Despre EDUIURIS

Proiect inițiat și susținut de Asociația VeDemJust. Scopul nostru: educarea juridică a copiilor și tinerilor. Efecte: cunoașterea legii, schimbarea atitudinii față de norme și scăderea infracționalității juvenile.

Social Media
 

Edu Actiuni

Manualul romanesc de educatie juridica – resursa pentru UNODC

Manualul de educație juridică scris de judecătorul Cristi Danileț a fost acceptat de UNODC din cadrul Organizației Națiunilor Unite ca material resursă pentru programul E4J – Education for Justice, lansat în baza Declarației ONU de la Doha din anul 2016 care și-a propus promovarea culturii legalității în toată lumea.

 

S-au publicat pe site trei variante ale manualului: în limba engleză, în limba germană și limba română, care pot fi accesate la adresa https://goo.gl/7ZSe7H.

 

La cel de-al 13-lea Congres al Națiunilor Unite privind prevenirea criminalității și a justiției penale din Qatar în 2015 a fost adoptată Declarația de la Doha. Pentru a o pune în practică, UNODC – prin sprijinul financiar al Qatarului – a lansat un program global amplu care cuprinde patru domenii: (1) consolidarea integrității judiciare și prevenirea corupției; (2) promovarea reabilitării deținuților și integrarea socială; (3) prevenirea criminalității tineretului prin sport; și (4) încurajarea unei culturi a legalității în școli și universități prin intermediul inițiativei „Educație pentru justiție”.

 

Inițiativa Educație pentru Justiție (E4J) urmărește prevenirea criminalității și promovarea unei culturi a legalității prin activități educaționale destinate nivelurilor primare, secundare (gimnazial și liceal) și terțiare (universitar). Aceste activități vor ajuta educatorii să predea generațiilor următoarea pentru a înțelege mai bine și pentru a aborda problemele care pot submina statul de drept și pentru a încuraja eelvii și studenții să se implice activ în comunitățile lor și profesiile viitoare în acest sens

29 noiembrie 2018: Sala de Sedinte a Palatului Cultural „Ionel Floasiu” din Campia Turzii, jud. Cluj, a gazduit evenimentul „Prevenirea consumului de droguri prin arta si educatie”. Au participat comisar sef Ana Sebastian Marcu si judecator dr. Cristi Danilet. Acesta din urma a prezentat o lectie de educatie juridica privind combaterea consumului si distribuirii de droguri.

28 noiembrie 2018: A fost prezentat la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Ploiesti primul manual romanesc de educatie juridica, acceptat de UNODC din cadrul Organizatiei Natiunilor Unite, autor judecator dr. Cristi Danilet, de catre consilierul juridic Ionita Florian, instructor de ordine publica Catedra de Pregatire Juridica si Criminalistica SAPVLC.

28 noiembrie 2018: Clasa a treia de la Liceul ”Sincai” din Cluj-Napoca: educatie juridica la Tribunalul Cluj cu judecator dr. Cristi Danilet.

28 noiembrie 2018: Educatie juridica cu elevi de clasa a saptea de la Scoala Gimnaziala ”Ion Creanga” din Cluj-Napoca, sustinuta de judecator dr. Cristi Danilet, la Tribunalul Cluj.

27 noiembrie 2018: La elevii din clasele VII-VIII, la Scoala Gimnaziala Oniceni a facut educatie juridica doamna asistent universitar Loredana Terec.

27 noiembrie 2018: Calina Bichescu a predat educatie juridica la C. N. „George Cosbuc” din Bucuresti, venind cu joculete si analogii interesante pentru un impact cat mai vizibil.

26 noiembrie 2018: Roca Alin, Aura Marina si Bianca Ioana Hanganu au predat educatie juridica la ”Scoala Centrala” si la Liceul ”Grigore Moisil” Bucuresti, prin metode interactive si intr-un spirit apreciat de elevi.

26 noiembrie 2018: intalnire tinuta de judecator dr. Cristi Danilet cu elevii de liceu de la Colegiul National de Arte „Sabin Dragoi” din Arad.

25 noiembrie 2018: La invitatia asociatiei „Aradul Civic”, organizatia „Voci pentru Democratie si Justitie” – prin judecator dr. Cristi Danilet – a tinut o sesiune de instruire pentru cei dornici sa predea educatie juridica nonformala in scoli si licee din Arad.

23 noiembrie 2018: Judecatorul dr. Cristi Danilet, membru fondator al asociatiei VeDem Just, a instruit studenti la Drept din cadrul asociatiei SAIL pentru a preda nonformal educatie juridica elevilor, la Biblioteca Centrala Universitara „Lucian Blaga” Cluj.

19 noiembrie 2018: Educatie juridica la elevii din cadrul Clubului copiilor Blaj cu judecator dr. Cristi Danilet.

18 noiembrie 2018: Vineri, 16 noiembrie 2018, elevi ai claselor X-XII de la Colegiul National ”Andrei Muresanu” din Dej au participat la cursul sustinut de comisar sef Negru Ciprian, in cadrul caruia acesta a prezentat tehnica testarii Poligraf.

16 noiembrie 2018: Educatie juridica cu judecator dr. Cristi Danilet la elevii de clasa a saptea si opta de la Scoala Generala „Ion Creanga” din Cluj-Napoca.

15 noiembrie 2018: Studentii de la USAMV Cluj-Napoca au participat la o intalnire cu judecator dr. Cristi Danilet despre nevoia de educatie juridica, informatii despre furt si talharie, consum de droguri si pornografie infantila, justitie civila si justitie penala, violenta si cyberbullying.

15 noiembrie 2018: Educatie juridica la Tribunalul Cluj cu judecator dr. Cristi Danilet pentru elevii de clasa a sasea de la CN Emil Racovita din Cluj-Napoca.

15 noiembrie 2018: A avut loc cel de-al doilea curs din seria celor trei pe care Asociatia parintilor elevilor din Colegiul National ”Nicolae Grigorescu” din Campina il sustine in parteneriat cu Asociatia VeDem Just. Elevii din clasele a XI-a D si a XII-a D au primit informatii despre etapele prin care o idee poate deveni lege, de la initiativa pana la promulgare. Cristi Ochiana, student in anul III la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii din Bucuresti, a sustinut cursul.

14 noiembrie 2018: Elevi si profesori de la C. N. ”Emil Racovita” din Cluj-Napoca primiti la o lectie de educatie juridica de catre presedintele Tribunalului Cluj Sorina Selesiu si judecatorul dr. Cristi Danilet.

14 noiembrie 2018: Judecatorul dr. Cristi Danilet si avocatul Voicu Sarb au prezentat proiectul de educatie juridica directorilor din toate scolile si liceele din judetul Cluj adunati la o sedinta organizata de Inspectoratul Scolar Judetean.

