Despre EDUIURIS

Proiect inițiat și susținut de Asociația VeDemJust. Scopul nostru: educarea juridică a copiilor și tinerilor. Efecte: cunoașterea legii, schimbarea atitudinii față de norme și scăderea infracționalității juvenile.

Social Media
 

2018

EDUACȚIUNI DIN ANUL 2018

20.12.2018 Educatie juridica la Tribunalul Cluj. Elevii din clasele a IV-a de la Școala Gimnazială „Constantin Brâncușiˮ din Cluj-Napoca au fost primiți de Av.Bodea Ildiko, av.Bodea Horatiu, av.Coldea Mirela, av.Szabo Francisc și jud.Cristi Danileț

19.12.2018 La Școala „Aron Vodă” Aroneanu din Iași, Diana-Georgiana Roșca a susținut o lecție de educație juridică elevilor clasei a IV-a.

19.12.2018 Judecătoarele Stefan Dorina Roxana și Cătălina Padeanu de la Judecătoria Craiova au ținut în o lecție de educație juridică elevilor din clasa a III-a de la Școala Generală nr.21 „Gheorghe Titeica” din Craiova

18.12.2018 Educatie juridica la Colegiul National „Andrei Mureșanu” din Dej cu judecătorul Cristi Danilet de la Tribunalul Cluj

18.12.2018 Educatie juridica la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” cu judecătorul Cristi Danilet de la Tribunalul Cluj.

17.12.2018 Educatie juridica cu avocat Adina Gabriela Iedu si Anca Bigdan la Colegiul National Pedagogic „Carmen Sylvaˮ din Timisoara.

17.12.2018 Educatie juridica cu av. Adriana Cudrec din Baroul Cluj la Scoala Gimmaziala Bontida si azi la Liceul Tehnologic „Stefan Pascu” Apahida, jud. Cluj

17.12.2018 Educatie juridica pentru elevii de clasa a opta de la Școala Gimnazială „Constantin Brâncușiˮ cu judecător Cristi Danilleț și avocatii Bodea Ildiko și Mirela Coldea

15.12.2018 Educație juridică la Liceul Teoretic “Traian”. Voluntarii Helving Frederic, Georgescu Ștefan, Anghel Cristian si Roseti Ioan, coordonați de Poleac Maria-Cristina.

14.12.2018 Consiliul Scolar al Elevilor din Liceul Teoretic „Traianˮ a organizat dezbaterea despre nevoia orelor de educatie juridice in randul adolescentilor. Au fost invitați membrii Asociatiei VeDem Just.

 14.12.2018, Elevii Colegiului Tehnic de Comunicații „N.V.Karpen”, Bacău au participat la Seminarul de informare “Ce înseamnă să fii cetățean? România și UE”, susținut de domnul prof.univ.dr. Laurențiu Novac.
Activitatea face parte din cadrul Proiectului educațional „Împreună pentru o societate corectă”, în parteneriat cu Universitatea “George Bacovia” din Bacău.

14.12.2018 Elevii Vlad Grigoraș și Șerban Matei au desfășurat o activitate în liceele lor în spiritul ” Zilei Internaționale a Drepturilor omului”.

11.12.2018 Studentul Lucian Gabriel Olaru a ținut o lecție de educatie juridica pentru elevii de clasa a XII a de la Colegiului Național „Decebal” din Deva, profil matematică informatică.

10.12.2018 Studentul Lucian Gabriel Olaru a ținut astăzi la clasa a VII-a Colegiul Național Decebal din Deva prima lecție de educatie juridica nonformală din viața sa. El este student in anul II la Drept în Timișoara și a participat acum doua saptamani la un curs de formare organizat la Arad de către asociația VeDemJust.

10.12.2018 Școala gimnazială „IG Sbiera” din com. Horodnicu de Jos, jud. Suceava: educatie juridica pentru elevii de clasa a VIII-a cu asist. univ. drd. Loredana Terec-Vlad

07.12.2018 Azi, doamna consilier juridic Mirela Dana Duma a susținut o ora de educatie juridica la Liceul Greco Catolic „Iuliu Maniuˮ din Oradea, clsa a XII-a

06.12.2018 Educatie juridica cu doamna asist. univ.drd. Loredana Terec-Vlad la elevii din clasa a IX-a F la Colegiul Tehnic Rădăuți.

06.12.2018 Educatie juridica cu doamna asist. univ. drd. Loredana Terec-Vlad la elevii din clasa a X-a H la Colegiul Tehnic Rădăuți.

06.12.2018 Educatie juridica la elevii de clasa a șaptea de la Școala Gimnazială „Constantin Brâncușiˮ din Cluj-Napoca cu judecator Cristi Danilet.

05.12.2018 La Colegiul Tehnic Rădăuți, clasa XI K: lecție de educatie juridica pentru elevi și părinți ținută de grefier Cristina Cramariuc si asist. univ. drd. Loredana Terec-Vlad

05.12.2018 Educatie juridica cu doamna asist. univ. drd. Loredana Terec-Vlad la elevii din clasa a XII-a G la Colegiul Tehnic Rădăuți.

05.12.2018 Educatie juridica cu doamna asist. univ. drd. Loredana Terec-Vlad la elevii din clasa a XII-a J la Colegiul Tehnic Rădăuți.

03.12.2018 La Liceul „Carmen Sylva” Timișoara: Educatie juridica cu judecatorul Cristi Danilet

03.12.2018 La Colegiul National „C.D.Loga” Timișoara: educatie juridica cu judecatorul Cristi Danilet

03.12.2018 Educatie juridica la elevii de clasele a cincea și a șaptea cu doamna asist. univ. drd. Loredana Terec-Vlad.

29 noiembrie 2018: Sala de Sedinte a Palatului Cultural „Ionel Floasiu” din Campia Turzii, jud. Cluj, a gazduit evenimentul „Prevenirea consumului de droguri prin arta si educatie”. Au participat comisar sef Ana Sebastian Marcu si judecator dr. Cristi Danilet. Acesta din urma a prezentat o lectie de educatie juridica privind combaterea consumului si distribuirii de droguri.

28 noiembrie 2018: A fost prezentat la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Ploiesti primul manual romanesc de educatie juridica, acceptat de UNODC din cadrul Organizatiei Natiunilor Unite, autor judecator dr. Cristi Danilet, de catre consilierul juridic Ionita Florian, instructor de ordine publica Catedra de Pregatire Juridica si Criminalistica SAPVLC.

28 noiembrie 2018: Clasa a treia de la Liceul ”Sincai” din Cluj-Napoca: educatie juridica la Tribunalul Cluj cu judecator dr. Cristi Danilet.

28 noiembrie 2018: Educatie juridica cu elevi de clasa a saptea de la Scoala Gimnaziala ”Ion Creanga” din Cluj-Napoca, sustinuta de judecator dr. Cristi Danilet, la Tribunalul Cluj.

27 noiembrie 2018: La elevii din clasele VII-VIII, la Scoala Gimnaziala Oniceni a facut educatie juridica doamna asistent universitar Loredana Terec.

27 noiembrie 2018: Calina Bichescu a predat educatie juridica la C. N. „George Cosbuc” din Bucuresti, venind cu joculete si analogii interesante pentru un impact cat mai vizibil.

26 noiembrie 2018: Roca Alin, Aura Marina si Bianca Ioana Hanganu au predat educatie juridica la ”Scoala Centrala” si la Liceul ”Grigore Moisil” Bucuresti, prin metode interactive si intr-un spirit apreciat de elevi.

26 noiembrie 2018: intalnire tinuta de judecator dr. Cristi Danilet cu elevii de liceu de la Colegiul National de Arte „Sabin Dragoi” din Arad.

25 noiembrie 2018: La invitatia asociatiei „Aradul Civic”, organizatia „Voci pentru Democratie si Justitie” – prin judecator dr. Cristi Danilet – a tinut o sesiune de instruire pentru cei dornici sa predea educatie juridica nonformala in scoli si licee din Arad.

23 noiembrie 2018: Judecatorul dr. Cristi Danilet, membru fondator al asociatiei VeDem Just, a instruit studenti la Drept din cadrul asociatiei SAIL pentru a preda nonformal educatie juridica elevilor, la Biblioteca Centrala Universitara „Lucian Blaga” Cluj.

