Proiect inițiat și susținut de Asociația VeDemJust. Scopul nostru: educarea juridică a copiilor și tinerilor. Efecte: cunoașterea legii, schimbarea atitudinii față de norme și scăderea infracționalității juvenile.
Vreau să fiu voluntar!
Află ce presupune educația juridică, de ce este necesară aceasta și cum te poate ajuta în viața de zi cu zi.
Aplică ceea ce ai învățat, pentru a deveni mai bun, iar cu ajutorul tău, mediul în care crești și te dezvolți să devină mai bun și el.
Realizează impactul educației juridice în societate și conștientizează importanța fiecărei decizii pe care o iei.
Ajută alte persoane să conștientizeze importanța educației juridice și să învețe ceea ce ai învățat și tu, pentru a ajuta și ei la dezvoltarea societății.
Învață să respecți legile, să-ți cunoști drepturile și obligațiile, să fii un bun cetățean și să ajuți la crearea unei societăți responsabile.
Fii mai bun, fii just, fii acela care poate schimba ceva în bine. Devino model pentru cei din jurul tău!
Consider că acest proiect este foarte important și ne ajută să înțelegem mai bine ce presupune legislația din România. Așa putem învăța mai ușor ce avem voie să facem, ce nu avem voie să facem, care sunt consecințele dacă greșim și, cel mai important, cu ajutorul resurselor puse la dispoziție putem învăța să conviețuim mai frumos și mai armonios în societate.
Cristi - 14 ani, elev
Deși am avut o oarecare apetență spre domeniul juridic și spre drept încă din liceu, la facultate mi-am dat seama că este destul de greu unui tânăr să intre în această arie a legislației din România și să înțeleagă, să perceapă tot ce presupune o lege, un drept, o obligație. Cu ajutorul acestui proiect, simt că ajung mai aproape de tineri și le pot explica mult mai ușor ce presupun legile, ce impact au acestea în societate și cum ne ajută educația juridică să le înțelegem, să ne raportăm corect la ele și astfel să contribuim la crearea unei societăți mai bune.
Ionuț - 20 de ani, voluntar
Eduiuris este fără îndoială una dintre cele mai atractive inițiative de a introduce educația juridică în viața de zi cu zi a tinerilor. Iar îndeplinirea scopului de a introduce acest proiect în grila curriculei școlare nu ar trebui decât să ne bucure. Este important să avem tineri educați, capabili să înțeleagă încă din adolescență sistemul de legi pe care se bazează o societate și să poată contribui activ la construirea unor piloni de dezvoltare sustenabilă și transparentă a unei acesteia.
Ionela - 51 de ani, directoare