14 noiembrie 2018: Fundatia Dezvoltarea Popoarelor filiala Cluj se ocupa de o parte din copiii comunitatii de la Pata Rat. Ei au venit la Tribunalul Cluj, in data de 13 noiembrie 2018, pentru o lectie de educatie juridica cu judecator dr. Cristi Danilet.

13 noiembrie 2018: Educatie juridica cu judecator dr. Cristi Danilet la elevii de clasa a V-a de la Scoala Generala Ion Creanga din Cluj-Napoca.

13 noiembrie 2018: Educatie juridica cu studenta la Drept Theona Sabina Popa la C. N. „GH. Lazar” din Bucuresti.

12 noiembrie 2018: Studentii clujeni la Drept Carmen Ilea si Octavian Grad au tinut azi o lectie de educatie juridica la Colegiul National “Vasile Lucaciu” din Baia Mare. Au vorbit despre raspunderea penala si contraventionala pentru elevii din patru clase de a XI-a.

12 noiembrie 2018: Educatie juridica cu Matei Pieca, student la Drept in anul I, Iasi, pentru elevii de clasa a XI-a de la Colegiul National “Alexandru Odobescu”, din Pitesti.

12 noiembrie 2018: Colegiul National „Emil Racovita” Cluj-Napoca, clasa a V-a B – lectie de educatie juridica cu Francesca Bujor.

12 noiembrie 2018: Elevii de clasa a VIII-a de la Scoala Generala Onisifor Ghibu din Cluj, au participat la o lectie de educatie juridica cu judecator dr. Cristi Danilet, la Tribunalul Cluj.

9 noiembrie 2018: Educatie juridica la Tribunalul Cluj pentru elevii de clasa a VI-a de la Liceul Informatica ”Tiberiu Popoviciu” cu judecatorul dr. Cristi Danilet.

8 noiembrie 2018: La data de 8 noiembrie 2018, a avut loc primul curs de educatie juridica din seria celor trei evenimente pe care Asociatia de parinti, in parteneriat cu Asociatia VeDem Just, le desfasoara pentru liceeni in cadrul proiectului „De-a Dreptul”. Clasele a XII-a D si a XI-a D de la C. N. „Nicoale Grigorescu” din Campina au primit informatii despre raspunderea penala a minorului, principul separarii puterilor in stat, formele de organizare a statelor, formele de guvernamant, infractiuni frecvente (furt, talharie, loviri sau alte violente), de la Cristi Ochiana, student la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti.

8 noiembrie 2018: Elevii din clasa a VII-a de la Liceul de Informatica au fost in vizita la Tribunalul Cluj si au participat la o lectie de educatie juridica cu judecatorul dr. Cristi Danilet.

8 noiembrie 2018: Bianca Neag si Carmen Ilea, studente anul II la Universitatea Crestina ”Dimitrie Cantemir” Cluj-Napoca au sustinut in data de 8 noiembrie 2018, o lectie de #educatiejuridica non formala la Liceul Tehnologic UCECOM “Spiru Haret” Cluj-Napoca pentru elevii din clasele X-XII. Temele abordate au fost: infractiune, contraventie, droguri, violenta, furt, omor, raspunderea penala, bullying, reguli la scoala, acasa, de circulatie, Facebook, infractiunea de coruptie, drepturile si obligatiile elevilor.

8 noiembrie 2018: Doamna consilier juridic Colescu Anca a fost in vizita la Tribunalul Botosani cu elevii din clasa a VIII-a de la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” din Botosani.

8 noiembrie 2018: Manualul de educatie juridica scris de judecatorul dr. Cristi Danilet a fost acceptat de UNODC din cadrul Organizatiei Natiunilor Unite ca material resursa pentru programul E4J – Education for Justice, lansat in baza Declaratiei ONU de la Doha din anul 2016 care si-a propus promovarea culturii legalitatii in toata lumea.
S-au publicat pe site trei variante ale manualului: in limba engleza, in limba germana si limba romana. Disponibil aici.

5 noiembrie 2018: La Colegiul National ”Mihai Viteazul” din Ploiesti, elevii de clasa a VIII-a au participat la o lectie de educatie juridica cu judecator Diana Toma de la Judecatoria Ploiesti.

5 noimbrie 2018: Discutie sustinuta de Loredana Mihaela Cristea in cadrul workshopului de educatie juridica despre drepturi, obligatii, separatia puterilor in stat, despre cum sa ajungi avocat si ce anume face acesta, despre cum formulezi o petitie si rolul Avocatului Poporului la clasa a IX-a a Liceului „Dragomir Hurmuzescu” in cadrul Scolii Altfel.

3 noiembrie 2018 – Judecatorul dr. Cristi Danilet la SuperTeach: prezinta pentru 450 de profesori din toata tara modul de introducere in invatamantul romanesc a programului de educatie juridica.

1 noiembrie 2018: Elevii clasei a X-a B de la Colegiul National Pedagogic ”Gheorghe Lazar” din Cluj-Napoca au participat la o lectie de educatie juridica cu judecatorul dr. Cristi Danilet de la Tribunalul Cluj.

1 noiembrie 2018: Echipa Vedem Just, formata din Raluca si Diana, a ajuns la Liceul ”Grigore Moisil” din Bucuresti, unde curiozitatile juridice ale elevilor de la clasele a X-a, a XI-a si a XII-a au reprezentat principala provocare a zilei. 1 noiembrie 2018 a inceput cu dreptul… de-a dreptul!

1 noiembrie 2018: La Apollonia Radio din Iasi, despre bullying. In studio au fost presedintele Asociatiei ROR, Roxana Oana Rotaru, consilierul juridic Oana Diacon, Claudiu Mercas, Agent sef adjunct la Biroul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii din cadrul Inspectoratul Judetean de Politie Iasi. Prin telefon au intervenit judecatorul dr. Cristi Danilet si directorul adjunct al Colegiului National ”Emil Racovita” din Iasi, prof. Mihaela Vlioncu.

31 octombrie: Doamna judecător Veronica Sîrbu de la Judecătoria sector 4 București a mers la elevii de clasa a cincea de la Școala nr. 56, Sector 2, București și le-a vorbit despre dreptate, drepturi, obligații, răspundere, bullying și comportament pe internet. La Aiud a debutat cursul „Educație juridică pentru liceeni”, în care participă 40 de elevi de la toate liceele din localitate; ei au întâlniri lunare cu profesioniști ai dreptului, iar ieri au participat avocatul Koble Ladislau și colaboratoarea acestuia, Costin Dania. A avut loc și o lecție la elevii din clasele a IX-a E, a XI-a A, a XII-a C și a XII-a F de la Liceul „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți, cu asistent universitar Loredana Terec Vlad, consilier juridic Florin Adrian Tiperciuc și studenta la Drept Ioana Cărare.

