Despre EDUIURIS

Proiect inițiat și susținut de Asociația VeDemJust. Scopul nostru: educarea juridică a copiilor și tinerilor. Efecte: cunoașterea legii, schimbarea atitudinii față de norme și scăderea infracționalității juvenile.

Social Media

13 mai 2023 – JUDEȚEANA! 1 iunie 2023 – FINALA!

Ești elev, iubești dreptatea, cunoști câte ceva despre lege și justiție și vrei să obții un premiu fain? Haide la concursul „Be legal! Be cool!” organizat de asociația VeDem Just. După ce am promovat timp de șapte ani educația juridică în școli și anii trecuți am organizat trei competiții doar la nivel local, iată că acum dăm startul la primul concurs de educație juridică la nivel național!

 

❓ Întrebări: „Care sunt cele trei puteri ale statului?”; „Cu ce se ocupă judecătorii și avocații?”; „De când un copil răspunde în fața justiției pentru infracțiunile comise?”; „Care sunt sancțiunile ce se aplică unui elev care încalcă regulile de la școală?”; „De la ce vârstă poate un tânăr să conducă o bicicletă pe drumul public?”; „Ai voie să scrii orice pe Instagram?”.

 

🗣️ Răspunsurile de le știi, te așteptăm la concursul cu premii „Be legal! Be cool!”. Este organizat în premieră la nivel national de către asociația apolitică VeDem Just, promotor al educației juridice pentru elevi.

 

✏️ Vom testa cunoștințele tale de educație civică și juridică. Vrem să știm dacă pui preț pe valori și comportamente corecte în societate și dacă cunoști câte ceva despre lege și justiție. Îți dăm și carte în format pdf de unde să te pregătești pentru concurs: „Elevul și Legea”.

 

🧩 Trei grupe vor fi alcătuite cu elevii înscriși la concurs: cei din clasele V-VI fac parte din grupa I; cei din clasele VII-VIII fac parte din grupa a II-a; cei din clasele IX-XI fac parte din grupa a III-a.

 

🏅 Premii deosebite sunt pentru cei care ajung pe primele locuri în finală: elevii din grupa I și a II-a de concurs vor primi câte un laptop (locul 1), un telefon mobil (locul 2) și o tabletă (locul 3); primii trei elevi din grupa a III-a vor primi câte un loc gratuit în tabăra de vară „Legal Academy” organizată de VeDem Just.

 

📅 Două etape va avea concursul: prima la nivel de județ, care va avea loc online la data de 13 mai 2023; primii trei clasați vor merge la etapa națională, care are loc în format fizic de Ziua Copilului, 1 iunie 2023, la Alba Iulia.

 

🎯 Înscrie-te la concursul „Be legal! Be cool!”: citește Regulamentul, trimite-ne „Acordul parental” scanat/fotografiat la adresa de e-mail office@vedemjust.ro și completează formularul de AICI.