Despre EDUIURIS

Proiect inițiat și susținut de Asociația VeDemJust. Scopul nostru: educarea juridică a copiilor și tinerilor. Efecte: cunoașterea legii, schimbarea atitudinii față de norme și scăderea infracționalității juvenile.

Social Media
 

2019

EDUACȚIUNI DIN ANUL 2019

DECEMBRIE 2019

19.12.2019 Delia Chifor-Vlas, judecător în cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca a susținut o oră de educație juridică unor elevi din Școala Generală Hajdate, comuna Savadisla, jud. CLUJ.

18.12.2019 La Liceul Tehnologic „Petru Maior” din Tg. Mureș, la clasa doamnei Claudia Țîru, s-au desfășurat ore de educație juridică, alături de Laura Pop, judecător în cadrul Judecatoriei Târgu Mureș. Elevii au aflat informații despre profesiile juridice și importanța cunoașterii noțiunilor juridice.

18.12.2019 Eleva Mădălina Bumb , Ambasador de educație juridică în România, instruită în tabăra Legal Academy din Turda 2019, a prezentat pe scurt colegilor ei de la C. N. George Coșbuc din Cluj-Napoca noțiunile fundamentale de educație juridică.

17.12.2019 Profesoara de limba și literatura romană, Daniela Andriiciuc, și ambasadorul Olar Alex au organizat cu elevii clasei a X-a C al Colegiului Tehnic „Latcu Voda” din Siret un proces simulat a cazului Ion din cartea cu același nume, scrisă de Liviu Rebreanu.

16.12.2019 Studenta Roxi Mărginean a ținut o lecție de educație juridică la Colegiul Național Pedagogic Gh. Lazăr din Cluj Napoca, pentru elevii din clasa a XI-a C.

13.12.2019 Andreea Tara a susținut o lecție de educație juridică alături de colegii săi studenți, Tănase David și Melissa Pusok, elevilor din clasa a 12-a, filologie, la L.T. Nicolae Bălcescu din Cluj-Napoca.

12.12.2019 Studenta Pusok Melissa a ținut o oră nonformală de Educație Juridică elevilor din clasa a IX-a G, Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai” din Zalău.

12.12.2019 La Colegiul Tehnic Alexandru Roman Alesd a fost prezentat proiectul de educație juridică de către domnul consilier juridic Cristian Ardelean.

11.12.2019 Studenții Roxi Mărginean, Daliana Michiș și Călin Andrei au susținut o lecție de educație juridică la Liceul N. Bălcescu din Cluj Napoca, elevilor din clasa a XII-a.

11.12.2019 Elevii de clasa a IX-a de la Colegiul Tehnic de Construcții A. Saligny din Cluj-Napoca au participat la o lecție de educație juridică susținută de judecătorul Cristi Danileț în cadrul Tribunalului Cluj.

10.12.2019 Studenții Alexandra Opra, Raul Vorovenciu, Roxana Mărginean, Daliana Michiș și Rareş Nintaş au susținut lecții de Educatie juridica la Liceul Teoretic „Nicolae Balcescu”, Cluj. Elevii au fost foarte cooperanți și dornici de informații noi, punând numeroase întrebări.

10.12.2019 Studentele la Drept, Roxi Mărginean si Daliana Michiș, au susținut lecția de educație juridică la Colegiul Tehnic de Transporturi Transilvania, Cluj Napoca, la clasele a XI-a A, a XI-a B și clasa a IX-a, limba maghiară.

10.12.2019 Olaru Ioan Alexandru, Grefier PJS5, a susținut o lecție de educație juridică la Şcoala Centrală din Bucureşti pentru elevii din clasa a XI-a și clasa a XII-a. Tema discutată a fost: Legea și oamenii legii.

9.12.2019 Studenții la Drept de la Facultatea Dimitrie Cantemir: Roxi Mărginean, Daliana Michiș și Rareş Nintaş au susținut o lecție de educație juridică la Liceul N. Bălcescu din Cluj-Napoca pentru elevii din clasa a XII-a.

9.12.2019 Ana Scutelnicu, învățătoare la Școala din Decea, jud Alba, a susținut în fața elevilor de clasa I o lecție interactivă de educație juridică pe tema corupției.

9.12.2019 Alexandra Oprea și Raul Vorovenciu au susținut o lecție de educație juridică la Liceul Teoretic N. Bălcescu, elevilor din clasa a XII-a din Cluj Napoca. Lecția a fost una interactivă.

9.12.2019 Elevi din clasa a V-a de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Cluj-Napoca au participat la o lecție de educație juridică prezentată de judecătorul Cristi Danileț în cadrul Tribunalului Cluj.

7.12.2019 Lucian Checheriță jurist și președintele VeDem Just – Voci pentru Democraţie şi Justiţie le-a vorbit tinerilor de la Colegiul Național „Sfântul Sava” din București despre drepturile și responsabilitățile pe care le au, despre legea Bullying-ului, despre Legea “Gino”, importanța votului, implicarea civică și cât de important este să ia parte la viața activă a societății civile.

6.12.2019 Voluntarii Asociației VeDem Just, Ana-Maria Comșa, Irina Mardare și Roxana Topor,  au prezentat elevilor din clasa a V-a din cadrul „Colegiului Național de Artă Regina Maria” din Constanța, o lecție de educație juridică al cărui subiect principal a fost bullingul și cyberbulling-ul. Prin joc și dialog elevii au înțeles și recunoscut importanța cunoașterii legilor.

6.12.2019 Studentele la Drept din Asociația SAIL Cluj, Miruna Busuioc și Alexandra Löwembergher, au ținut o lecție de educație juridică la Liceul Șincai din Cluj Napoca, pentru elevii din clasa a X-a B.

6.12.2019 Domnul avocat Dumitru Buliga și doamna judecător Marina Curtiș au susținut o lecție de educație juridică la Centrul de Excelenţă în Transporturi din Chişinău.

6.12.2019 La Colegiul Emanuil Gojdu, elevii din clasele IX-XII au participat la un atelier de educație juridică susținut de judecătoarea Natalia Gherman de la Judecătoria Oradea.

4.12.2019 Studenții Tănase David si Salanki Diana Cristina, anul I, de la Facultatea de Drept Dimitrie Cantemir din Cluj-Napoca au ținut o lecție de educație juridică la Colegiul Național T. Popoviciu din localitate.

4.12.2019 Studentele Miruna Busuioc și Alexandra Löwembergher de la organizația SAIL au ținut o lecție de educație juridică la clasa a XI-a A de la Colegiul Național Șincai din Cluj-Napoca. Tema abordată a fost “violența domestică și împotriva familiei”.