30 octombrie: Consilierul juridic Oana Diacon a ținut o oră de educație juridică la elevii de clasa a V-a de la Liceul Teoretic ”Waldorf” din Iași, împreună cu Arina Corsei Vultureanu, Bogdan Vasile și Luca Ciubotaru la Colegiul Tehnic ”Carol I” din București.

29 octombrie: Educație juridică cu asistent universitar, Loredana Terec, la Colegiul Tehnic Rădăuți, clasa a XI-a I. Lecție de educație juridică cu Arina Corsei Vultureanu, Bogdan Vasile și Luca Ciubotaru la Colegiul ”Harnaj” București. ”Şcoala Altfel” cu doamna judecător Daniela Lecca de la Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti: discuţii despre legi, răspundere şi instituţiile statului, alături de procesul simulat al Lupului şi Scufiţei Roşii; participă elevii clasei a cincea de la Școala nr. 45 ”Titu Maiorescu” București. Doamna consilier juridic Sorina Manole a ținut acum două zile o oră elevilor din clasa a șaptea de la Școala gimnazială „Avram Iancu” din Oradea.

26 octombrie: Procurorul Arina Corsei Vultureanu a susținut un atelier din proiectul RespectEDucation Academy la clasa a VII-a de la Școala nr. 196 ”Federico Garcia Lorca” din capitală. Notarul public Iulia Georgescu a susținut un atelier de educație juridică și civică la CNVV, Curtea de Argeș cu a IX-a C. Consilier juridic Colescu Anca este la la Colegiul Economic Octav Onicescu, clasa a XII-a, Botoșani – evenimentul este relatat de presa locală monitorulBT. La Școala gimnazială ”Iorgu Radu” din Bârlad a avut loc o activitate de educație juridică cu participarea domnișoarei psiholog și jurist Diana-Georgiana Roșca, angajat în cadrul Penitenciarului Iași și a elevilor claselor a VII-a și a VIII-a.

25 oct.- Ardelean Cristian student anul IV drept Univ Agora Oradea si mediator autorizat, a susținut o lecție de educatie juridică la Scoala Ovidiu Trombă din com Lugasu de Jos, jud Bihor, clase primare. Judecătorul Cristi Danilet prezintă proiectul Eduiuris – educație juridica pentru elevi la cea de-a șasea Conferința Internațională pentru Cercetare și Educație organizată la Cluj-Napoca. Elevii de la Școala Ioan Bob, clasa a 3 a A primiți la Tribunalul Cluj de judecătorul Cristi Danileț și avocat Bianca Sime.

24 oct – Educație juridică cu elevi și părinți ținută de asistent universitar Loredana Terec la Colegiul Tehnic Rădăuți, clasa a XI-a KEducație juridica la Tribunalul Cluj cu elevii clasei a XI-a de la Colegiul Tehnic Anghel Saligny, cu judecatorul Cristi Danilet. Lecția de educație juridică pentru liceeni cu studenții Ioana Andreica, Laura Titiana si Octavian Grad de la Facultatea de Drept Dimitrie Cantemir din Cluj-Napoca.

23 oct – Elevii din clasele a XI-a și a XI-a de la Colegiul Tehnic A.Saligny in vizită la Tribunalul Cluj, întâlnire cu judecătorul Cristi Danileț. Elevii din două clase de a șaptea, de la Liceul Toretic Eugen Pora și Liceul Lucian Blaga în vizita la Tribunalul Cluj, educație uridică cu judecătorul Cristi Danileț. Educație juridică cu elevi și părinți ținută de asistent universitar Loredana Terec la Colegiul Tehnic Rădăuți, clasa a XI-a K. Educatie juridica este la Tribunalul Neamț cu elevii clasei a VII de la Colegiul National Petru Rares Piatra Neamt, cu judecatorii Constantin Magdalina si Alina Mihaela Palancanu. Elevii Colegiului National ,,Mihai Viteazul” Turda s-au intalnit cu procurorul Radu Florea, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Turda, care a subliniat necesitatea implicarii civice a tinerilor, a manifestarii unei atitudini responsabile fata de organele de ancheta, in calitate de martori sau victime; a insistat asupra curajului de care trebuie sa dea dovada cetatenii, pentru a contribui la solutionarea anchetelor, in spiritul adevarului si dreptatii. Educație juridică cu avocata Ana-maria Bejan și mediatoarea Roxana Topor la Liceul Teoretic Traian din Constanța. Apare pe vice.com articolul”Tinerii din România învață cum să nu ia țepe de la infractori și politicieni” în care se consemnează opiniile unor elevi care au participat la ore de educație juridică.

22 oct – „Instanța altfel-Școala altfel” cu elevii Liceului Teoretic M. Veliciu, primiti de judecatoarea Izabella Radvanski la Judecătoria Chișineu Criș. Elevi de clasa a șaptea de la Liceul teoretic Nicolae Bălcescu la Tribunalul Cluj, cu judecătorii Alina Țopan și Cristi Danileț.

18 oct – Doamna consilier juridic Gianina Clop a avut ora de educatie juridica la clasa a 6-a din Scoala Gimnaziala Nicolae Bălcescu din Oradea.

16 oct – Educatie juridica cu asistent universitar Loredana Terec la Colegiul Tehnic Rădăuți, clasa a XI-a G și clasa a XII-a J. Absolventa de Drept Anca Tirea a ținut o lecție de educație juridică la Colegiul Național I C Bratianu din Hateg.

45 oct – Elevii de clasa a zecea de la Colegiul National G.Baritiu din Cluj-Napoca asistă la un proces real la Tribunalul Cluj. Îi îndrumă judecătorul Cristi Danileț.

12 oct – Alexandru Mihai Scurtu, student la Drept în Iași, a reluat activitatea de a preda educația juridică in școli si licee: el a predat două astfel de ore la Liceul cu Program Sportiv Iasi, vorbindu-le elevilor despre drepturile si obligatiile pe care le au, despre importanta pe care o are respectarea legii in viata de zi cu zi, cat si despre consecintele incalcarii ei.  Școala Gimnazială BOGDAN VODĂ din Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava, elevii claselor a-VIII-a: educație juridică cu d-na avocat Eliza Dominte despre drepturi și responsabilități, despre asumarea răspunderii de către adolescenți, despre siguranța online și fapte penale, despre prevenție. Colegiul Pedagogic Carmen Sylva din Timisoara a gazduit desfasurarea a trei ore de Educatie juridica tinute de doamna judecator Loredana Bratis de la Judecatoria Timisoara, care cu daruire si deosebita placere a impartasit elevilor din clasele a V a si a VI a ce inseamna a fi responsabil din punct de vedere juridic, cum sa ne comportam in societate si care sunt consecintele nerespectarii legilor. Scoala Gimnaziala Durnesti, Botoșani: educație juridica la clasele 5-8 cu consilier juridic Colescu Anca.  Lecție de educație juridică cu judecător Cristi Danileț la Școala Generală „Ioan Bob” din Cluj-Napoca, la elevi de clasa a șaptea.  Educație juridica cu asistent universitar Loredana Terec la Colegiul Tehnic Rădăuți, clasa a X-a A și a XII-a C. Educatie juridica la Scoala Gimn. Nr.1 Chislaz, cls 5-8, consilier juridic Maghiar Traian. Elevi din clasele V-VIII de la Scoala Gimnaziala din Craiesti, jud. Mures: educație juridică cu doamna Cojocnean Maria, consilier Juridic, tema fiind Fenomenul „Bullying” in scoli.