19 noiembrie 2018: Educatie juridica la elevii din cadrul Clubului copiilor Blaj cu judecator dr. Cristi Danilet.

18 noiembrie 2018: Vineri, 16 noiembrie 2018, elevi ai claselor X-XII de la Colegiul National ”Andrei Muresanu” din Dej au participat la cursul sustinut de comisar sef Negru Ciprian, in cadrul caruia acesta a prezentat tehnica testarii Poligraf.

16 noiembrie 2018: Educatie juridica cu judecator dr. Cristi Danilet la elevii de clasa a saptea si opta de la Scoala Generala „Ion Creanga” din Cluj-Napoca.

15 noiembrie 2018: Studentii de la USAMV Cluj-Napoca au participat la o intalnire cu judecator dr. Cristi Danilet despre nevoia de educatie juridica, informatii despre furt si talharie, consum de droguri si pornografie infantila, justitie civila si justitie penala, violenta si cyberbullying.

15 noiembrie 2018: Educatie juridica la Tribunalul Cluj cu judecator dr. Cristi Danilet pentru elevii de clasa a sasea de la CN Emil Racovita din Cluj-Napoca.

15 noiembrie 2018: A avut loc cel de-al doilea curs din seria celor trei pe care Asociatia parintilor elevilor din Colegiul National ”Nicolae Grigorescu” din Campina il sustine in parteneriat cu Asociatia VeDem Just. Elevii din clasele a XI-a D si a XII-a D au primit informatii despre etapele prin care o idee poate deveni lege, de la initiativa pana la promulgare. Cristi Ochiana, student in anul III la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii din Bucuresti, a sustinut cursul.

14 noiembrie 2018: Elevi si profesori de la C. N. ”Emil Racovita” din Cluj-Napoca primiti la o lectie de educatie juridica de catre presedintele Tribunalului Cluj Sorina Selesiu si judecatorul dr. Cristi Danilet.

14 noiembrie 2018: Judecatorul dr. Cristi Danilet si avocatul Voicu Sarb au prezentat proiectul de educatie juridica directorilor din toate scolile si liceele din judetul Cluj adunati la o sedinta organizata de Inspectoratul Scolar Judetean.

14 noiembrie 2018: Fundatia Dezvoltarea Popoarelor filiala Cluj se ocupa de o parte din copiii comunitatii de la Pata Rat. Ei au venit la Tribunalul Cluj, in data de 13 noiembrie 2018, pentru o lectie de educatie juridica cu judecator dr. Cristi Danilet.

13 noiembrie 2018: Educatie juridica cu judecator dr. Cristi Danilet la elevii de clasa a V-a de la Scoala Generala Ion Creanga din Cluj-Napoca.

13 noiembrie 2018: Educatie juridica cu studenta la Drept Theona Sabina Popa la C. N. „GH. Lazar” din Bucuresti.

12 noiembrie 2018: Studentii clujeni la Drept Carmen Ilea si Octavian Grad au tinut azi o lectie de educatie juridica la Colegiul National “Vasile Lucaciu” din Baia Mare. Au vorbit despre raspunderea penala si contraventionala pentru elevii din patru clase de a XI-a.

12 noiembrie 2018: Educatie juridica cu Matei Pieca, student la Drept in anul I, Iasi, pentru elevii de clasa a XI-a de la Colegiul National “Alexandru Odobescu”, din Pitesti.

12 noiembrie 2018: Colegiul National „Emil Racovita” Cluj-Napoca, clasa a V-a B – lectie de educatie juridica cu Francesca Bujor.

12 noiembrie 2018: Elevii de clasa a VIII-a de la Scoala Generala Onisifor Ghibu din Cluj, au participat la o lectie de educatie juridica cu judecator dr. Cristi Danilet, la Tribunalul Cluj.

9 noiembrie 2018: Educatie juridica la Tribunalul Cluj pentru elevii de clasa a VI-a de la Liceul Informatica ”Tiberiu Popoviciu” cu judecatorul dr. Cristi Danilet.

8 noiembrie 2018: La data de 8 noiembrie 2018, a avut loc primul curs de educatie juridica din seria celor trei evenimente pe care Asociatia de parinti, in parteneriat cu Asociatia VeDem Just, le desfasoara pentru liceeni in cadrul proiectului „De-a Dreptul”. Clasele a XII-a D si a XI-a D de la C. N. „Nicoale Grigorescu” din Campina au primit informatii despre raspunderea penala a minorului, principul separarii puterilor in stat, formele de organizare a statelor, formele de guvernamant, infractiuni frecvente (furt, talharie, loviri sau alte violente), de la Cristi Ochiana, student la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti.

8 noiembrie 2018: Elevii din clasa a VII-a de la Liceul de Informatica au fost in vizita la Tribunalul Cluj si au participat la o lectie de educatie juridica cu judecatorul dr. Cristi Danilet.

8 noiembrie 2018: Bianca Neag si Carmen Ilea, studente anul II la Universitatea Crestina ”Dimitrie Cantemir” Cluj-Napoca au sustinut in data de 8 noiembrie 2018, o lectie de #educatiejuridica non formala la Liceul Tehnologic UCECOM “Spiru Haret” Cluj-Napoca pentru elevii din clasele X-XII. Temele abordate au fost: infractiune, contraventie, droguri, violenta, furt, omor, raspunderea penala, bullying, reguli la scoala, acasa, de circulatie, Facebook, infractiunea de coruptie, drepturile si obligatiile elevilor.

8 noiembrie 2018: Doamna consilier juridic Colescu Anca a fost in vizita la Tribunalul Botosani cu elevii din clasa a VIII-a de la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” din Botosani.

8 noiembrie 2018: Manualul de educatie juridica scris de judecatorul dr. Cristi Danilet a fost acceptat de UNODC din cadrul Organizatiei Natiunilor Unite ca material resursa pentru programul E4J – Education for Justice, lansat in baza Declaratiei ONU de la Doha din anul 2016 care si-a propus promovarea culturii legalitatii in toata lumea.
S-au publicat pe site trei variante ale manualului: in limba engleza, in limba germana si limba romana. Disponibil aici.

5 noiembrie 2018: La Colegiul National ”Mihai Viteazul” din Ploiesti, elevii de clasa a VIII-a au participat la o lectie de educatie juridica cu judecator Diana Toma de la Judecatoria Ploiesti.

5 noimbrie 2018: Discutie sustinuta de Loredana Mihaela Cristea in cadrul workshopului de educatie juridica despre drepturi, obligatii, separatia puterilor in stat, despre cum sa ajungi avocat si ce anume face acesta, despre cum formulezi o petitie si rolul Avocatului Poporului la clasa a IX-a a Liceului „Dragomir Hurmuzescu” in cadrul Scolii Altfel.

3 noiembrie 2018 – Judecatorul dr. Cristi Danilet la SuperTeach: prezinta pentru 450 de profesori din toata tara modul de introducere in invatamantul romanesc a programului de educatie juridica.

1 noiembrie 2018: Elevii clasei a X-a B de la Colegiul National Pedagogic ”Gheorghe Lazar” din Cluj-Napoca au participat la o lectie de educatie juridica cu judecatorul dr. Cristi Danilet de la Tribunalul Cluj.

1 noiembrie 2018: Echipa Vedem Just, formata din Raluca si Diana, a ajuns la Liceul ”Grigore Moisil” din Bucuresti, unde curiozitatile juridice ale elevilor de la clasele a X-a, a XI-a si a XII-a au reprezentat principala provocare a zilei. 1 noiembrie 2018 a inceput cu dreptul… de-a dreptul!

1 noiembrie 2018: La Apollonia Radio din Iasi, despre bullying. In studio au fost presedintele Asociatiei ROR, Roxana Oana Rotaru, consilierul juridic Oana Diacon, Claudiu Mercas, Agent sef adjunct la Biroul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii din cadrul Inspectoratul Judetean de Politie Iasi. Prin telefon au intervenit judecatorul dr. Cristi Danilet si directorul adjunct al Colegiului National ”Emil Racovita” din Iasi, prof. Mihaela Vlioncu.