3.12.2019 Studenții Raul Mihele și Adi Turnea au susținut o lecție de educație juridică la Colegiul Național „Gh. Barițiu” din Cluj-Napoca. Tematica abordată în cadrul acestei lecții a fost „Drepturile femeilor și aspecte privind violența domestică și remediile acesteia”. Proiectul de educație juridică a fost susținut și de Asociația PATRIR.

3.12.2019 Studenții Florin Mateiu, Cristiana Manulesc și Persida Ciobanu ,din cadrul „Students Academy of International Law”, au susținut două lecții la Colegiul Național „Gh. Șincai” din Cluj-Napoca. Ei au fost pregătiți de judecătorul Cristi Danileț să predea lecții nonformale de educație juridică în școli. Tematica abordată în cadrul acestor lecții a fost „Drepturile femeilor și aspecte privind violența domestică și remediile acesteia”. Proiectul de educație juridică a fost susținut și de Asociația PATRIR.

3.12.2019 Lecție de educație juridică susținută de judecătorul Cristi Danileț pentru elevii de la Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu din Cluj.

NOIEMBRIE 2019

28.11.2019 Lecţie de educaţie juridică la Tribunalul Cluj susţinută de judecătorul Cristi Danileţ pentru elevii de la Școala Gimnazială Specială „Centrul de Resurse și Documentare privind Educația Incluzivă Integrată” din Cluj-Napoca, din clasele V-VII.

27.11.2019 Studentele Roxana Mărginean și Alina Daiana Vaș, de la Facultatea de Drept Dimitrie Cantemir Cluj-Napoca, au susținut o Lecție de Educație Juridică la Liceul de Informatică “Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca.

27.11.2019 Studenții Roxana Mărginean, Dalina Vălean și Cosmin-Traian Patraș, de la Facultatea de Drept Dimitrie Cantemir Cluj-Napoca, au susținut două lecții de Educație juridică la Liceul de informatică „Tiberiu Popoviciu” Cluj-Napoca, la clasele a IX-a și a X-a.

27.11.2019 La Facultatea de Drept Dimitrie Cantemir din Cluj-Napoca a avut loc o sesiune de instruire a studenților în tehnici și metode pentru predarea nonformală a educației juridice în scoli și licee. Lector: judecător Cristi Danileț. Inițiator: decan Anca Georoceanu.

26.11.2019  Lecţie de educaţie juridică susţinută de judecătorul Cristi Danileţ la Tribunalul Cluj, pentru elevii de la Școala Gimnazială Specială „Centru de Resurse și Documentare privind Educația Incluzivă Integrată” din Cluj-Napoca, vârsta între 12 și 16 ani.

22.11.2019 Lecţie de educaţie juridică susţinută de Jurist Gianina Clop la Școala Aurel Pop din Osorhei, jud. Bihor. A fost invitată şi doamna Ruxandra Sala (jurist), din cadrul CPMJ Bihor.

21.11.2019 Doamna profesor Manuela Buciuman a predat primul ei curs de educație juridică în cadrul orei de dirigenție, la Liceul Tehnologic „Nicolaus Olahus” din Orăștie, clasa a IX-a B. Doamna a urmat cursul „Profu’ de juridică” organizat în aceasta vară de asociația VeDem Just.

21.11.2019 Juristul Gianina Clop a avut activitate la Școala Gimnazială Nicolae Bălcescu din Oradea, împreună cu doamna psiholog Ioana Drugas, la două clase de a VI-a. Discuțiile au fost despre bullying, cyberbullying (recunoaștere și prevenție) și violență în școală.

20.11.2019 A fost lansat primul „LABORATOR DE EDUCAȚIE JURIDICĂ” din România. Proiectul este dezvoltat de Liceul Teoretic Marin Preda din București și Comitetul Reprezentativ al Părinților din această unitate școlară, la inițiativa și cu susținerea asociației VeDem Just, promotor al educației juridice la nivel național.

20.11.2019 Lecţie de educaţie juridică ţinută de Avocat Ana Maria Comșa și mediator Roxana Topor la Școala „George Enescu” din Năvodari. Împreună cu două clase de a V-a și a VI-a a reușit prin joc și dialog să îi facă pe copii să înţeleagă de ce este important să nu se lase prinşi în fenomenul bullying- ului.

20.11.2019 Judecător Cristi Danileţ, la Centrul de Zi pentru Varstnici Nr. 1, Cluj-Napoca, a avut ocazia să vorbească despre legi și justiție pentru părinții și bunicii participanți în proiectul „Universitatea vârstei a treia” din Cluj-Napoca. Acesta este desfășurat de Asociația EduNation, Fundația UBB și Direcția de Asistență Socială și Medicală.

20.11.2019 Jurist Gianina Clop, voluntar VeDemJust în Oradea, a ţinut o lecţie de educaţie juridică la clasa a IV-a de la Liceul Don Orione din Oradea.

19.11.2019 Au avut loc două lecții a câte o oră de educație juridică la Liceul Tehnologic „Vlădeasa” din Huedin, jud. Cluj, cu judecătorul Cristi Danileț. Asociația VeDemJust a semnat un protocol de colaborare cu acest Liceu pentru ca asemenea întâlniri să fie mai dese.

18.11.2019  Elevi din clasele a IX-a si a XI-a de la Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu” din Câmpia Turzii au participat la o lecție de educatie juridica cu judecătorul Cristi Danilet, la Tribunalul Cluj.

18.11.2019 Doamna consilier juridic Gianina Nicoleta Clop a ținut o lecție de educație juridică la Școala Gimnazială Nicolae Bălcescu din Oradea, unde a avut ocazia să stea de vorbă cu elevii clasei a VII-a.

15.11.2019 Doamna consilier juridic Geanina Clop împreună cu doamna psiholog Ioana Drugas au ajuns la Școala gimnazială din Osorhei, jud. Bihor, unde au avut plăcerea să stea de vorbă cu elevii claselor VIII A si VIII B.

15.11.2019 Rucsandra Gatea, Ambasador de Educație juridica instruită în tabăra Legal Academy din Turda 2019, a prezentat pe scurt fenomenul de cyberbullying și pedepsele primite pentru practicarea acestuia. Aceasta le-a vorbit copiilor care fac parte din echipa de șah a orașului Ocna Mureș, județul Alba, despre siguranța pe internet, hărțuirea, care sunt pașii care trebuie urmați când sunt victimele unui asemenea fenomen, ce pedepse pot primi în cazul în care sunt și ei agresori online, iar la final a prezentat tabăra #LegalAcademy din Turda. La aceasta prezentare au luat parte copii de diferite vârste, cel mai mic având 6 ani. O mare parte dintre ei au dat de înțeles că vor să participe și ei când vor fi mari la această tabără sau chiar să devină judecători.