11 oct – Meszar Alexandru-Voicu -procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Carei: activitate de educatie juridica sustinuta la Liceul Teoretic Tășnad, jud. Satu Mare. Educație juridică cu judecător Popescu Adrian la Liceul Teoretic „Petru Cercel „, Târgoviște; elevii participanți sunt din trei clase a 10-a.  Anca Tirea, absolventă a Facultății de Drept, a ținut o lecție de educație juridică la Colegiul Național „I C Bratianu din Hateg, la elevii din clasa a 11-a A, profil de matematică-informatică, intensiv engleză. Carmen Ilea, Bianca Neag, Octavian Grad, studente, respectiv masterand la Facultatea de Drept Dimitrie Cantemir, au fost azi la Liceul Tehnologic UCECOM “Spiru Haret” Cluj Napoca, clasele a IX-a zi, FCMP, bucătari; temele abordate: răspunderea penală, contravențională, prezentarea infracțiunilor cu exemple, internet, Facebook, bullying și problema consumului de droguri; cei trei au fost instruiți anul trecut să predea educația juridică nonformală elevilor de către judecătorul Cristi Danileț.

10 oct – Au avut loc la Liceul Teoretic „Octavian Goga” Huedin activități de educație juridică, fiind invitați procurorii Mihaela Cojocaru si Adrian Dragan de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin pentru elevii din clasele a VI-a, a VII-a, a VIII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a.  Daniel Chiriac, judecator la Judecătoria Hârlău a prezentat elevilor de clasa a VI-a ai Colegiului Național ”C. Negruzzi” Iași tema ”Comunicarea și spațiul public virtual. Pericolele din spațiul social-media”. Tot în aceeași zi a prezentat elevilor de clasa a II-a de la Școala gimnazială ”Ștefan Bârsănescu” Iași tema ”Eu și faptele mele. Răspund pentru ceea ce fac?”.  Educație juridică cu judecătorul Cristi Danileț la elevii de clasa a XII-a de la Liceul Bălcescu din Cluj.  Educatie juridică in Scoala Gimn. nr 1 Sarbi, judetul Bihor, cls 5-8, consilier juridic  Maghiar Traian. Procurorul Laurențiu Grecu face educație juridică cu elevii de la Colegiul „Mihai Viteazul” din Bumbeşti-Jiu. Educatie juridica cu asistent universitar Loredana Terec-Vlad la copiii din clasa 12B Colegiul Tehnic Radauti, Suceava. Educatie juridica la elevii claselor 7 și 8 a Școlii din comuna Livada, judetul Cluj, cu judecător Cristi Danilet.

9 oct – Liceul Tudor Vladimirescu Tg Jiu , clasele IX, XI, XII – educație juridică cu procurorul Laurențiu Grecu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.  Educatie juridică la Colegiul Național „Ienachita Văcărescu”, Târgoviște, cu judecătorul Popescu Adrian. Educație juridică la elevii de la Scoala Gimn. Hidiselu de sus, jud. Bihor, cls 5-6, consilieri juridici Mihaila Carmne, Onica-Chipea Lavinia.

8 oct – Elevii din trei clase de a 10-a și una de a 9-a de la Liceul Sincai din Cluj au participat astăzi la două ore ținute de judecătorul Cristi Daniletț de la Tribunalul Cluj și avocata Roxana Hategan de la Baroul Cluj.  Educatie juridica in Scoala Gimn. nr 1 Sarbi, cls a 7 a, judetul Bihor, cu domnul consilier juridic  Maghiar Traian.

5 oct – Judecătorul Popescu Adrian de la Judecătoria Pucioasa: educație juridică la Scoala Gimnazială Vucana Pandele.

4 oct – Întâlnirea anuală a coordonatorilor de proiecte şi programe educative şcolare şi extraşcolare din Prahova. Profesorilor de colegiu și gimnaziu li s-a prezentat programul de Educație Juridică nonformală în şcoli şi licee care va fi implementat la nivelul jud. Prahova. Din partea VeDem Just – Voci pentru Democraţie şi Justiţie a participat polițistul Florian Ioniță.

27 sept – A avut loc o intalnire intre judecatorul Cristi Danilet si 200 de elevi de la toate liceele din Aiud.

22 sept – Urmând ideea predării în mai multe orașe, zone și în licee variate, studenții Smaranda Popescu, Costin Busuioc și Teodora Saulea au mers în Liceul „Mihai Eminescu” din Bacău, apoi în Liceul Tehnologic „Jaques M. Elias” Sascut.

21 sept – A avut loc a doua lecție de educație juridică săptămânală ținută de d-na profesor Carmina Trambitas Vakulovski la Brașov, Liceul Andrei Mureșanu, clasa XI R. Aici educația juridica este materie opțională. Asociația VeDemJust filiala Brașov a donat 30 cărți de educație juridică, autor judecătorul Cristi Danileț.

21 sept -Educație juridică la Bistrița cu judecătorul Cristi Danileț pentru elevii de la patru clase de nivelul VIII-XII de la Colegiul National „Liviu Rebreanu”.

14 sept – La Liceul „Andrei Mureșanu” din Brașov, la elevii din clasa a XI-a R, a ținut prima lecție de educație juridică ca materie opțională doamna Carmina Trambitas Vakulovski, de profesie învățătoare. Doamna este absolventă a Facultății de Drept.  Începând din acest an școlar „Educație juridică” este materie opțională și la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Iași, unde azi a avut loc prima oră, cu elevii de la clasa a XI-a F, aici predând doamna profesor Doina Calistru, încadrată la acest liceu ca profesoară de logică, filosofie și istorie.

5 sept– Copiii de la centrul de plasament „La noi” din Cluj-Napoca, împreună cu voluntarii din proiectul „Ajungem mari”, au făcut o vizită la Tribunalul Cluj unde au fost primiți de judecătorul Cristi Danileț.