31 octombrie: Doamna judecător Veronica Sîrbu de la Judecătoria sector 4 București a mers la elevii de clasa a cincea de la Școala nr. 56, Sector 2, București și le-a vorbit despre dreptate, drepturi, obligații, răspundere, bullying și comportament pe internet. La Aiud a debutat cursul „Educație juridică pentru liceeni”, în care participă 40 de elevi de la toate liceele din localitate; ei au întâlniri lunare cu profesioniști ai dreptului, iar ieri au participat avocatul Koble Ladislau și colaboratoarea acestuia, Costin Dania. A avut loc și o lecție la elevii din clasele a IX-a E, a XI-a A, a XII-a C și a XII-a F de la Liceul „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți, cu asistent universitar Loredana Terec Vlad, consilier juridic Florin Adrian Tiperciuc și studenta la Drept Ioana Cărare.

30 octombrie: Consilierul juridic Oana Diacon a ținut o oră de educație juridică la elevii de clasa a V-a de la Liceul Teoretic ”Waldorf” din Iași, împreună cu Arina Corsei Vultureanu, Bogdan Vasile și Luca Ciubotaru la Colegiul Tehnic ”Carol I” din București.

29 octombrie: Educație juridică cu asistent universitar, Loredana Terec, la Colegiul Tehnic Rădăuți, clasa a XI-a I. Lecție de educație juridică cu Arina Corsei Vultureanu, Bogdan Vasile și Luca Ciubotaru la Colegiul ”Harnaj” București. ”Şcoala Altfel” cu doamna judecător Daniela Lecca de la Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti: discuţii despre legi, răspundere şi instituţiile statului, alături de procesul simulat al Lupului şi Scufiţei Roşii; participă elevii clasei a cincea de la Școala nr. 45 ”Titu Maiorescu” București. Doamna consilier juridic Sorina Manole a ținut acum două zile o oră elevilor din clasa a șaptea de la Școala gimnazială „Avram Iancu” din Oradea.

26 octombrie: Procurorul Arina Corsei Vultureanu a susținut un atelier din proiectul RespectEDucation Academy la clasa a VII-a de la Școala nr. 196 ”Federico Garcia Lorca” din capitală. Notarul public Iulia Georgescu a susținut un atelier de educație juridică și civică la CNVV, Curtea de Argeș cu a IX-a C. Consilier juridic Colescu Anca este la la Colegiul Economic Octav Onicescu, clasa a XII-a, Botoșani – evenimentul este relatat de presa locală monitorulBT. La Școala gimnazială ”Iorgu Radu” din Bârlad a avut loc o activitate de educație juridică cu participarea domnișoarei psiholog și jurist Diana-Georgiana Roșca, angajat în cadrul Penitenciarului Iași și a elevilor claselor a VII-a și a VIII-a.

25 oct.- Ardelean Cristian student anul IV drept Univ Agora Oradea si mediator autorizat, a susținut o lecție de educatie juridică la Scoala Ovidiu Trombă din com Lugasu de Jos, jud Bihor, clase primare. Judecătorul Cristi Danilet prezintă proiectul Eduiuris – educație juridica pentru elevi la cea de-a șasea Conferința Internațională pentru Cercetare și Educație organizată la Cluj-Napoca. Elevii de la Școala Ioan Bob, clasa a 3 a A primiți la Tribunalul Cluj de judecătorul Cristi Danileț și avocat Bianca Sime.

24 oct – Educație juridică cu elevi și părinți ținută de asistent universitar Loredana Terec la Colegiul Tehnic Rădăuți, clasa a XI-a KEducație juridica la Tribunalul Cluj cu elevii clasei a XI-a de la Colegiul Tehnic Anghel Saligny, cu judecatorul Cristi Danilet. Lecția de educație juridică pentru liceeni cu studenții Ioana Andreica, Laura Titiana si Octavian Grad de la Facultatea de Drept Dimitrie Cantemir din Cluj-Napoca.

23 oct – Elevii din clasele a XI-a și a XI-a de la Colegiul Tehnic A.Saligny in vizită la Tribunalul Cluj, întâlnire cu judecătorul Cristi Danileț. Elevii din două clase de a șaptea, de la Liceul Toretic Eugen Pora și Liceul Lucian Blaga în vizita la Tribunalul Cluj, educație uridică cu judecătorul Cristi Danileț. Educație juridică cu elevi și părinți ținută de asistent universitar Loredana Terec la Colegiul Tehnic Rădăuți, clasa a XI-a K. Educatie juridica este la Tribunalul Neamț cu elevii clasei a VII de la Colegiul National Petru Rares Piatra Neamt, cu judecatorii Constantin Magdalina si Alina Mihaela Palancanu. Elevii Colegiului National ,,Mihai Viteazul” Turda s-au intalnit cu procurorul Radu Florea, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Turda, care a subliniat necesitatea implicarii civice a tinerilor, a manifestarii unei atitudini responsabile fata de organele de ancheta, in calitate de martori sau victime; a insistat asupra curajului de care trebuie sa dea dovada cetatenii, pentru a contribui la solutionarea anchetelor, in spiritul adevarului si dreptatii. Educație juridică cu avocata Ana-maria Bejan și mediatoarea Roxana Topor la Liceul Teoretic Traian din Constanța. Apare pe vice.com articolul”Tinerii din România învață cum să nu ia țepe de la infractori și politicieni” în care se consemnează opiniile unor elevi care au participat la ore de educație juridică.

22 oct – „Instanța altfel-Școala altfel” cu elevii Liceului Teoretic M. Veliciu, primiti de judecatoarea Izabella Radvanski la Judecătoria Chișineu Criș. Elevi de clasa a șaptea de la Liceul teoretic Nicolae Bălcescu la Tribunalul Cluj, cu judecătorii Alina Țopan și Cristi Danileț.

18 oct – Doamna consilier juridic Gianina Clop a avut ora de educatie juridica la clasa a 6-a din Scoala Gimnaziala Nicolae Bălcescu din Oradea.

16 oct – Educatie juridica cu asistent universitar Loredana Terec la Colegiul Tehnic Rădăuți, clasa a XI-a G și clasa a XII-a J. Absolventa de Drept Anca Tirea a ținut o lecție de educație juridică la Colegiul Național I C Bratianu din Hateg.

45 oct – Elevii de clasa a zecea de la Colegiul National G.Baritiu din Cluj-Napoca asistă la un proces real la Tribunalul Cluj. Îi îndrumă judecătorul Cristi Danileț.

12 oct – Alexandru Mihai Scurtu, student la Drept în Iași, a reluat activitatea de a preda educația juridică in școli si licee: el a predat două astfel de ore la Liceul cu Program Sportiv Iasi, vorbindu-le elevilor despre drepturile si obligatiile pe care le au, despre importanta pe care o are respectarea legii in viata de zi cu zi, cat si despre consecintele incalcarii ei.  Școala Gimnazială BOGDAN VODĂ din Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava, elevii claselor a-VIII-a: educație juridică cu d-na avocat Eliza Dominte despre drepturi și responsabilități, despre asumarea răspunderii de către adolescenți, despre siguranța online și fapte penale, despre prevenție. Colegiul Pedagogic Carmen Sylva din Timisoara a gazduit desfasurarea a trei ore de Educatie juridica tinute de doamna judecator Loredana Bratis de la Judecatoria Timisoara, care cu daruire si deosebita placere a impartasit elevilor din clasele a V a si a VI a ce inseamna a fi responsabil din punct de vedere juridic, cum sa ne comportam in societate si care sunt consecintele nerespectarii legilor. Scoala Gimnaziala Durnesti, Botoșani: educație juridica la clasele 5-8 cu consilier juridic Colescu Anca.  Lecție de educație juridică cu judecător Cristi Danileț la Școala Generală „Ioan Bob” din Cluj-Napoca, la elevi de clasa a șaptea.  Educație juridica cu asistent universitar Loredana Terec la Colegiul Tehnic Rădăuți, clasa a X-a A și a XII-a C. Educatie juridica la Scoala Gimn. Nr.1 Chislaz, cls 5-8, consilier juridic Maghiar Traian. Elevi din clasele V-VIII de la Scoala Gimnaziala din Craiesti, jud. Mures: educație juridică cu doamna Cojocnean Maria, consilier Juridic, tema fiind Fenomenul „Bullying” in scoli.