15.11.2019 Neag Bianca, Cosmin Patraș și Dalina Vălean, studenți la Facultatea de Drept Dimitrie Cantemir, au susținut o lecție de educație juridică la Seminarul Teologic Liceal Ortodox din Cluj Napoca, clasele a X a și a XI a.

14.11.2019 Doamna consilier juridic Gianina Nicoleta Clop și doamna psiholog Ioana Drugas de la Liceul Don Orione au petrecut două ore dezbătând teme juridice și analize de comportament cu elevii claselor a VIII-a A și a VIII-a B de la Liceul Sportiv din Oradea.

13.11.2019 Studentele Diana Poputa și Alina Daiana Vas de la Facultatea de Drept Dimitrie Cantemir au susținut o lecție de educație juridică interactivă la Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu din Cluj-Napoca.

12.11.2019 Școala Gimnazială „Carmen Sylva”Petroșani- în cadrul Campaniei 19 ZILE DE PREVENIRE A ABUZURILOR SI VIOLENȚEI ASUPRA COPIILOR ȘI TINERILOR „, clasa a VIII-a B l-a avut invitat pe domnul Coța Ion Nicolae, fotograf profesionist, care le-a vorbit elevilor despre pornografia infantilă, la inițiativa doamnei prof. Hiciu Maria Alina.

12.11.2019 Robert Grigore Manea, ambasador al educației juridice în România, instruit în tabăra Legal Academy din Suceava 2019, a prezentat succint sistemul judiciar român, în centrul căruia se află justițiabilul. Acesta le-a vorbit colegilor săi de clasă de la Colegiul Național „Roman-Vodă” din mun. Roman, jud. Neamț, despre structura și funcționarea justiției române, importanța respectării legii, simbolistica zeiței Themis. Le-a arătat, de asemenea, Codul Penal și Constituția României, legea fundamentală a țării. În urma prezentării unii dintre elevi au dat de înțeles că ar lua în considerare urmarea unui traseu profesional în domeniul juridic, interesându-se de accederea în diverse astfel de profesii.

12.11.2019 Doamna consilier juridic Gianina Nicoleta Clop și doamna psiholog școlar Ioana Drugas au desfășurat doua ore de educație juridică la clasele V-VIII de la Școala gimnazială nr. 1 din satul Tarian, jud. Bihor. S-a discutat despre violența în școală, santaj, hărțuire, vătămare corporală, metode de identificare a comportamentelor agresive și de combatere a acestora.

11.11.2019 Lecţie de educaţie juridică la Palatul Copiilor din Oradea, cu copii activi și interesați de domeniul juridic, susţinută de doamna consilier juridic Gianina Nicoleta Clop și doamna psiholog Ioana Drugas de la Liceul Don Orione din Oradea.

11.11.2019 Studentele Carmen Ilea și Roxana Mărginean, în anul III de la Facultatea de Drept Dimitrie Cantemir Cluj-Napoca, au susținut o lecție de educație juridică la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca.

7.11.2019 Domnul Tura Florin Mihai, student la Drept în București, a organizat în perioada 4-7 noiembrie 2019 cursul de educație juridică nonformală pentru liceeni, la Liceul Teoretic „Petru Rareș” din Târgu Lăpuș, al cărui absolvent este. El a urmat un curs de predare nonformală a educației juridice organizat anul acesta de Facultatea de Drept Dimitrie Cantemir din Cluj și asociația VeDem Just. Florin abordat timp de 2 ore, cu fiecare clasă de liceu, temele principale din manualul de Educație Juridică scris de judecătorul Cristi Danileț.

A făcut exerciții interactive, s-au citit articole din Constituție și din Codul Penal și s-a discutat deschis despre subiectele de actualitate din mass-media.

6.11.2019 Elevi din clasa a X-a Colegiul Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare au venit la Tribunalul Cluj pentru o lecție de educație juridică cu judecător Cristi Danileț.

5.11.2019 S-au desfăşurat la Colegiul de Artă „Carmen Sylva” Ploieşti ore de educație juridică. Lector a fost agentul de poliție Ioniță Florian, voluntar VeDem Just.

5.11.2019 Lecție de educație juridică pentru elevii din clasele VI-VIII de la cea mai modernă școala din Cluj, „Ion Agârbiceanu, cu judecător Cristi Danileț, la invitaţia doamnei director Paula Balica.

3.11.2019 Tineri din proiectul TED Circles al TEDxZorilor, în vizită la Tribunalul Cluj, la o lecție de educație juridică cu judecător Cristi Danileț.

2.11.2019 În cadrul evenimentului SuperTeach de la Cluj-Napoca, judecătorul Cristi Danileț a prezentat proiectul de educație juridică celor 1200 de profesori participanți la Sala Polivalentă.

OCTOMBRIE 2019

31.10.2019  Studenți în anul I de la USAMV Cluj in vizita la Tribunalul Cluj, primiți de judecator Cristi Danileț. Lecție de educație juridică pe tema „fenomenul bulling” cu avocat Ana-Maria Comșa și mediator Roxana Topor pentru elevii din clasa a VI-a B a Liceului Teoretic „Traian” din Constanța.

30.10.2019 Lecție de educatie juridica la Școala Gimnazială, elevi din clasele 5-7, din com Aghiresu Fabrici din jud Cluj, cu judecător Cristi Danileț. Elevi din clasa a XI-a de la Liceul Avram Iancu la o lecție de  educatie juridica ținută la Tribunalul Cluj de judecator Cristi Danileț. Voluntarii EdJust au ajuns la Liceul Tehnologic Economic ,,Virgil Madgearu” din Iași unde au susţinut o lecţie de educaţie juridică.

31.10.2019 Educație juridica la clasa a VII-a de la Scoala Vlaicu Vodă din Slatina, cu judecător Luiza Mogoșanu de la Judecătoria Slatina.

29.10.2019 Sucursala VeDem Just Galaţi a lansat clubul de educație juridică la C.N. Spiru Haret din Tecuci.

24.10.2019 Doamna polițist Corina Dumitraș, in calitate de voluntar VeDem Just, a participa la evenimentul Dura Lex, Sed Lex, organizat in cadrul C.N.Stefan cel Mare Suceava. A prezentat proiectul Educatie Juridica si a vorbit cu elevii despre scopul si aplicarea legii.

24.10.2019 Elevi de clasa a opta de la Școala Ion Creanga din Cluj-Napoca in vizita la Tribunalul Cluj. Aici au experimentat un proces penal sub coodonarea judecătorului Cristi Danileț.

18.10.2019 Saptamana altfel la Centenarul Colegiului Pedagogic Carmen Sylva. Elevii din clasa a 8 a C, conduși de prof. Codruța Obîrsie s-au întâlnit cu judecator Adriana Spătaru, gazda la Palatul Dicasterial din Timișoara.