26.08.2018 – Curs de instruire ținut de judecătorul Cristi Danileț pentru a fi predată educația juridică în mod nonformal în școli și licee de către studenții la Drept din diverse județe. Proiectul „De-a Dreptul”, organizat la Bacău și inițiat de studenta la Drept Teodora Balaș și eleva Lavinia Chirnog. Presa: Deșteptarea.

12.08.2018 – Judecătorul Cristi Danileț a ținut o lecție de  educație juridică și a distribuit gratuit manualul despre drepturi și justiție participanților la atelierul organizat de Dorna Art în cadrul manifestării Hit-the-egg din Vatra-Dornei.

11.07.2018 – Judecătorul Cristi Danileț a lansat la Librăria Humanitas din Sibiu cartea de educație juridică „Legea pe-nțelesul tinerilor'”; prezentare: prof. dr. Radu Vâncu și prof. dr. Mihaela Miroiu.

08.07.2018 Lecție de educație juridică cu judecatorul Cristi Danilet la Baia-Mare, la dezbaterea „Democrația, la răscruce” organizată de organizația locală ProCivic. Au participat 100 de adulți interesați de democrație și statul de drept, iar 50 dintre ei au primit gratuit manualul de educație juridică.

30.06.2018: Concurs de educație juridică „Argeșul dezbate” organizat la Pitești de Consiliul Județean al Elevilor Argeș: patru echipe de câte trei elevi de liceu au demonstrat că educația juridica trebuie sa fie materie în curriculum școlar și că vârsta răspunderii penale nu trebuie scăzută de la vârsta de 14 la cea de 12 ani. Din juriu a făcut parte judecătorul Cristi Danileț – video AICI.

9-10.06.2018  Judecătorul Cristi Danileț a participat la cel mai mare eveniment anual dedicat educației, FIEdu2018, organizat la Ploiești. Celor 200 de profesori participanți li s-a prezentat proiectul de educație juridică, s-au prezentat filmulețele din serialul #O.I, s-au distribuit de educație juridică. Cu date noi, spețe recente și argumente imbatabile el va susține necesitatea introducerii materiei #educatiejuridica în învățământul românesc.

08.06.2018 Miclaus Bianca, căsătorită Moldovan, a ținut astăzi o lecție elevilor din clasa a VII a de la Școala Gimnazială din Livada. Ea eate absolventa a facultății de drept, promoția 2008 și a urmat cursul de predare nonformala a educației juridice în școli organizat pe 9 mai de Facultatea de Drept Dimitrie Cantemir și asociația VeDemJust.

04.06.2018 In publicația „Drum in Drept” din 2018 a ELSA București apar două articole despre educația juridică: unul scris de doamna notar public Iulia Georgescu și unul scris de judecătorul Cristi Danileț.

01.06.2018 De Ziua Copilului se lansează al doilea episod din serialul de animație „Organisme Inteligente”. Episodul „Protest” este produs de comunitatea Declic și asociația VeDemJust.

31.05.2018 Studenții la Drept Bobocea Larisa (anul 4) și Mihai Negustor (absolvent) au ținut o lecție de educație juridică la Liceul Coșbuc din Cluj-Napoca, la o clasă de a 11-a.

30.05.2018. Studenții la Drept Cătălin Moloce (anul 3), Ioana Andreica (anul 3) și Simota Ciprian (anul 1) au ținut lecții de educație juridică la Liceul Șincai din Cluj-Napoca. Cristian Gîndac (absolvent de Drept) și Titiana Laura (anul 3 Drept) au ținut două lecții de educație juridică la Colegiul Tehnic de Transporturi Transilvania din Cluj-Napoca – la prima oră au fost elevii de la două clase de a 11-a și la a doua oră elevii de la două clase de a 10-a și au fost abordate ca teme consumul de droguri, utilizarea Facebook, agresiuni sexuale, bullying.

29.05.2018 Absolventul de Drept Cristian Gîndac a ținut azi două lecții de educație juridică la patru clase de elevi de la Liceul Tehnologic de Telecomunicații Augustin Maior din Cluj-Napoca. Elevii au fost din clasele a 10-a și a 11-a. La lecție au asistat și studentele la drept Titiana Laura (anul III), Bianca Şot și Dana Clonța (anul II) care doresc ca în viitorul apropiat să țină ele însele asemenea lecții.

25.05.2018 Avocatul Radu Mircea Simionovici a ținut o lecție de educație juridică pentru elevii clasei a X-a D a Liceului Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara. A vorbit despre drepturile și libertățile fundamentale prevăzute în Constituția României, despre drepturile minorilor, astfel cum sunt prevăzute în Codul civil, precum și de modalitățile de apărare a acestor drepturi.

24.05.2018 Doamna avocat Elena Anghelescu a fost astăzi de dimineață și pentru prima oară în viață să țină două lecții de educație juridică elevilor de la Liceul Teoretic Ioan Slavici din Panciu, clasa a X-a A și clasa a X-a C.

24.05.2018 S-a desfasurat o lecție de educație juridică la clasa a IX a de la Liceul Pedagogic din Timisoara, efectuata de doamna avocat Oana Dănoiu. S-a vorbit despre proiectul Eduiuris, despre Constituție, dreptul penal, drepturile copilului.

24.05.2018 Eleva Lavinia Chirnog a organizat o adunare a președinților de consilii ale elevilor de la liceele din Bacău, ocazie cu care doamna avocat Cristina Mihalache a ținut o lecție de educație juridică și a prezentat manualul realizat de judecătorul Cristi Danileț.

24.05.2018 Radu Mircea Simionovici a continuat lecțiile de educație juridică la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara, la elevii din clasa a X-a B.

23.05.2018 Cristian Gîndac, masterand în cadrul facultății D.Cantemir din Cluj-Napoca, a susținut o lectie de educație juridică la clasa a XI-a de la Liceul Teoretic „Victor Babeș” din Cluj-Napoca. Temele abordate au fost Facebook-ul, drogurile, bullying-ul (lovire, amenintare, șantaj, furt, talharie), minorul și raspunderea acestuia.

22.05.2018 Bobocea Larisa și Octavian Grad, studenti in anul 4 la Drept, au participat la o lectie de educație juridica la Colegiul National G.Cosbuc din Cluj-Napoca. Temele abordate au fost Facebook-ul, drogurile, bullying-ul (lovire, amenintare, santaj, furt, talharie), minorul si raspunderea acestuia.

22.05.2018 Cosmina Cozma, studentă la Drept în Cluj, a făcut un test cu întrebări de educație juridica pentru elevii de liceu de la C.N. Silvania din Zalău.