11 oct – Meszar Alexandru-Voicu -procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Carei: activitate de educatie juridica sustinuta la Liceul Teoretic Tășnad, jud. Satu Mare. Educație juridică cu judecător Popescu Adrian la Liceul Teoretic „Petru Cercel „, Târgoviște; elevii participanți sunt din trei clase a 10-a.  Anca Tirea, absolventă a Facultății de Drept, a ținut o lecție de educație juridică la Colegiul Național „I C Bratianu din Hateg, la elevii din clasa a 11-a A, profil de matematică-informatică, intensiv engleză. Carmen Ilea, Bianca Neag, Octavian Grad, studente, respectiv masterand la Facultatea de Drept Dimitrie Cantemir, au fost azi la Liceul Tehnologic UCECOM “Spiru Haret” Cluj Napoca, clasele a IX-a zi, FCMP, bucătari; temele abordate: răspunderea penală, contravențională, prezentarea infracțiunilor cu exemple, internet, Facebook, bullying și problema consumului de droguri; cei trei au fost instruiți anul trecut să predea educația juridică nonformală elevilor de către judecătorul Cristi Danileț.

10 oct – Au avut loc la Liceul Teoretic „Octavian Goga” Huedin activități de educație juridică, fiind invitați procurorii Mihaela Cojocaru si Adrian Dragan de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin pentru elevii din clasele a VI-a, a VII-a, a VIII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a.  Daniel Chiriac, judecator la Judecătoria Hârlău a prezentat elevilor de clasa a VI-a ai Colegiului Național ”C. Negruzzi” Iași tema ”Comunicarea și spațiul public virtual. Pericolele din spațiul social-media”. Tot în aceeași zi a prezentat elevilor de clasa a II-a de la Școala gimnazială ”Ștefan Bârsănescu” Iași tema ”Eu și faptele mele. Răspund pentru ceea ce fac?”.  Educație juridică cu judecătorul Cristi Danileț la elevii de clasa a XII-a de la Liceul Bălcescu din Cluj.  Educatie juridică in Scoala Gimn. nr 1 Sarbi, judetul Bihor, cls 5-8, consilier juridic  Maghiar Traian. Procurorul Laurențiu Grecu face educație juridică cu elevii de la Colegiul „Mihai Viteazul” din Bumbeşti-Jiu. Educatie juridica cu asistent universitar Loredana Terec-Vlad la copiii din clasa 12B Colegiul Tehnic Radauti, Suceava. Educatie juridica la elevii claselor 7 și 8 a Școlii din comuna Livada, judetul Cluj, cu judecător Cristi Danilet.

9 oct – Liceul Tudor Vladimirescu Tg Jiu , clasele IX, XI, XII – educație juridică cu procurorul Laurențiu Grecu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.  Educatie juridică la Colegiul Național „Ienachita Văcărescu”, Târgoviște, cu judecătorul Popescu Adrian. Educație juridică la elevii de la Scoala Gimn. Hidiselu de sus, jud. Bihor, cls 5-6, consilieri juridici Mihaila Carmne, Onica-Chipea Lavinia.

8 oct – Elevii din trei clase de a 10-a și una de a 9-a de la Liceul Sincai din Cluj au participat astăzi la două ore ținute de judecătorul Cristi Daniletț de la Tribunalul Cluj și avocata Roxana Hategan de la Baroul Cluj.  Educatie juridica in Scoala Gimn. nr 1 Sarbi, cls a 7 a, judetul Bihor, cu domnul consilier juridic  Maghiar Traian.

5 oct – Judecătorul Popescu Adrian de la Judecătoria Pucioasa: educație juridică la Scoala Gimnazială Vucana Pandele.

4 oct – Întâlnirea anuală a coordonatorilor de proiecte şi programe educative şcolare şi extraşcolare din Prahova. Profesorilor de colegiu și gimnaziu li s-a prezentat programul de Educație Juridică nonformală în şcoli şi licee care va fi implementat la nivelul jud. Prahova. Din partea VeDem Just – Voci pentru Democraţie şi Justiţie a participat polițistul Florian Ioniță.

27 sept – A avut loc o intalnire intre judecatorul Cristi Danilet si 200 de elevi de la toate liceele din Aiud.

22 sept – Urmând ideea predării în mai multe orașe, zone și în licee variate, studenții Smaranda Popescu, Costin Busuioc și Teodora Saulea au mers în Liceul „Mihai Eminescu” din Bacău, apoi în Liceul Tehnologic „Jaques M. Elias” Sascut.

21 sept – A avut loc a doua lecție de educație juridică săptămânală ținută de d-na profesor Carmina Trambitas Vakulovski la Brașov, Liceul Andrei Mureșanu, clasa XI R. Aici educația juridica este materie opțională. Asociația VeDemJust filiala Brașov a donat 30 cărți de educație juridică, autor judecătorul Cristi Danileț.

21 sept -Educație juridică la Bistrița cu judecătorul Cristi Danileț pentru elevii de la patru clase de nivelul VIII-XII de la Colegiul National „Liviu Rebreanu”.

14 sept – La Liceul „Andrei Mureșanu” din Brașov, la elevii din clasa a XI-a R, a ținut prima lecție de educație juridică ca materie opțională doamna Carmina Trambitas Vakulovski, de profesie învățătoare. Doamna este absolventă a Facultății de Drept.  Începând din acest an școlar „Educație juridică” este materie opțională și la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Iași, unde azi a avut loc prima oră, cu elevii de la clasa a XI-a F, aici predând doamna profesor Doina Calistru, încadrată la acest liceu ca profesoară de logică, filosofie și istorie.

5 sept– Copiii de la centrul de plasament „La noi” din Cluj-Napoca, împreună cu voluntarii din proiectul „Ajungem mari”, au făcut o vizită la Tribunalul Cluj unde au fost primiți de judecătorul Cristi Danileț.

26.08.2018 – Curs de instruire ținut de judecătorul Cristi Danileț pentru a fi predată educația juridică în mod nonformal în școli și licee de către studenții la Drept din diverse județe. Proiectul „De-a Dreptul”, organizat la Bacău și inițiat de studenta la Drept Teodora Balaș și eleva Lavinia Chirnog. Presa: Deșteptarea.

12.08.2018 – Judecătorul Cristi Danileț a ținut o lecție de  educație juridică și a distribuit gratuit manualul despre drepturi și justiție participanților la atelierul organizat de Dorna Art în cadrul manifestării Hit-the-egg din Vatra-Dornei.

11.07.2018 – Judecătorul Cristi Danileț a lansat la Librăria Humanitas din Sibiu cartea de educație juridică „Legea pe-nțelesul tinerilor'”; prezentare: prof. dr. Radu Vâncu și prof. dr. Mihaela Miroiu.

08.07.2018 Lecție de educație juridică cu judecatorul Cristi Danilet la Baia-Mare, la dezbaterea „Democrația, la răscruce” organizată de organizația locală ProCivic. Au participat 100 de adulți interesați de democrație și statul de drept, iar 50 dintre ei au primit gratuit manualul de educație juridică.

30.06.2018: Concurs de educație juridică „Argeșul dezbate” organizat la Pitești de Consiliul Județean al Elevilor Argeș: patru echipe de câte trei elevi de liceu au demonstrat că educația juridica trebuie sa fie materie în curriculum școlar și că vârsta răspunderii penale nu trebuie scăzută de la vârsta de 14 la cea de 12 ani. Din juriu a făcut parte judecătorul Cristi Danileț – video AICI.

9-10.06.2018  Judecătorul Cristi Danileț a participat la cel mai mare eveniment anual dedicat educației, FIEdu2018, organizat la Ploiești. Celor 200 de profesori participanți li s-a prezentat proiectul de educație juridică, s-au prezentat filmulețele din serialul #O.I, s-au distribuit de educație juridică. Cu date noi, spețe recente și argumente imbatabile el va susține necesitatea introducerii materiei #educatiejuridica în învățământul românesc.

08.06.2018 Miclaus Bianca, căsătorită Moldovan, a ținut astăzi o lecție elevilor din clasa a VII a de la Școala Gimnazială din Livada. Ea eate absolventa a facultății de drept, promoția 2008 și a urmat cursul de predare nonformala a educației juridice în școli organizat pe 9 mai de Facultatea de Drept Dimitrie Cantemir și asociația VeDemJust.

04.06.2018 In publicația „Drum in Drept” din 2018 a ELSA București apar două articole despre educația juridică: unul scris de doamna notar public Iulia Georgescu și unul scris de judecătorul Cristi Danileț.