16.10.2019 – Judecătorul Cristi Danileț a fost la Școala Gimnazială „Ioan Bob” din Cluj-Napoca, cea mai veche scoală în limba romană din județ. El a ținut câte o lecție de  educație juridicăpentru elevii din clasa a opta, respectiv a cincea.

07.10.2019 – Am vizitat Liceul Teoretic „Pavel Dan” din Câmpia Turzii, clasele a X-a A și B, specializările matematică-informatică și științe ale naturii. S-a ținut o lecție despre justiție cu judecătorul Cristi Danileț.

03.10.2019 – Domnișoara Haiduc Ștefania este ambasador în proiectul de educație juridică, instruită în tabăra de vară de la Turda – Legal Academy din acest an. Ea a prezentat proiectul dezvoltat de asociația Vedem Just celor 30 de colegi ai ei de la Liceul teoretic „Ion Agarbiceanu” din Jibou. I-a informat atât despre tabăra Summer Legal Academy, cât și despre ce este educația juridică și de ce este important ca aceasta să reprezinte una dintre materiile care se predau în școlile din România.

03.10.2019 – Lecție de educație juridicătinută de judecătorul Cristi Danileț pentru 100 de elevi din clasele a 3-a și a 4-a de la Liceul Nicolae Bălcescu din Cluj-Napoca. S-a discutat despre reguli acasă, pe net, pe stradă, la scoală, despre lege ca măsură de siguranță, despre încrederea în părinti, profesori, oamenii legii.

SEPTEMBRIE 2019

30.09.2019 – Polițista Corina Dumitraș a predat o lecție de educație juridicăelevilor din clasele a VII-a la Colegiul tehnic „Lațcu Vodă” Siret.

22.09.2019 – Judecătorul Cristi Danileț a ținut o lecție de educație juridică pentru 60 de elevi și tineri prezenți la Tg. Mureș la un eveniment al asociației AMPER.

21.09.2019 – Judecătorul Cristi Danileț a fost azi în față a peste 300 de profesori participanți la evenimentul #SuperTeach, unde a prezentat proiectul de educație juridică: protocol, manual, site, tabere de vară.

20.09.2019 – Ambasadorul nostru Iulian Paraschiv a organizat un eveniment deosebit la liceul unde invată, Liceul Teoretic „Bogdan Vodă” Halaucesti, din Iași. A prezentat celor peste 100 de adolescenți proiectul de educație juridicădezvoltat de asociația VeDemJust.

17.09.2019 – Lansarea evenimentului „Rule of Law Seed Camp”, proiect prezentat și moderat de judecătorul Cristi Danileț. Deschiderea evenimentului „Rule of Law Seed Camp”, parte a proiectului Educație Juridică-Republică Moldova, prezentat și moderat de Ludmila Stuparu, în cadrul căruia se lansează ghidul „Legea pe-ntelesul elevilor” de către autorii Cristi Danileț, Vioric Grecu și Nadejda Hriptievschi.

În deschiderea evenimentului participă doamna Ministru al Educației Liliana Nicolaescu-Onofrei, șeful de cabinet al Ministrului Justiției, Marina Zarija, Avocatul Copilului, Maia Banarescu, precum și reprezentanți ai finanțatorilor proiectului, Ecaterina Vâlcu de la Dutch Embassy Office în Moldova și Kevin Lanigan din partea U.S. Embassy Moldova.

15.09.2019 – Astăzi a avut loc deschiderea oficială a primului club de educație juridică din România, R.O.L.-Rule Of Law, organizat de asociația Vedem Just Botoșani, activitate desfăsurată în incinta Colegiului Național „A.T.Laurian” Botoșani.

În cadrul întâlnirii ne-au onorat cu prezența Mihaela Ungureanu, președintele Tribunalului, executorul judecătoresc Sînziana Secrieru, avocatul Alina Contac, notarul Oana Ilașcu și Vlad Axinciuc, șeful Centrului Antidrog Botoșani. Discuția a fost moderată de Anca Colescu, coordonatoarea asociației.

S-au abordat diferite subiecte ce au fost ascultate și dezbătute cu interes de cei aproximativ o sută de tineri prezenți la activitate. Apoi, aceștia s-au înscris în club, urmând să avem întâlniri săptămanale. În încheiere, am impărtit manuale de educație juridică.

09.09.2019 – Începem școala cu regulile de circulație: poliția și elevii de clasă a patra de la Școala 27 din Brașov. Educația rutieră este parte din educatia juridică.

04.09.2019 – Asociația Voci pentru Democrație și Justiție are plăcerea să anunțe înființarea sucursalei „VeDem Just Botoșani”. Ea cuprinde ambasadori care au participat la școală de vară „Legal Academy” organizată în vara anului 2019 la Suceava. Vedem Just Botoșani își propune să dezvolte proiecte locale și regionale de educație juridicăadresate în special elevilor. Mult succes! Pagina sucursalei este fb.com/VeDemJustBotosani.

AUGUST 2019

31.08.2019 – Educație juridică pentru copiii de 12+ ani din tabăra „Happy Faces” din Ighiu, cu judecător Cristi Danileț: despre reguli acasă, pe stradă și la școală, despre ziua fără reguli, despre drepturile victimelor și sancțiunile asupra infractorilor, despre droguri, agresiuni asupra vieții intime și cyberbullying.

07.08.2019 – 12.08.2019: LEGAL ACADEMY.  20 de tineri isteți și activi din județele din județele Bacău, Brăila, Botoșani, Galați, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui, Vrancea pentru tabăra de la Suceava (7-12 august).

IULIE 2019

22.07.2019 – 26.07.2019: LEGAL ACADEMY.  20 de tineri isteți și activi din județele Alba, Bistrita–Năsăud, Cluj, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu au participat la tabăra de la Turda (22-26 iulie). Agenda taberei de vară și alte detalii găsești la https://www.vedemjust.ro/p/legal-academy.

09.07.2019 – Lecție de educație juridică pentru elevii din clasa a 9-a de la Liceul Economic din Cluj cu judecător Cristi Danileț.

05.07.2019 – Școala de vară Vovidenia, Botoșani; educație juridică cu doamna Colescu Anca.

IUNIE 2019

27.06.2018 – 60 de copii din clasele I-VIII adunați la Școala de vară Vovidenia, jud. BT s-au întâlnit cu doamna jurist Colescu Anca pentru a discuta despre lege, drepturi și justiție.

10.06.2019 – Lecție de educație juridică la Roman, Neamț cu judecător Cristi Danileț pentru 250 elevi din clasele a XI-a.

06.06.2019 – Educație juridicăcu judecător Cristi Danileț la Liceul H.C.C. din Alba-Iulia, județ Alba.