21.05.2018 Proces simulat și lecție de educație juridica cu judecătorul Cristi Danilet la CN Silvania din Zalău.

21.05.2018 Lecție de educatie juridica ținută de judecătorul Cristi Danilet și avocatul Bogdan Ilea la C. N. Simion Barnutiu Șimleul Silvaniei – casa de cultură a orașului, în fața a 200 de elevi. Au fost distribuite 50 manuale gratuite de educație juridică pentru liceeni.

18.05.2018 Delia Patraucean, avocat din Baroul Timis, a intalnit elevii din trei clase de a III-a din Scoala generala nr. 27 din Timisoara. A ținut o lecție de #educatiejuridica după ce a participat la trainingul organizat de VeDemJust, la Timișoara, acum o lună, pentru avocații și studenții dornici de a preda nonformal educația juridică elevilor.

19.05.2018 A apărut manualul de educație juridică ediția 2018 care este distribuit gratuit elevilor.

18.05.2018 Ana-Maria Rîpan și Anca-Maria Nistor, studente în anul doi la Drept în Brașov, au ținut lecții de educatie juridica la Colegiul național Gheorghe Roșca Codreanu, Liceul Industrial si Liceul Petru Rareș din Bârlad, jud. Vaslui. Avocatul Radu Simionovici a continuat lecții de educatie juridica cu elevele clasei a 10-a D a Liceului pedagogic Carmen Sylva din Timișoara, unde a discutat despre infracțiuni mai puțin cunoscute și despre aspecte interesante referitoare la infracțiuni deja știute. Mediatoarea Codruta Obarsie a ținut o lectie de educatie juridica la clasa a X a la Colegiul CD.Loga din Timisoara.

16.05.2018 Delia Patraucean, avocat din Baroul Timis, a organizat prima incursiune in lumea juridica pentru elevii din clasa I F Scoala Generala nr. 24 din Timisoara. O oră de educatie juridica sustine Ardelean Cristian – mediator, student în an III la Drept în Oradea – la elevii din clasa a VII-a A de la Școala “Nicolae Balcescu” Oradea.

14-15.05.2018 Au avut loc la Colegiul CD Loga din Timisoara doua lectii de #educatiejuridica, prima tinuta de studentul la Drept Razvan Obarsie, iar cea de a doua la Tribunal, tinuta de domnul judecator Nelutu Popescu. Elevii din clasa a XI a au fost deosebit de interesati de discutii legate de infractiuni privind regimul circulatiei pe drumurile publice, droguri si au vizualizat filmuletul #OI cu oile.

13.05.2018 Începând de astăzi site-ul proiectului EDUIURIS are o pagină dedicată materialelor în limba engleză: https://www.educatiejuridica.ro/en.php

12.05.2018 După-amiaza avut loc la Constanța un training intensiv de „Metode și tehnici de predare a educației juridice nonformale în școli și licee”. Un număr de 42 de persoane – studenți la Drept și practicieni ai dreptului – au fost instruite de judecătorul Cristi Danileț, inițiatorul proiectului național de educatie juridica EDUIURIS desfășurat de asociația VeDem Just – Voci pentru Democraţie şi Justiţie. Participanților li s-au acordat certificate în baza cărora vor putea susține lecții pentru elevii din județ.

12.05.2018 Dimineața s-a desfășurat la Constanța ediția a doua a concursului de educatie juridica intitulat „Know the Law” pentru liceele din județ. Au participat Liceul ”George Călinescu” Constanța, Liceul Teoretic ”Lucian Blaga” din Constanța, Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Constanța, Liceul Callatis din Mangalia, Liceul Teoretic ”Traian” din Constanța și Liceul Tehnologic ”Lazăr Edeleanu” din Năvodari Constanța. Anul acesta ultimele două licee au ajuns în finală. Trofeul a ajuns la echipa de la Liceul din Năvodari. Relatări în presă: RevistaCuvinte, RadioConstanta

10.05.2018 Cristian Gîndac, absolvent de Drept, a fost azi la Liceul Spiru Haret din Cluj-Napoca; a discutat cu elevii din clasele IX-XI pe următoarele teme: facebook, droguri, agresiuni sexuale, furturi, violență. Radu Mircea Simionovici, avocat din Timișoara, a ținut prima lecție de educatie juridica din cariera sa; a fost la elevii din clasa a XII-a E a Liceului Teoretic Grigore Moisil din Timișoara.

09.05.2018  65 de persoane, majoritatea studenți și absolvenți de Drept de la Cluj, au fost azi instruiți să predea educație juridică în stil nonformal elevilor din școli și licee. Instructor a fost domnul judecător Cristi Danileț. Cursul s-a desfășurat în Aula Facultății de Drept „Dimitrie Cantemir” din Cluj-Napoca.

09.05.2018 Absolvenții Lideri pentru Justiție continua cu entuziasm seria de ateliere interactive de educație juridică în cadrul proiectului RespectEDucation Academy. Ioana Mitu, avocat, și Georgiana Flucuș, judecător, s-au întâlnit astăzi cu elevi din cadrul Colegiului Național Sfântul Sava și au discutat liber pe baza temelor tratate în mini-spețe, precum libertatea de exprimare vs. dreptul la imagine, dreptul la vot, dreptul la informație și răspundere contravențională și penală minori, nediscriminare și egalitatea în drepturi.

04-06.05.2018 „Necesitatea educației juridice” a fost tema Olimpiadei Tineretul ONU organizată la Iași în 4-6 mai 2018. Din juriu au făcut parte judecătorul Cristi Danileț – coodonatorul național al proiectului EDUIURIS și Septimiu Panainte – decanul Facultății de Drept a Univ. Al.I.Cuza Iași.

27.04.2018 Oră de educatie juridica la Liceul W.Shakespeare din Timisoara, clasele a X a si a XI a, efectuata de Ciprian Glazer, student anul III la Facultatea de Drept din Timisoara. În cadrul săptămânii ”Școala altfel” un număr de 40 de elevi din clasele a VI-a și a VIII-a de la Școala 30 din București a avut o întâlnire la sediul central al DNA cu doamna procuror șef, Laura Codruța Kovesi; la finalul întâlnirii, doamna Kovesi a recomandat cartea judecătorului Danileț de educație juridică dedicată elevilor.

23.04.2018 Judecătorul Cristi Danileț și Asociația VeDemJust organizează o întâlnire cu ONG-urile și presa interesate de prezentarea a proiectului de educație juridică a copiilor și tinerilor. –  video Epoch Times Romania

21.04.2018 Federația Tinerilor din Bacău organizează în Aula Moldova a Universității „George Bacovia” o întâlnire de prezentare a proiectului de educație juridică în cadrul manifestărilor „Bacău – capitala tineretului”. Au participat judecătorul Cristi Danileț care a lansat manualul „Legea pe-nțlesul tinerilor” și a distribuit gratuit participanților manualul de educație juridică pentru elevi și Lucian Checheriță, președintele Asociației VeDem Just – Voci pentru Democrație și Justiție. Prezentare: VideoDeșteptarea.