01.06.2018 De Ziua Copilului se lansează al doilea episod din serialul de animație „Organisme Inteligente”. Episodul „Protest” este produs de comunitatea Declic și asociația VeDemJust.

31.05.2018 Studenții la Drept Bobocea Larisa (anul 4) și Mihai Negustor (absolvent) au ținut o lecție de educație juridică la Liceul Coșbuc din Cluj-Napoca, la o clasă de a 11-a.

30.05.2018. Studenții la Drept Cătălin Moloce (anul 3), Ioana Andreica (anul 3) și Simota Ciprian (anul 1) au ținut lecții de educație juridică la Liceul Șincai din Cluj-Napoca. Cristian Gîndac (absolvent de Drept) și Titiana Laura (anul 3 Drept) au ținut două lecții de educație juridică la Colegiul Tehnic de Transporturi Transilvania din Cluj-Napoca – la prima oră au fost elevii de la două clase de a 11-a și la a doua oră elevii de la două clase de a 10-a și au fost abordate ca teme consumul de droguri, utilizarea Facebook, agresiuni sexuale, bullying.

29.05.2018 Absolventul de Drept Cristian Gîndac a ținut azi două lecții de educație juridică la patru clase de elevi de la Liceul Tehnologic de Telecomunicații Augustin Maior din Cluj-Napoca. Elevii au fost din clasele a 10-a și a 11-a. La lecție au asistat și studentele la drept Titiana Laura (anul III), Bianca Şot și Dana Clonța (anul II) care doresc ca în viitorul apropiat să țină ele însele asemenea lecții.

25.05.2018 Avocatul Radu Mircea Simionovici a ținut o lecție de educație juridică pentru elevii clasei a X-a D a Liceului Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara. A vorbit despre drepturile și libertățile fundamentale prevăzute în Constituția României, despre drepturile minorilor, astfel cum sunt prevăzute în Codul civil, precum și de modalitățile de apărare a acestor drepturi.

24.05.2018 Doamna avocat Elena Anghelescu a fost astăzi de dimineață și pentru prima oară în viață să țină două lecții de educație juridică elevilor de la Liceul Teoretic Ioan Slavici din Panciu, clasa a X-a A și clasa a X-a C.

24.05.2018 S-a desfasurat o lecție de educație juridică la clasa a IX a de la Liceul Pedagogic din Timisoara, efectuata de doamna avocat Oana Dănoiu. S-a vorbit despre proiectul Eduiuris, despre Constituție, dreptul penal, drepturile copilului.

24.05.2018 Eleva Lavinia Chirnog a organizat o adunare a președinților de consilii ale elevilor de la liceele din Bacău, ocazie cu care doamna avocat Cristina Mihalache a ținut o lecție de educație juridică și a prezentat manualul realizat de judecătorul Cristi Danileț.

24.05.2018 Radu Mircea Simionovici a continuat lecțiile de educație juridică la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara, la elevii din clasa a X-a B.

23.05.2018 Cristian Gîndac, masterand în cadrul facultății D.Cantemir din Cluj-Napoca, a susținut o lectie de educație juridică la clasa a XI-a de la Liceul Teoretic „Victor Babeș” din Cluj-Napoca. Temele abordate au fost Facebook-ul, drogurile, bullying-ul (lovire, amenintare, șantaj, furt, talharie), minorul și raspunderea acestuia.

22.05.2018 Bobocea Larisa și Octavian Grad, studenti in anul 4 la Drept, au participat la o lectie de educație juridica la Colegiul National G.Cosbuc din Cluj-Napoca. Temele abordate au fost Facebook-ul, drogurile, bullying-ul (lovire, amenintare, santaj, furt, talharie), minorul si raspunderea acestuia.

22.05.2018 Cosmina Cozma, studentă la Drept în Cluj, a făcut un test cu întrebări de educație juridica pentru elevii de liceu de la C.N. Silvania din Zalău.

21.05.2018 Proces simulat și lecție de educație juridica cu judecătorul Cristi Danilet la CN Silvania din Zalău.

21.05.2018 Lecție de educatie juridica ținută de judecătorul Cristi Danilet și avocatul Bogdan Ilea la C. N. Simion Barnutiu Șimleul Silvaniei – casa de cultură a orașului, în fața a 200 de elevi. Au fost distribuite 50 manuale gratuite de educație juridică pentru liceeni.

18.05.2018 Delia Patraucean, avocat din Baroul Timis, a intalnit elevii din trei clase de a III-a din Scoala generala nr. 27 din Timisoara. A ținut o lecție de #educatiejuridica după ce a participat la trainingul organizat de VeDemJust, la Timișoara, acum o lună, pentru avocații și studenții dornici de a preda nonformal educația juridică elevilor.

19.05.2018 A apărut manualul de educație juridică ediția 2018 care este distribuit gratuit elevilor.

18.05.2018 Ana-Maria Rîpan și Anca-Maria Nistor, studente în anul doi la Drept în Brașov, au ținut lecții de educatie juridica la Colegiul național Gheorghe Roșca Codreanu, Liceul Industrial si Liceul Petru Rareș din Bârlad, jud. Vaslui. Avocatul Radu Simionovici a continuat lecții de educatie juridica cu elevele clasei a 10-a D a Liceului pedagogic Carmen Sylva din Timișoara, unde a discutat despre infracțiuni mai puțin cunoscute și despre aspecte interesante referitoare la infracțiuni deja știute. Mediatoarea Codruta Obarsie a ținut o lectie de educatie juridica la clasa a X a la Colegiul CD.Loga din Timisoara.

16.05.2018 Delia Patraucean, avocat din Baroul Timis, a organizat prima incursiune in lumea juridica pentru elevii din clasa I F Scoala Generala nr. 24 din Timisoara. O oră de educatie juridica sustine Ardelean Cristian – mediator, student în an III la Drept în Oradea – la elevii din clasa a VII-a A de la Școala “Nicolae Balcescu” Oradea.

14-15.05.2018 Au avut loc la Colegiul CD Loga din Timisoara doua lectii de #educatiejuridica, prima tinuta de studentul la Drept Razvan Obarsie, iar cea de a doua la Tribunal, tinuta de domnul judecator Nelutu Popescu. Elevii din clasa a XI a au fost deosebit de interesati de discutii legate de infractiuni privind regimul circulatiei pe drumurile publice, droguri si au vizualizat filmuletul #OI cu oile.

13.05.2018 Începând de astăzi site-ul proiectului EDUIURIS are o pagină dedicată materialelor în limba engleză: https://www.educatiejuridica.ro/en.php

12.05.2018 După-amiaza avut loc la Constanța un training intensiv de „Metode și tehnici de predare a educației juridice nonformale în școli și licee”. Un număr de 42 de persoane – studenți la Drept și practicieni ai dreptului – au fost instruite de judecătorul Cristi Danileț, inițiatorul proiectului național de educatie juridica EDUIURIS desfășurat de asociația VeDem Just – Voci pentru Democraţie şi Justiţie. Participanților li s-au acordat certificate în baza cărora vor putea susține lecții pentru elevii din județ.

12.05.2018 Dimineața s-a desfășurat la Constanța ediția a doua a concursului de educatie juridica intitulat „Know the Law” pentru liceele din județ. Au participat Liceul ”George Călinescu” Constanța, Liceul Teoretic ”Lucian Blaga” din Constanța, Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Constanța, Liceul Callatis din Mangalia, Liceul Teoretic ”Traian” din Constanța și Liceul Tehnologic ”Lazăr Edeleanu” din Năvodari Constanța. Anul acesta ultimele două licee au ajuns în finală. Trofeul a ajuns la echipa de la Liceul din Năvodari. Relatări în presă: RevistaCuvinte, RadioConstanta

10.05.2018 Cristian Gîndac, absolvent de Drept, a fost azi la Liceul Spiru Haret din Cluj-Napoca; a discutat cu elevii din clasele IX-XI pe următoarele teme: facebook, droguri, agresiuni sexuale, furturi, violență. Radu Mircea Simionovici, avocat din Timișoara, a ținut prima lecție de educatie juridica din cariera sa; a fost la elevii din clasa a XII-a E a Liceului Teoretic Grigore Moisil din Timișoara.