30.05.2019 – „Corupția ucide, prevenția suntem noi!” Aceasta a fost tema care a stat la baza activității de ieri, 30 mai 2019. Obiectivul principal a fost formarea unei atitudini civice responsabile prin îmbogățirea cunoștințelor și trezirea interesului față de justiție într-un stat de drept. La activitatea noastră au fost prezenți doi membri D.G.A. , doamna comisar șef Barbu Aneta  vorbindu-le celor prezenți despre stoparea abuzurilor, a exploatării, a traficului și tuturor formelor de violență asupra copiilor. Ieri, Direcția Denerala Anti-corupție a împlinit vârsta de 14 ani, prilej cu care am spus „La mulți ani” luptei anticorupție! Mulțumim tuturor celor prezenți și implicați în bună desfășurare a acestei activități!

MAI 2019

30.05.2019 – Lic. Tehnologic de Industrie Alimentara Timișoara, elevi din clasele a 10a și a 11a, conduși de Simona Hochmuth: educație juridicăla Parchetul de pe langă Judecătoria Timiș, cu procurorii Todea Laurențiu Mirel și Tabirsa Lorin.

 22.05.2019 – La data de 22.05.2019, cu implicarea colaboratorului Programului de studiu Drept Ina Bostan, avocat, lecția de educație juridicăa ajuns și în Liceele din raionul Sangerei: cu Vedem Just-Voci pentru Democrație și Justiție, Centrul de Resurse Juridice Moldova, Centrul de Instruire a Avocaților al Uniunii Avocaților din R. Moldova, Educație juridică.

21.05.2019 – Maria Bolchis: Educație juridicăalaturi de dl. Prim – Procuror Adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş Bogdan Gabor

21.05.2019 – Profesor Dolcos Cristina de la Școala Petru Pavel Aron din Blaj  a susținut oră „CETĂȚEAN CU DREPTURI DEPLINE” în cadrul proiectului INVĂTĂM Impreună-ȘCOALA PĂRINTILOR. Ea a folosit Constituția României și manualul de educație juridică.

17.05.2019 – A treia lecție de educație juridicăcu avocații și colaboratorii Programului de studiu Drept  Ina Bostan și OlegTănase a avut loc pe data de 17 mai 2019 la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Telenesti. Activitatea este parte din proiectul „Educație juridică– Cultivarea respectului pentru lege în rândul tinerei generatii” care este desfăsurat de asociațiile Centrul pentru Inovație și Politici în Moldova (prin experți Ludmila Stuparu și Veronica Midari), în parteneriat cu Vedem Just-Voci pentru Democrație și Justiție din România (prin președinte Lucian Checherită) și Centrul de Resurse Juridice Moldova (prin expert Nadejda Hriptievschi) și cu susținere din partea Centrul de Instruire a Avocaților al Uniunii Avocaților din R. Moldova (prin director Viorica Grecu), Educație juridică.

15.05.2019 –  în sala festivă a Colegiului Național „Andrei Saguna” Brașov, trei clase de nivel liceal din Liceul „Andrei Mureșanu” Brașov și trei clase din Colegiul Național „Andrei Saguna” Brașov au participat la o oră de „Educatie juridică” sustinută de domnul judecător Cristi Danileț, de la Tribunalul Cluj.

17.05.2019 – Procuror Albulescu Camelia din cadrul Parchetului de pe langă Judecătoria sectorului 4 București a ținut o lecție de educație juridical în locurile natale. Doamna a fost la elevii de la școala generală cu clasele I-VIII din localitatea Belint, județul Timiș. Le-a vorbit copiilor despre faptele penale și răspunderea penală, atât în societate cât și pe internet. Le-a lăsat un exemplar din „Legea pe înțelesul tinerilor” și un exemplar din Codul penal.

16.05.2019 – Studentele Alida Barbu și Mara Florian, însoțite de d-na prodecan conf.univ.dr. Rodica Diana Apan s-au deplasat la Bistrița, la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” și Liceul Tudor Jardă Bistrița unde au susținut două frumoase lecții de educație juridică. Mulțumiri  d-nelor directoare și d-nei consilier educațional Lăcrămioară Cătineanu.

Elevi de la Liceul greco-catolic „Inochentie Micu” din Cluj-Napoca în vizită la tribunal au fost primiți de judecător Cristi Danileț la o oră de educație juridică.

10.05.2019 – Educația juridică în C.N. ,,Mihai Eminescu” Baia Mare continuă prin proiectul ,,JUST ACCESS”, alături de prof. Măria Bolchis și dl. avocat Alexandru Abdulbaki din Baroul Botoșani! Proiectul EdJust din anul universitar 2018-2019 s-a încheiat printr-o activitate sustinută la Liceul ,,Al. I. Cuza”-Iași, avându-l ca invitat special pe domnul profesor lect. dr. Mihai Dunea, căruia îi mulțumim cu recunostință.

Activităti de educație juridică la Liceul Teoretic “Al. I. Cuza” Iași susținute de către dl. avocat Ionuț Apachitei și voluntari ai proiectului.

06.05.2019 – Curs de instruire pentru a preda non-formal educația juridică în invătămantul preuniversitar. Participă studenți la Drept și cadre didactice din Cluj, Bistrița, București, Mureș. Lector a fost judecătorul Cristi Danileț. Certificatele de participare au fost eliberate de asociația VeDemJust.

APRILIE 2019

22.04.2019 – Voluntarii EdJust au desfăsurat activităti de educație juridical la Școala Gimnazială „Nicu Enea” din Bacău. Subiectele abordate au fost: răspunderea penală, bullyingul, principalele drepturi și obligații.

19.04.2019 – Activităti interactive de educație juridical susținute de voluntarii EdJust la Școala Gimnazială Osoi, comuna Comarna, județul Iași.

Lecție de educație juridică/proces simulat, în sala de judecată a Facultății noastre, impreună cu elevii Liceului Teoretic „Traian” din Constanța.

17.04.2019 – Activităti de educație juridical la Liceul ,,Dimitrie Cantemir” Iași susținute de către doamna avocat Carmen Mariana Diaconu, domnul avocat Ionuț Apachitei, fondator al proiectului EdJust, dar și de către voluntari ai proiectului.

O nouā lecție de Educație Juridicā  tinută azi de Prim Procurorul Claudiu Sandu de la Parchetul de pe langā Tribunalul Brașov și Locțiitorul Corpului Profesional al Mediatorilor pe Lângă Curtea de Apel Brașov Eugen Tarnovan, la Școala Generalā nr 4 din Mun.Săcele, Jud Brașov .

Lecție de educație juridical cu judecător Cristi Danileț pentru elevii din clasele VII-VIII de la Școala Gimnazială „Grigore Silasi” din Beclean, jud. BN, o prezentare de motociclete în timpul săptămanii „Școală altfel”. Mulțumim prof. Anca Chereja pentru invitație.