19.04.2018 Cosmina Cozma, studentă la Drept în Cluj, a ținut o lecție de educatie juridica la Liceul tehnologic nr.1 Sărmășag, județul Sălaj în cadrul programului ”Școala altfel”. La întâlnire au participat 25 elevi de la clasele IX-XI și trei profesori. S-au abordat următoarele subiecte: Statul de drept, democrația, cele trei puteri ale statului; Legea. Constituția. Codurile. Dreptul la demnitate și dreptul la imagine (art. 72 și art.73 Codul Civil); Exercițiu: ziua fără reguli; Drepturi și obligații. Declarația Universala a Drepturilor Omului; Violență. Viol. Droguri; Statistici infracțiuni; Cele 4 valori cardinale: Prudența, Tăria, Cumpătarea și Dreptatea; Concurs pe baza întrebării de pe flyer. Premierea a 2 elevi cu cartea Educație juridică.

19.04.2018 Lecție de educatie juridica cu judecătorul Cristi Danilet la Colegiul National George Coșbuc din Cluj-Napoca, pentru elevii din clasa a XI-a.

17.04.2018 Polițistul Ionita Florian a ținut o lecție de #educatiejuridica la elevii de la Şcoala Gimnazială „Prof. Dinu Mihail Dan” localizată în localitatea Tomşani, sat Magula, la o distanţă de aproximativ 30 km de municipiul Ploieşti. Florian este reprezentantul Asociației #VeDemJust in județul Prahova. Are loc la Oradea Conferința regională a Uniunii Studenților din România, zona de Vest, unde judecatorul Cristi Danilet prezinta proiectul de #educatiejuridica.

16.04.2018 Judecătorul Cristi Danilet a ținut doua lecții de educație juridica pentru elevii din clasele V-VI, respectiv VII-VIII de la Școala din Satul Tărian, com. Santandrei, jud. Bihor.

14.04.2018 Se transmite emisiunea „Legal 100%” cu judecătorul Danileț la TVR Cluj; „Problema: delincvența juvenilă; soluția: educația juridică”. Dimineața, judecătorul Danileț ține un „Curs de metode și tehnici de predare a educației juridice nonformale in școli și licee”, unde participă 140 de studenți, avocați, mediatori din Timiș, din Hunedoara, din Arad, din Mehedinți, din Caraș-Severin, organizat de Baroul Timiș. După masa, cartea „Legea pe-nțelesul tinerilor” e lansată de judecătorul Danileț la Timișoara. Presa: ExpresBanat și Video.

13.04.2018 Studentele la Drept din Brasov Carmen Enache și Onesim Corina, au tinut 6 ore de educație juridica la Colegiul Național „Grigore Moisil” din Onești. Le-au vorbit elevilor despre Constituie, Cod civil și Cod penal, despre răspunderea penala și cea civila, despre violenta în școli și bulliyng, absente școlare și sancțiunile pe care le pot primi si despre calomnie și facebook. Judecătorul Danileț participă la o emisiune tv cu avocatul Codruț Obârșie la Sud Vest TV, despre necesitatea de a face din educația juridică o materie in școala și liceu.

03.04.2018 Judecătorul Danileț lansează cartea „Legea pe-ntelesul tinerilor” la librăria Humanitas din Brașov. Prezentare: prof. Carmina Trâmbițaș, judecator Grațiela Milu, Eugen Târnovan și Insp Gen ISJ Ion Negrilā, moderator Mihail Vakulovski. Judecatorul Cristi Danilet participă la o emisiune tv la Mix Actual Brașov.

02.04.2018 Interviu in exclusivitate al judecātorului Cristi Danileţ despre educatia juridicā la Televiziunea ”GRUP IUBIM Brașovul TV IBv-Channel”. ELSA Brașov și “Asociația Voci Pentru Democrație și Justiție- filiala Brașov” a organizat la Universitatea ”Transilvania” Brașov evenimentul ” Tineri pentru justiție”. Domnul judecător Cristi Danilet a susținut cursul ”Metode și tehnici de predare a educației juridice nonformale în școli și licee”, ce are drept scop formarea unor noi voluntari atât din rândul studenților, cât și a avocaților, profesorilor și magistraților de la nivel local. În urma acestui curs viitorii voluntari au învățat cum să susțină cursuri de educație juridică elevilor într-un mod nonformal și interactiv. La sfârșitul cursului, viitorii voluntari au primit certificate recunoscute la nivel național, cu care vor putea susține ore de educație juridică nonformală în școli și licee.

31.03.2018 Judecătorul Danileț participă la Zalău la o întâlnire de educație juridică cu liceeni, în cadrul Club LMT Zalău la ‘Culisele succesului’ și apoi la o întâlnire „la un suc” cu adulți interesați de statul de drept și justiție.

30.03.2018 Lectie de #eductiejuridica la Facultatea de Drept Dimitrie Cantemir din Cluj-Napoca cu absolventul Cristian Gîndac, pentru elevii de la liceele Șincai, Andrei Mureșanu Dej, Mihai Viteazu Turda, Pora, Spiru Haret.

29.03.2018 La Școala Gimnazială „Maria Rosetti” din București, la elevii din clasa a V-a A s-au prezentat grefiera Ramona Băluță și absolventa de drept Raluca Mihaela Gaina, ambele membre ale asociației VeDemJust care implementează proiectul EDUIURIS. O lecție de educatie juridica ține domnul consilier juridic Cosmin Vinatoru la Școala 62, clasele VII A si B, București. Avocata Andreea Lupea și comisarul de poliție Negru Ciprian se văd cu elevii de la la clasele IX-XI de la Liceul Alexandru Papiu Ilarian din Dej. Elevi de clasa a 9-a de la Liceul L.Blaga din Cluj Napoca au venit in vizită la Tribunalul Cluj unde au fost primiți de avocatul Victor Rusa și judecătorul Cristi Danilet.

28.03.2018 Elevii de la două clase de a 11-a și o clasă de a 8-a din Colegiul Național G.Coșbuc Cluj-Napoca au venit în vizită la Tribunalul Cluj unde au fost primiți de judecătorul Danileț.

27.03.2018 Educatie juridica la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, Cluj, pentru elevii din clasa a cincea cu judecătorul Cristi Danilet. Lectie de educație juridică susținută de consilier juridic Corcea Mariana, la clasa a V-a A, în Școala Gimnazială nr. 16 Oradea, având ca temă „Normele și comportamentul prosocial/antisocial”, precum și „Atributele de identificare”.