09.05.2018  65 de persoane, majoritatea studenți și absolvenți de Drept de la Cluj, au fost azi instruiți să predea educație juridică în stil nonformal elevilor din școli și licee. Instructor a fost domnul judecător Cristi Danileț. Cursul s-a desfășurat în Aula Facultății de Drept „Dimitrie Cantemir” din Cluj-Napoca.

09.05.2018 Absolvenții Lideri pentru Justiție continua cu entuziasm seria de ateliere interactive de educație juridică în cadrul proiectului RespectEDucation Academy. Ioana Mitu, avocat, și Georgiana Flucuș, judecător, s-au întâlnit astăzi cu elevi din cadrul Colegiului Național Sfântul Sava și au discutat liber pe baza temelor tratate în mini-spețe, precum libertatea de exprimare vs. dreptul la imagine, dreptul la vot, dreptul la informație și răspundere contravențională și penală minori, nediscriminare și egalitatea în drepturi.

04-06.05.2018 „Necesitatea educației juridice” a fost tema Olimpiadei Tineretul ONU organizată la Iași în 4-6 mai 2018. Din juriu au făcut parte judecătorul Cristi Danileț – coodonatorul național al proiectului EDUIURIS și Septimiu Panainte – decanul Facultății de Drept a Univ. Al.I.Cuza Iași.

27.04.2018 Oră de educatie juridica la Liceul W.Shakespeare din Timisoara, clasele a X a si a XI a, efectuata de Ciprian Glazer, student anul III la Facultatea de Drept din Timisoara. În cadrul săptămânii ”Școala altfel” un număr de 40 de elevi din clasele a VI-a și a VIII-a de la Școala 30 din București a avut o întâlnire la sediul central al DNA cu doamna procuror șef, Laura Codruța Kovesi; la finalul întâlnirii, doamna Kovesi a recomandat cartea judecătorului Danileț de educație juridică dedicată elevilor.

23.04.2018 Judecătorul Cristi Danileț și Asociația VeDemJust organizează o întâlnire cu ONG-urile și presa interesate de prezentarea a proiectului de educație juridică a copiilor și tinerilor. –  video Epoch Times Romania

21.04.2018 Federația Tinerilor din Bacău organizează în Aula Moldova a Universității „George Bacovia” o întâlnire de prezentare a proiectului de educație juridică în cadrul manifestărilor „Bacău – capitala tineretului”. Au participat judecătorul Cristi Danileț care a lansat manualul „Legea pe-nțlesul tinerilor” și a distribuit gratuit participanților manualul de educație juridică pentru elevi și Lucian Checheriță, președintele Asociației VeDem Just – Voci pentru Democrație și Justiție. Prezentare: VideoDeșteptarea.

19.04.2018 Cosmina Cozma, studentă la Drept în Cluj, a ținut o lecție de educatie juridica la Liceul tehnologic nr.1 Sărmășag, județul Sălaj în cadrul programului ”Școala altfel”. La întâlnire au participat 25 elevi de la clasele IX-XI și trei profesori. S-au abordat următoarele subiecte: Statul de drept, democrația, cele trei puteri ale statului; Legea. Constituția. Codurile. Dreptul la demnitate și dreptul la imagine (art. 72 și art.73 Codul Civil); Exercițiu: ziua fără reguli; Drepturi și obligații. Declarația Universala a Drepturilor Omului; Violență. Viol. Droguri; Statistici infracțiuni; Cele 4 valori cardinale: Prudența, Tăria, Cumpătarea și Dreptatea; Concurs pe baza întrebării de pe flyer. Premierea a 2 elevi cu cartea Educație juridică.

19.04.2018 Lecție de educatie juridica cu judecătorul Cristi Danilet la Colegiul National George Coșbuc din Cluj-Napoca, pentru elevii din clasa a XI-a.

17.04.2018 Polițistul Ionita Florian a ținut o lecție de #educatiejuridica la elevii de la Şcoala Gimnazială „Prof. Dinu Mihail Dan” localizată în localitatea Tomşani, sat Magula, la o distanţă de aproximativ 30 km de municipiul Ploieşti. Florian este reprezentantul Asociației #VeDemJust in județul Prahova. Are loc la Oradea Conferința regională a Uniunii Studenților din România, zona de Vest, unde judecatorul Cristi Danilet prezinta proiectul de #educatiejuridica.

16.04.2018 Judecătorul Cristi Danilet a ținut doua lecții de educație juridica pentru elevii din clasele V-VI, respectiv VII-VIII de la Școala din Satul Tărian, com. Santandrei, jud. Bihor.

14.04.2018 Se transmite emisiunea „Legal 100%” cu judecătorul Danileț la TVR Cluj; „Problema: delincvența juvenilă; soluția: educația juridică”. Dimineața, judecătorul Danileț ține un „Curs de metode și tehnici de predare a educației juridice nonformale in școli și licee”, unde participă 140 de studenți, avocați, mediatori din Timiș, din Hunedoara, din Arad, din Mehedinți, din Caraș-Severin, organizat de Baroul Timiș. După masa, cartea „Legea pe-nțelesul tinerilor” e lansată de judecătorul Danileț la Timișoara. Presa: ExpresBanat și Video.

13.04.2018 Studentele la Drept din Brasov Carmen Enache și Onesim Corina, au tinut 6 ore de educație juridica la Colegiul Național „Grigore Moisil” din Onești. Le-au vorbit elevilor despre Constituie, Cod civil și Cod penal, despre răspunderea penala și cea civila, despre violenta în școli și bulliyng, absente școlare și sancțiunile pe care le pot primi si despre calomnie și facebook. Judecătorul Danileț participă la o emisiune tv cu avocatul Codruț Obârșie la Sud Vest TV, despre necesitatea de a face din educația juridică o materie in școala și liceu.

03.04.2018 Judecătorul Danileț lansează cartea „Legea pe-ntelesul tinerilor” la librăria Humanitas din Brașov. Prezentare: prof. Carmina Trâmbițaș, judecator Grațiela Milu, Eugen Târnovan și Insp Gen ISJ Ion Negrilā, moderator Mihail Vakulovski. Judecatorul Cristi Danilet participă la o emisiune tv la Mix Actual Brașov.

02.04.2018 Interviu in exclusivitate al judecātorului Cristi Danileţ despre educatia juridicā la Televiziunea ”GRUP IUBIM Brașovul TV IBv-Channel”. ELSA Brașov și “Asociația Voci Pentru Democrație și Justiție- filiala Brașov” a organizat la Universitatea ”Transilvania” Brașov evenimentul ” Tineri pentru justiție”. Domnul judecător Cristi Danilet a susținut cursul ”Metode și tehnici de predare a educației juridice nonformale în școli și licee”, ce are drept scop formarea unor noi voluntari atât din rândul studenților, cât și a avocaților, profesorilor și magistraților de la nivel local. În urma acestui curs viitorii voluntari au învățat cum să susțină cursuri de educație juridică elevilor într-un mod nonformal și interactiv. La sfârșitul cursului, viitorii voluntari au primit certificate recunoscute la nivel național, cu care vor putea susține ore de educație juridică nonformală în școli și licee.

31.03.2018 Judecătorul Danileț participă la Zalău la o întâlnire de educație juridică cu liceeni, în cadrul Club LMT Zalău la ‘Culisele succesului’ și apoi la o întâlnire „la un suc” cu adulți interesați de statul de drept și justiție.

30.03.2018 Lectie de #eductiejuridica la Facultatea de Drept Dimitrie Cantemir din Cluj-Napoca cu absolventul Cristian Gîndac, pentru elevii de la liceele Șincai, Andrei Mureșanu Dej, Mihai Viteazu Turda, Pora, Spiru Haret.

29.03.2018 La Școala Gimnazială „Maria Rosetti” din București, la elevii din clasa a V-a A s-au prezentat grefiera Ramona Băluță și absolventa de drept Raluca Mihaela Gaina, ambele membre ale asociației VeDemJust care implementează proiectul EDUIURIS. O lecție de educatie juridica ține domnul consilier juridic Cosmin Vinatoru la Școala 62, clasele VII A si B, București. Avocata Andreea Lupea și comisarul de poliție Negru Ciprian se văd cu elevii de la la clasele IX-XI de la Liceul Alexandru Papiu Ilarian din Dej. Elevi de clasa a 9-a de la Liceul L.Blaga din Cluj Napoca au venit in vizită la Tribunalul Cluj unde au fost primiți de avocatul Victor Rusa și judecătorul Cristi Danilet.