Lecție de educație juridică la elevii din clasele V-VIII, Școala gimnaziala din com. Poienarii de Argeș, jud. Argeș. Au predat: studenta la Drept Lorena Cătălina Toma și avocat Alin Anton.

Liceul Tehnologic „Petre P. Carp” din Tibanesti, jud. Iași: elevii din clasele a IX-a și a XI-a au participat la o lecție de educație juridical cu doamna Musteață Diana, absolventă de drept.

16.04.2019 – Educație juridică cu judecător Cristi Danileț la Școala Ion Creangă din Cluj-Napoca, clasa a VIII-a C.

15.04.2019 – Educație juridical cu judecător Cristi Danileț și studenta la Drept Bianca Neag cu elevii din clasele VII-VIII de la Școala Gimnazială „Dr. Ioan Mihalyi de Apsa” din Sighetu Marmației.

15.04.2019 – Educație juridică cu judecător Cristi Danileț  la Școala Ion Creangă din Cluj-Napoca, clasa a VIII-a D.

12.04.2019 – La Tribunalul din Cluj, elevii claselor a IX-a și a X-a au aflat azi mai multe despre sistemul de justiție din România, principiul separării puterilor în stat, despre instituțiile de justiție și cum functionează acestea, despre rolul judecătorilor, al procurorilor, avocaților și al grefierilor în timpul unui proces, despre utilitatea codului de procedură penală și de procedură civilă. Mai presus de toate, elevii au înțeles de ce legile sunt importante, de ce acestea trebuie respectate, ce inseamnă independență, imparțialitate, integritate în ce privește profesia de judecător.Domnul judecător Cristi Danileț a răspuns solicitării și intrebărilor elevilor și profesorilor participanți.

10.04.2019 – Studenții Carmen Ilea și Liviu Șerban de la Facultatea de Drept Dimitrie Cantemir din Cluj-Napoca au susținut la Colegiul Economic “Iulian Pop” din Cluj-Napoca două ore de educație juridical la clasele de a 12-a.

09.04.2019 – Judecătorul Cristi Danileț cu membrii din Grupul de inițiativă basarabeană din Cluj-Napoca.

08.04.2019 – Colaboratorii Programului de studii Drept, Facultatea Construcții, Geodezie și Cadastru, U.T.M. – Universitatea Tehnică a Moldovei Ina Bostan, conf. univ., dr., avocat și Oleg Tănase,  lect. univ., drd., avocat, își continuă lecția privind educație juridical elevilor claselor a V-a, din cadrul Liceului Teoretic ,,Spiru Haret”, Chisinău. Activitatea este parte din proiectul „Educație Juridică – Cultivarea respectului pentru lege în rândul tinerei generații” care este desfăsurat de asociațiile Centrul pentru Inovație și Politici în Moldova (prin experți Ludmila Stuparu și Veronica Midari), în parteneriat cu Vedem Just-Voci pentru Democrație și Justiție din România (prin președinte Lucian Checherită) și Centrul de Resurse Juridice Moldova (prin expert Nadejda Hriptievschi) și cu susținere din partea Centrul de Instruire a Avocaților al Uniunii Avocaților din R. Moldova(prin director Viorică Grecu), Educație juridică.

Lecție de educație juridică pentru elevii de gimnaziu și de liceu de la Colegiul Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare cu judecător Cristi Danileț, la invitația doamnei profesor Andreea Laur.

O oră de educație juridică pentru două clase a șaptea. Am întâlnit copilași foarte cuminți și interesați, cu care am vorbit despre dreptul la vot și despre alegeri. Apoi, la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” a avut loc o manifestare intitulată „Valori juridice pentru generațiile viitoare”, în cadrul căreia am susținut o prezentare pe tema traficului de persoane.

02.04.2019 – Au avut loc o serie de prelegeri susținute de studenții și masteranzii noștri în municipiul Zalău. Elevii Liceului Pedagogic „Gheorghe Sincai” și ai Colegiului Tehnic „Alexandru Papiu Ilarian” au urmărit cu un interes deosebit lecțiile de educație juridică susținute de Carmen Ilea, Bianca Mastan, Liviu Șerban și Octavian Grad.

Astăzi, 2 aprilie 2019 Hulban Elena Alexandra și Ionită Elena Bianca, studente la Drept în cadrul Universitătii Transilvania din Brașov, membre ELSA Brașov și voluntare VedemJust Filiala Brașov au susținut astăzi o oră de educație juridică nonformală având ca temă principală „Copilul și școala”. Activitatea s-a desfăsurat la clasa a 10-a F, profil Științe Sociale  din cadrul Colegiului Național Andrei Șaguna.

Într-o sală de judecată de la Curtea de Apel Cluj: educație juridical cu elevii din clasa a treia de la Școala Generală Onisifor Ghibu din Cluj-Napoca.

La Liceul Pedagogic “Gheorghe Șincai” și Liceul Teoretic Alexandru Papiu Ilarian din Zalău, a avut loc educație juridical cu Ilea Carmen, Octavian Grad și Liviu Șerban toți de la Facultatea de Drept “Dimitrie Cantermir” Cluj-Napoca însoțiți de doamna profesor Codruța Ștefania Jucan.

MARTIE 2019

29.03. 2019 Pe 29 martie 2019, agent de poliție Ionită Florian a ținut o lecție de educatie juridică la Școala Gimnazială Targșorul Vechi, din jud. Prahova.

30.03.2019 – Prima ediție „Moot Court Competition” la Turda: patru echipe s-au întrecut în procese simulate care au avut loc în sala de judecată a Judecătoriei Turda, jud. Cluj. Organizarea a aparținut organizației The Da Vinci System. Instruirea a asigurat-o judecătorul Cristi Danileț;

La Școala Gimnazială ,,Nicolae Iorga” din Bacău, elevii claselor a VIII-a au primit-o pe doamna judecător Mia Cristina Damian, care a vorbit elevilor despre noţiuni de drept civil şi drept penal, dar mai ales despre responsabilităţile penale ale minorului ce a împlinit vârsta de 14 ani;

29.03.2019 – S-a desfășurat o altă activitate de educație juridică cu elevii clasei a VIII-a B din cadrul Școlii Gimnaziale TRAIAN Pitești. A fost simulat un proces de drept civil la sediul Tribunalului Argeș, coordonați de judecătorul Manuela Eros;

La Liceul Andrei Mureșanu Brașov, domnul Prim-Procuror Vlad Teodorescu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul de Minori și Familie Brașov a ținut o serie de lecții de educație juridică, împreună cu Simona Urzică, jurist și Președinte Vedem Just Filiala Brașov, Eugen Târnovan – Locțiitor al Reprezentantului Corpului Profesional al Mediatorilor pe Lângă Curtea de Apel Brașov și prof. jurist Carmina Trâmbițaș;

Agent de politie Florian Ioniță, voluntar al asociației VeDem Just, a fost la Şcoala Gimnazială din Târgşorul Vechi, jud. Prahova. Aici a ținut ore de educație juridică pentru elevii din clasele a VII-a și a VIII-a;

Lecție de educație juridică pentru elevii din clasele V-XII de la Liceul Teoretic ELF din Cluj-Napoca, cu judecătorul Cristi Danileț;

Comuna Țibănești, jud. Iași: 27 de elevi de clasa a IX-a de la Liceul Tehnologic Petre Carp au primit astăzi vizita doamnei Musteață Diana, consilier juridic, pentru a discuta pe teme de educație juridică;

28.03.2019 –Doamna procuror Camelia Albulescu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu a ținut o lecție de educație juridică la Școala Generala din Cornetu, jud. Ilfov; le-a vorbit elevilor din clasele a VII-a și a VIII-a despre internet și infracțiunile care se săvârșesc pe net;

Voluntarii EdJust au susținut ore de educație juridică la Colegiul Național ,,Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț și la Liceul Economic ,,Vasile Conta” din Târgu Neamț. Aceștia le-au prezentat elevilor informații despre infracțiuni și pedepse, Constituție, dar și despre Statutul Elevului;

Judecatorul Cristi Danileț a ținut o lecție de #educațiejuridică la Colegiul Național George Coșbuc. Au participat elevii din clasele a XII-a B si XII G2, la invitația domnului profesor Gelu Fodor, la o discuție despre importanța votului și alegerile pentru europarlamentarii din Parlamentul European;

Școala Gimnazială Nr.1 Drăgești, jud. Bihor, a avut privilegiul de a participa la o prezentare foarte atractivă, interesantă și utilă realizată de către doamna consilier juridic Mirela Dana Duma pe teme de educație juridică. Baroul Dolj a desfășurat în Liceele Carol I și George Bibescu din Craiova Proiectul „Educație juridică în școli”, cu avocații Bianca Acrivopol, Arabella Denise Ionescu, Andrei Mihai Ciocan, Diana Stamin și studenții Alexandra Petrescu și Gorincioi Marcel;

La Colegiul Andrei Șaguna” au continuat orele de educație juridică susținute de Prim-Procurorul Sandu Claudiu, Dan Oprea-Divizia Antidroguri, împreună cu Ștefan Eugen Târnovan și Urzică Simona de la VeDem Just Brașov, pentru elevii din clasa a IX a C;

27.03.2019 – Școala Liviu Rebreanu, Cluj-Napoca: 200 elevi au participat la o lecție de educație juridică ținută de judecătorul Cristi Danilet în sala Cinema Dacia din localitate;

Ora de educație juridică cu av. Adriana Cudrec la Liceul George Coșbuc din Cluj-Napoca, clasa a X-a;

27, 28, 29.03.2019 – Doamna consilier juridic Colescu Anca a ținut ore de educație juridică elevilor din clasele V-VIII de la Liceul Pedagogic Nicolae Iorga, Liceul Tehnologic Plopeni Mari si Școala Gimnazială Borzesti, jud. Botoșani;

26.03.2019 – O oră de educație juridică: „Mass media și tinerii” cu av. Melinda Galu, la elevii din clasele a IX și IX școală profesională duală, de la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară din Timișoara;

La Colegiul Tehnic „Mircea Cristea” din Brașov, lecție de educație juridică cu VeDem Just – filiala Brașov: Andreea Alexandra Lisita, Anca-Maria Nistor, Ovidiu Bădoiu, Urzica Simona la clasele a X-a A și B, despre copilul și școala, protecția datelor cu caracter personal;

25.03.2019 – La Liceul Tehnologic Economic ,,Virgil Madgearu”- Iași, voluntarii EdJust au susținut activități de educație juridică pentru clasele a XII-a. La Colegiul Tehnic „Mircea Cristea” din Brasov, lecție de educație juridică cu Simona Urzica, Andrea Lișița, Anca Nistor, Ariana Stupinean, Lucian Rotunda, de la VeDem Just – filiala Brașov;

21.03.2019 – Lecție de educație juridică cu av. Ana Maria Comșa și mediator Roxana Topor la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, Constanța;

Voluntarii EdJust din Iași au susținut ore de educație juridică pentru clasele a VIII-a din cadrul Școlii Gimnaziale ,,Mihai Drăgan” din Bacău. Aceștia au discutat cu elevii despre drepturi și libertăți fundamentale, Statutul Elevului, dar și infracțiuni sau răspundere penală;

Lecție de educație juridică cu judecător Cristi Danileț pentru elevii din clasele a 7-a și a 8-a de la Școala Generală „Mihai Viteazul” din Câmpia Turzii, jud. Cluj;

20.03.2019 –Agent de poliție Ioniță Florian a predat lecții de educație juridică elevilor de la Şcoala Gimnazială „Prof. Dinu Mihail Dan” Tomşani și la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Ploiești. El le-a explicat copiilor noțiuni de drept, ce înseamnă să fii polițist dar și oferta educațională a școlilor de formare inițială din Ministerul Afacerilor Interne;

14.03.2019 – Lecție de educație juridică la elevii de la clasa a XI-a D de la Colegiul Tehnic Rădăuti cu asist. univ. Loredana Terec;

La Liceul Tehnologic Economic ,,Virgil Madgearu” din Iași, voluntarii EdJust au susținut activități de educație juridică pentru clasele a XII-a;

Av. Ana-Maria Comșa și mediator Roxana Topor țin lecții de educația juridică la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Constanța;

13.03.2019 – Agent de poliție Ionița Florian ține lecții de educație juridică la Scoala Gimnaziala „Platon Mocanu” Drajna, jud. Prahova, pentru elevii din clasele 7-8;

11.03.2019 – Voluntarii EdJust din Iași au susținut activități de educație juridică la Liceul Teoretic ,,Decebal”, Constanța. Temele abordate au fost: răspunderea penală, Constituția, principalele infracțiuni, dar și Statutul Elevului;

08.03.2019 – Ofițer de poliție Corina Dumitraș, la Siret: despre lege pe înțelesul copiilor – lecție de educație juridică la Școala Gimnazială Petru Mușat;

07.03.2019 – Judecătorul Cristi Danileț a prezentat proiectul EDUIURIS de educație juridică dezvoltat de VeDem Just la conferința „România educată”, organizată sub patronajul Președintelui României, la Ploiești;

Studentele la Drept, Ramona Nebunu și Cristina Ciulpan au fost la Liceul „Miguel Cervantes” din București, unde au ținut o lecție de educație juridică pentru elevii de clasa a VII-a;

Asistent univ. Loredana Terec a ținut o lecție de educație juridică elevilor de la clasa a 10-a B și F din Colegiul Tehnic Rădăuți.