28.03.2018 Elevii de la două clase de a 11-a și o clasă de a 8-a din Colegiul Național G.Coșbuc Cluj-Napoca au venit în vizită la Tribunalul Cluj unde au fost primiți de judecătorul Danileț.

27.03.2018 Educatie juridica la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, Cluj, pentru elevii din clasa a cincea cu judecătorul Cristi Danilet. Lectie de educație juridică susținută de consilier juridic Corcea Mariana, la clasa a V-a A, în Școala Gimnazială nr. 16 Oradea, având ca temă „Normele și comportamentul prosocial/antisocial”, precum și „Atributele de identificare”.

26.03.2018 Educatie juridica la Liceul de Coregrafie si Arta Dramatica „Octavian Stroia”, Cluj cu judecătorul Cristi Danileț. Voluntarii EdJust – proiect al ASD Iași, împreună cu doamna consilier juridic Gina Vlas, au început această săptămână la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Hârlău, județul Iași. Aceștia au susținut câteva activități în cadrul cărora principalele teme de discuție au fost Constituția României, drepturile și libertățile fundamentale, câteva infracțiuni, precum și explicații adiționale cu privire la subiecte juridice de actualitate. Consilier juridic Moni Tant a ținut intalniri de educație juridică la clasele V-VIII din cadrul Școlii Gimnaziale Olcea, Bihor; A abordat subiecte diferite legate de fenomenul Bullying, consecințele faptelor noastre, consumul de tutun și alcool.

24.03.2018 Voluntarii EdJust au încheiat săptămâna la Colegiul Național „C. Negruzzi” din Iași. Aceștia le-au vorbit elevilor despre drepturile fundamentale ale omului, Constituția României, principiile democratice, insistând asupra separației puterilor în stat.

23.03.2018 Stefan Eugen Tarnovan a ținut ieri o lecție de #educatiejuridica in sala de lectură din Biblioteca Județeană Brașov.

22.03.2018 Roxana Codreanu, judecător la Judecătoria Constanța, a ajuns la Școala Ciprian Porumbescu din Constanța, unde a participat la ore de educație juridică cu elevii din clasele a VI -a și a VII -a.

20.03.2018 Judecătorul Cristi Danilet ține o lecție de #educatiejuridica la Colegiul bilingv ‘George Coșbuc’ din București. Relatare presă: Ziare.com

19.03.2018 Judecătorul Cristi Danilet din Cluj-Napoca la elevii de clasa a VII-a de la Liceul bilingv ‘Miguel de Cervantes’ din București: #educatiejuridica despre societate și legi, despre infracțiuni comise de și asupra minorilor, despre reguli la școală și în societate, despre bullying.

15.03.2018 A avut loc o lectie de Educatie juridica la Scoala gimnaziala nr.4 din Timisoara: elevii claselor a -VII -a si a -VIII- a au discutat despre drepturi si obligatii, frauda informatica, accidente de circulatie, furt, talharie, distrugere cu doamna mediator av. Codruta Obarsie. Educație juridica cu judecătorul Cristi Danileț la Colegiul Tehnic Transporturi Transilvania din Cluj-Napoca. Polițistul Ionita Florian la elevii de clasa a noua de la Colegiul ‘Nichita Stanescu’ Ploiesti; Florian reprezintă VeDemJust la nivelul Prahovei.

14.03.2018 Educație juridică la Școala Gimnazială „Ioan Slavici” din Oradea pentru elevii de la clasele I A, II A, V A si VI A, cu consilierii juridici Nicoleta Purge și Corcea Mariana. Doi studenti ai Universității Agora, Facultatea de Drept, Florina Ghiț și Cristina Adrian, au susținut la Scoala Privata Tinca două ore de educatie juridica cu elevii din clasele II-a, a III-a si a IV-a; copiii s-au familiarizat cu notiuni noi precum libertate, drepturi, obligatii, responsabilitate, raspundere, bullying. Judecătorul Cristi Danilet, educație juridica pentru elevi la Școala Gimnaziala „Ion Agarbiceanu” din Cluj-Napoca, despre libertatea de exprimare pe Facebook, sancțiunile aplicate minorilor, consumul de droguri, agresiuni sexuale, obligațiile parinti-copii.

13.03.2018 Judecătorul Cristi Danileț la elevii din clasele a XI-a de la Liceul greco-catolic „Inochentie Micu” din Cluj-Napoca: despre necesitatea legilor, despre agresiuni sexuale, legitimă apărare, tâlhărie, omor, despre părinți și copii, despre elevi și regulament școlar.

12.03.2018 Pop Remus la Liceul Teoretic ,,Bogdan-Vodă” din Vișeu de Sus, județul Maramureș, pe 12 martie. Remus a obținut un certificat de absolvire a cursului de formare tinut de judecătorul Cristi Danileț. Ora de educație juridică este urmare a protocolului semnat intre Universitatea Creștina ,,Dimitrie Cantemir” Facultatea de Drept Cluj Napoca și unitatea de învățământ din Vișeu de Sus.

10.03.2018 Cristi Ardelean de la VeDemJust din Oradea, tine lecții de educație juridică la: Școala primară nr. 1 Munteni, Școala Gimnazială nr. 1 și Școala primară nr. 3 din satul Remeți, din com. Bulz, jud. Bihor.

07-09.03.2018 Simion Minodora, prim-procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu a fost pe 9.03.2018 la Școala generală din Bragadiru și pe 07.03.2018 la Școala Nicolae Titulescu din București, în săptămâna dedicata educației juridice.

05-09.03. 2018 Judecătorii Aurelian Gheorghe Mocan şi Lucian Ioan Gherman de la Curtea de Apel Alba Iulia, împreună cu Mirona Maria Varmaga, avocat în cadrul Baroului Alba, au desfăşurat cursuri de educaţie juridică la Curtea de Apel Alba Iulia, unde au participat, însoţiţi de profesori, 104 elevi de liceu (clasele IX-XI) din cadrul Liceului „Horea Cloşca şi Crişan” din Abrud, Colegiul Tehnic „Apulum din Alba Iulia şi Colegiul Naţional „David Prodan” din Cugir, respectiv 131 elevi de gimnaziu (clasele V-VIII) din cadrul Colegiului Tehnic „Alexandru Domşa” din Alba Iulia.

09.03.2018 La Școala Gimnazială Sfântul Iacob din Câmpulung s-au desfășurat lucrările proiectului educatie juridică în școli, propus de Inspectoratul Județean Argeș. Judecatorul Popescu Adrian a făcut #educațiejuridică la Judecătoria Pucioasa cu elevii Școlii Gimnaziale nr. 4 „Elena Donici Cantacuzino” Pucioasa. A avut loc o întâlnire cu profesorii şi elevii Colegiului Naţional “Ştefan Velovan” Craiova la sediul Curţii de Apel Craiova: judecătorul Ionel Grigorie, împreună cu expertul Liviu Mîndrilă au prezentat materiale vizând consecinţele nerespectării legii, drepturile copilului, drepturile personalităţii, principalele tipuri de infracţiuni şi contravenţii întâlnite în viaţa de zi cu zi de către tineri, portretul psihologic al delicventului minor, traficul de personane, fenomenul bullying în şcoli, dreptul la imagine precum şi probleme ridicate de comunicarea în spaţiul virtual şi pericolele din spaţiul social-media. ”Minorul – drepturi și responsabilități ”, la elevii de clasa a doua de la Școala Gimnazială ”Vasile Pârvan” din Bârlad cu avocata Gociu Simona. Procurorul Ioșca Alina din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu a fost la Școala cu clasele I-VIII din Cornetu, la elevii din clasele a 7 și a 8 (patru clase în total) unde a prezentat tema „Faptele mele și consecințele acestora”. Avocatul Cristian-Ionut Musat susţine Educatie juridica in scoli la Liceul Teoretic „Ion Creanga”, Bucuresti, sector 4. Ambasada Finlandei din Bucuresti felicită membrele Smartastic Lab: Alina, Cristina, Raluca pentru proeictul „Ce este Constituția? Joacă-te și vei afla”; miercuri au mers împreună la Liceul „Elena Cuza” din Bucuresti. Judecătorul Cristi Danileț ține o lecție de #educatiejuridica pentru elevii din clasele a X-a și a XI-a de la Colegiul National George Coșbuc din Cluj-Napoca. Studentele la Drept de la Universitatea Pitești, Lorena Toma si Liliana Manescu, impreună cu prof conf univ Andreea Draghici, de la Universitatea Pitești, au ținut o lecție de #educatiejuridica la elevii de clasa a XI-a de la Liceul Tehnologic „Petre Ionescu Muscel” din com.Domnești, jud. Argeș. Anca Colescu la Școala Gimnazială Sfantul Nicolae din Botoșani, elevii din clasele a V-a și a VIII-a. Voluntarii EdJust a ASD Iași au încheiat săptămâna la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Iași, unde au susținut ore de educație juridică la clasa a X-a; Grama Denisa și Munteanu Ana Maria de la Facultatea de Drept a UAIC Iași. Aceștia le-au vorbit elevilor despre drepturile fundamentale și le-au prezentat aspecte ce țin de dreptul penal și răspunderea penală.