05.03.2019 – Oră de educație juridică susținută de judecătorul Cristi Danileț la Liceul Tehnologic din Ocna Mureș, jud. Alba, pentru elevii din clasele IX-XII;

02.03.2019 – Super Teach la Baia Mare, Universitatea de Nord: prezentarea proiectului de educație juridică – Cristi Danileț

01.03.2019 – Luca Ciubotaru, Isabela Popescu şi Andreia Iacob. Primăvara începe cu un maraton de educație juridică la Iași – un atelier despre valori, democrație, Constituție, drepturi și libertăți, pentru o societate mai bună;

FEBRUARIE 2019

28.02.2019 – Asist. univ. Loredana Terec  educație juridică la elevii de la clasa a 10-a B din Colegiul Tehnic Rădăuți;

27.02.2019Corina Dumitraș, ofițer de poliție, a fost la patru clase de la Colegiul Național de Informatică Spiru Haret Suceava. A ținut ore de educație juridică cu elevii din clasele a IX-a, a XI-a și a XII-a;

26.02.2019 –  Grama Denisa lecție de educație juridică la Școala Spectrum din Iași –  activitatea s-a bazat pe teme precum: răspunderea penală, bullying-ul, formele vinovăției, dar și separația puterilor în stat;

Asist. univ. Loredana Terec – educație juridică la elevii de la clasa a 12-a H Colegiul Tehnic Rădăuți;

25.02.2019 – educație juridică cu asist. univ. Loredana Terec la elevii din clasa a 11-a la Colegiul Tehnic din Rădăuți;

Judecătorul  Cristi Danileț de la Tribunalul Cluj a ținut două ore de  educație juridică la Colegiul Național „Traian Lalescu” din Reșița. Prima oră pentru 30 elevi de clasa a IX-a, a doua oră pentru 60 elevi din clasa a XI-a;

Alexandra Fotea şi Cristian Eduard Surlă. voluntari EdJust au început activitățile din acest semestru alături de elevii din clasa a VII-a de la Școala Spectrum din Iași. În cadrul acestei întâlniri interactive au fost abordate teme precum: bullying-ul, răspunderea penală dar și discuții despre drepturi și obligații. Totodată, elevii au primit provocarea de a propune schimbări legislative;

20.02.2019 – Colegii noștri americani desfășoară lecții de educație juridică cu elevii români în care insistă pe integritate. Spunem și noi #nucorupției!

“Schimbarea începe atunci când fiecare persoană refuză să contribuie la micile acte de corupţie din viaţa de zi cu zi”, le-a spus colegul nostru Preston Savarese, ofiţer politic pentru statul de drept, elevilor de la Colegiul Naţional Sfântul Sava din Bucureşti. Fiecare individ în parte are responsabilitatea construirii unei societăţi care respectă principiile statului de drept şi care sprijină lupta împotriva corupţiei, a adăugat acesta. #NoCorruption #NuCorupţiei American Corner București;

19.02.2019 – Lecție de educație juridică cu asist. univ. Loredana Terec la elevii din clasa a 12-a H de la Colegiul Tehnic din Rădăuți;

Lecție de #educațiejuridică cu judecător Cristi Danileț la elevii din clasele V-VIII ai Școlii Generale din Com. Șeica Mică din jud. Sibiu;

Video la https://goo.gl/LSMYRP, la https://goo.gl/uJciNo și https://goo.gl/B5SuJK

Lecție de educație juridică cu judecător Cristi Danileț la elevii din clasele IV-VIII ai Școlii Generale din Com. Axente Sever din jud. Sibiu;

Lecție de educație juridică cu judecător  Cristi Danileț la elevii din clasele V-VIII ai Școlii Generale din com. Micăsasa din jud. Sibiu;

Lecție de educație juridică cu  judecător Cristi Danileț la elevii din clasele IV-VIII ai Școlii Generale „P. P. Aaron” din mun. Blaj, jud. Alba. Mulțumim d-nei profesor Dolcos Cristina;

18.02.2019 – Lecție de educație juridică cu asist. univ. Loredana Terec la elevii din clasa a 11-a I de la Colegiul Tehnic din Rădăuți;

01.02.2019 Reprezentanții Consiliului Școlar al Elevilor au distribuit semne de carte cu mesaje antiviolență ”FII DEȘTEPT!NU FII VIOLENT!” atât elevilor din Liceul Ion Luca din Vatra Dornei, cât și elevilor de la Școala Gimnazială nr.4 din aceeași localitate;

Totodată, dna prof.Corina Atofanei a organizat două activități nonformale: MESAJUL DE TIP ,,EU”, TIPURI DE REACȚIE LA CONFLICT.
Sub coordonarea doamnei prof. Gîm Lavinia, elevii clasei a X-a C au realizat și cu blog adresat nonviolenței;

01.02.2019 Judecătorul Cristi Danilet a ținut două ore de Educație juridică la Colegiul Național „Bethlen Gabor” Aiud;

IANUARIE 2019

31.01.2019 Educație juridică la clasa a-X-a B, Colegiul Tehnic Rădăuți cu Asist. Univ.Drd. Loredana Terec-Vlad;

30.01.2019-31.01.2019 Asociația VeDemJust a asigurat la Chișinău formarea a 53 de specialiști în drept pentru a preda nonformal educație juridică elevilor din Republica Moldova. Formator a fost domnul judecător Cristi Danileț, coordonator al proiectului național Eduiuris din România;

28.01.2019 Educație juridică la clasa a XI-a I, Colegiul Tehnic Rădăuți cu Asist. Univ. Drd Loredana Terec-Vlad;

23.01.2019 Educație juridică la clasa aXI-a G de la Colegiul Tehnic Rădăuți cu Asist.Univ.Drd Loredana Terec-Vlad;

20.01.2019 Judecătorul Cristi Danileț: despre necesitatea materiei Educație Juridică ca disciplină în școli și licee, la conferința #SuperTeach de la Alba Iulia din 19.01.2019, în fața a 200 de cadre didactice;

18.01.2019 Jurist Colescu Anca din Botoșani predă Educație juridică  studenților de la Facultatea de Științe ale Educației, din cadrul Universității „Ștefan cel Mareˮ din Suceava;

15.01.2019 Educație juridică cu Moni Tant la Colegiul Național ”Vasile Goldiș” din Arad, împreună cu elevii din clasa a IX-a B;

14.01.2019 Educație juridică cu Asist. Univ. Drd. Loredana Terec-Vlad cu elevii din clasa a XI-a I din cadrul Colegiului Tehnic Rădăuți.