08.03.2018 Colescu Anca face maraton de educație juridică: la Scoala Gimnaziala Sfantul Nicolae din Botosani, clasa a VII-a, apoi la Liceul Teoretic Stefan Luchian, com. Stefanesti Botosani, la clasele VII, VIII, X, XI, apoi la Școala Gimnaziala Durnesti, jud. BT, cl VII si VIII și în final la Liceul Pedagogic Nicolae Iorga din Botoșani, cl a V, VII, VII. Judecator Natalia Gherman de la Judecătoria Oradea a ținut o lecție de educație juridica la Liceul Don Orione din Oradea la elevii de clasa a șaptea. Judecătorul Cristi Danileț a fost la Școala Constantin Brâncuși din Cluj-Napoca, la elevii din clasa a șaptea. La clasele a 7 și a 8 de la Școala gimnazială Nr. 1 din Jilava, a ținut o lecție de #educatiejuridica doamna Albulescu Camelia, procuror în cadrul parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu. A avut loc o întâlnire între judecătorul Ionel Grigorie și cu expertul în comunicare Liviu Mîndrilă cu profesorii şi elevii Liceului Tehnologic Auto Craiova şi apoi cu profesorii şi elevii Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Craiova. Judecătorul Popescu Adrian a ținut la Judecătoria Pucioasa o oră de educatie juridică cu elevii Școlii Gimnaziale din Glodeni. A avut loc la Timisoara o lectie pentru elevii clasei a 8 a de la Scoala gimnaziala nr.1, cu judecator Loredana Bratis și mediator Codruta Obarsie.

07.03.2018 Florina Ghit și Cristi Ardelean, studenti în anul III la Drept a Univ. Agora din Oradea au sustinut 3 ore de Educație Juridică la Școala Internațională Agora Oradea cu elevi de clasele primare si clase gimnaziale. Paula Torjoc (a terminat Facultatea de Drept în 2015 și este consilier în aparatul de lucru al Consiliului Local Sîntandrei) a fost la Școala Gimnazială din Sîntandrei, jud. BH, la elevii de la clasa a 7-a. La Școala Gimnaziala nr.10 din Botoșani, clasa a VII-a C se prezintă judecător Ovidiu Purice. Cristi Danilet face o lecție pe bune de #educatiejuridica pentru elevi de liceu la Cluj care este filmatăDomnul grefier Olaru Ioan Alexandru de la Parchetul Judecătoriei sector 5 București discuta despre organizarea sistemului judiciar cu elevii din clasele a IX-a și a XI-a de la Liceul Tehnologic Cezar Nicolau, Branesti – Judetul Ilfov. Elevi de la Școala Barbu Catargiu din com.Meiu, conduși de Ileana Niculae, vin in vizita la Judecatoria Urziceni unde sunt primite de judecator Gulin Catalina-Maria si grefier Rusenoiu Valentina. Colescu Anca este la elevii de la Școala Profesională Specială Ion Pillat din Dorohoi, apoi la Școala Gimnazială sat Epureni, comuna Ungureni, jud. Botoșani, cu elevii din clasele a V-a, a VII-a si a VIII-a. La Școala Gimnazială “N. Bălcescu” din Oradea au ținut lecții de #educațiejuridică: Cristi Ardelean, student în anul III la Drept al Univ. Agora Oradea și prof. jurist Căbău Ioana la clasele: a III-a D, a VI-a B și a VI-a D. Judecător Laura Grigoraș a fost la Scoala „Teodor Murășanu”, Turda. Educatie juridica cu consilier juridic Nicoleta Purge si consilier juridic Corcea Mariana la Școala Gimnazială „Ioan Slavici” din Oradea, clasele III A, IV A, VII A, VIII A. Elevi de clasa a XI-a de la Colegiul national pedagogic Gh.Lazar din Cluj-Napoca la o lecție de #educatiejuridica la #TribunalulCluj cu judecătorul #CristiDanilet.

06.03.2018 Cristi Ardelean, student în anul trei la Drept, la Universitatea AGORA Oradea și membru al asociației VeDemJust a ținut două ore de #EducatieJuridica la Școala primară nr.3 Peștiș – Alesd (jud. Bihor) pentru micuții din clasele pregatitoare și I-IV, apoi o lecție de #educatiejuridica la Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” Aleșd, jud BH, la clasa a VI a. Judecatorul Natalia Gherman de la Judecătoria Oradea și studentul la Drept Cristi Ardelean de la Universitatea Agora din Oradea au fost la elevii din clasa a noua de la Liceul economic Partenie Cosma din Oradea. Doamna notar Iulia Georgescu face încă un atelier din „RespectEDucation Academy” la Colegiul Național „Vlaicu Vodă”, Curtea de Argeş. Doamna consilier juridic Colescu Anca ține azi ore de #educatiejuridica la elevii din clasele a V-a si a VII-a de la Liceul Tehnologic Plopeni Mari din Botoșani, apoi laȘcoala Gimnaziala Ungureni Bt cl aV-a si a VII-a. Anca este reprezentatnt al VeDem Just – Voci pentru Democraţie şi Justiţie în județul Botoșani. Judecătorul Cristi Danilet la elevii din clasele a IX-a și a XI-a de la Colegiul pedagogic ‘Gh.Lazar’ din Cluj-Napoca. Avocații Andrei Lupu si Alina Epure au fost la Liceul CFR GALATI unde au abordat tema violenței in familie cu elevi de clasa a 9-a si a 11-a. Elevi de la Scoala” Matei Basarab” Târgoviște, clasa a VII-a, vin în vizită la Tribunalul Dâmbovița.

05.03.2018 Judecătorul Cristi Danileț la Radio Cluj dă startul săptămânii de educație juridică AUDIO. Doamna consilier juridic Colescu Anca a ținut azi lecții de #educatiejuridica la elevii de la clasele a V-a, a VII-a, a IX-a si a X-a de la Liceul Pedagogic Nicolae Iorga din Botoșani. Doamnele avocat Rodica Ciobanu și grefier Cristina Cramarciuc au ținut lecții de educație juridica la elevii claselor a IX-a și a X-a de la Colegiul Tehnic Rădăuți. Atelier de educaţie juridică şi civică în cadrul RespectEDucation Academy. Şcoala „Carol I”, Curtea de Argeş, cu Popa Mihnea!Alexandru Mihai Scurtu, student la Drept, continuă proiectul #EdJust împreună cu Asociația Studenților la Drept – UAIC Iași, la Liceul Mihai Eminescu Iasi.

22.02.2018 Astăzi, doamnele profesoare Ana-Maria Bejan, Roxana Topor , Roxana Chirea și Ramona Elena au fost oaspeții Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Constanța, la elevii din clasele a X-a și a XI-a.

13.02.2018 Este lansată cartea „Legea pe-nțelesul tinerilor”

31.01.2018 Azi, Cristi Danileț a ținut o lecție de educașie juridică pentru 200 de elevi de la Liceul Avram Iancu din Cluj-Napoca. A atins următoarele teme: consumul de etnobotanice, traficul de droguri, șantajul, abuzul sexual, înșelăciunea.

10.01.2018 Doamna consilier juridic Anca Colescu a ținut azi o lecție de educatie juridică studenților de la Facultatea de Știinte ale Educației din Suceava.