26.03.2018 Educatie juridica la Liceul de Coregrafie si Arta Dramatica „Octavian Stroia”, Cluj cu judecătorul Cristi Danileț. Voluntarii EdJust – proiect al ASD Iași, împreună cu doamna consilier juridic Gina Vlas, au început această săptămână la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Hârlău, județul Iași. Aceștia au susținut câteva activități în cadrul cărora principalele teme de discuție au fost Constituția României, drepturile și libertățile fundamentale, câteva infracțiuni, precum și explicații adiționale cu privire la subiecte juridice de actualitate. Consilier juridic Moni Tant a ținut intalniri de educație juridică la clasele V-VIII din cadrul Școlii Gimnaziale Olcea, Bihor; A abordat subiecte diferite legate de fenomenul Bullying, consecințele faptelor noastre, consumul de tutun și alcool.

24.03.2018 Voluntarii EdJust au încheiat săptămâna la Colegiul Național „C. Negruzzi” din Iași. Aceștia le-au vorbit elevilor despre drepturile fundamentale ale omului, Constituția României, principiile democratice, insistând asupra separației puterilor în stat.

23.03.2018 Stefan Eugen Tarnovan a ținut ieri o lecție de #educatiejuridica in sala de lectură din Biblioteca Județeană Brașov.

22.03.2018 Roxana Codreanu, judecător la Judecătoria Constanța, a ajuns la Școala Ciprian Porumbescu din Constanța, unde a participat la ore de educație juridică cu elevii din clasele a VI -a și a VII -a.

20.03.2018 Judecătorul Cristi Danilet ține o lecție de #educatiejuridica la Colegiul bilingv ‘George Coșbuc’ din București. Relatare presă: Ziare.com

19.03.2018 Judecătorul Cristi Danilet din Cluj-Napoca la elevii de clasa a VII-a de la Liceul bilingv ‘Miguel de Cervantes’ din București: #educatiejuridica despre societate și legi, despre infracțiuni comise de și asupra minorilor, despre reguli la școală și în societate, despre bullying.

15.03.2018 A avut loc o lectie de Educatie juridica la Scoala gimnaziala nr.4 din Timisoara: elevii claselor a -VII -a si a -VIII- a au discutat despre drepturi si obligatii, frauda informatica, accidente de circulatie, furt, talharie, distrugere cu doamna mediator av. Codruta Obarsie. Educație juridica cu judecătorul Cristi Danileț la Colegiul Tehnic Transporturi Transilvania din Cluj-Napoca. Polițistul Ionita Florian la elevii de clasa a noua de la Colegiul ‘Nichita Stanescu’ Ploiesti; Florian reprezintă VeDemJust la nivelul Prahovei.

14.03.2018 Educație juridică la Școala Gimnazială „Ioan Slavici” din Oradea pentru elevii de la clasele I A, II A, V A si VI A, cu consilierii juridici Nicoleta Purge și Corcea Mariana. Doi studenti ai Universității Agora, Facultatea de Drept, Florina Ghiț și Cristina Adrian, au susținut la Scoala Privata Tinca două ore de educatie juridica cu elevii din clasele II-a, a III-a si a IV-a; copiii s-au familiarizat cu notiuni noi precum libertate, drepturi, obligatii, responsabilitate, raspundere, bullying. Judecătorul Cristi Danilet, educație juridica pentru elevi la Școala Gimnaziala „Ion Agarbiceanu” din Cluj-Napoca, despre libertatea de exprimare pe Facebook, sancțiunile aplicate minorilor, consumul de droguri, agresiuni sexuale, obligațiile parinti-copii.

13.03.2018 Judecătorul Cristi Danileț la elevii din clasele a XI-a de la Liceul greco-catolic „Inochentie Micu” din Cluj-Napoca: despre necesitatea legilor, despre agresiuni sexuale, legitimă apărare, tâlhărie, omor, despre părinți și copii, despre elevi și regulament școlar.

12.03.2018 Pop Remus la Liceul Teoretic ,,Bogdan-Vodă” din Vișeu de Sus, județul Maramureș, pe 12 martie. Remus a obținut un certificat de absolvire a cursului de formare tinut de judecătorul Cristi Danileț. Ora de educație juridică este urmare a protocolului semnat intre Universitatea Creștina ,,Dimitrie Cantemir” Facultatea de Drept Cluj Napoca și unitatea de învățământ din Vișeu de Sus.

10.03.2018 Cristi Ardelean de la VeDemJust din Oradea, tine lecții de educație juridică la: Școala primară nr. 1 Munteni, Școala Gimnazială nr. 1 și Școala primară nr. 3 din satul Remeți, din com. Bulz, jud. Bihor.

07-09.03.2018 Simion Minodora, prim-procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu a fost pe 9.03.2018 la Școala generală din Bragadiru și pe 07.03.2018 la Școala Nicolae Titulescu din București, în săptămâna dedicata educației juridice.

05-09.03. 2018 Judecătorii Aurelian Gheorghe Mocan şi Lucian Ioan Gherman de la Curtea de Apel Alba Iulia, împreună cu Mirona Maria Varmaga, avocat în cadrul Baroului Alba, au desfăşurat cursuri de educaţie juridică la Curtea de Apel Alba Iulia, unde au participat, însoţiţi de profesori, 104 elevi de liceu (clasele IX-XI) din cadrul Liceului „Horea Cloşca şi Crişan” din Abrud, Colegiul Tehnic „Apulum din Alba Iulia şi Colegiul Naţional „David Prodan” din Cugir, respectiv 131 elevi de gimnaziu (clasele V-VIII) din cadrul Colegiului Tehnic „Alexandru Domşa” din Alba Iulia.

09.03.2018 La Școala Gimnazială Sfântul Iacob din Câmpulung s-au desfășurat lucrările proiectului educatie juridică în școli, propus de Inspectoratul Județean Argeș. Judecatorul Popescu Adrian a făcut #educațiejuridică la Judecătoria Pucioasa cu elevii Școlii Gimnaziale nr. 4 „Elena Donici Cantacuzino” Pucioasa. A avut loc o întâlnire cu profesorii şi elevii Colegiului Naţional “Ştefan Velovan” Craiova la sediul Curţii de Apel Craiova: judecătorul Ionel Grigorie, împreună cu expertul Liviu Mîndrilă au prezentat materiale vizând consecinţele nerespectării legii, drepturile copilului, drepturile personalităţii, principalele tipuri de infracţiuni şi contravenţii întâlnite în viaţa de zi cu zi de către tineri, portretul psihologic al delicventului minor, traficul de personane, fenomenul bullying în şcoli, dreptul la imagine precum şi probleme ridicate de comunicarea în spaţiul virtual şi pericolele din spaţiul social-media. ”Minorul – drepturi și responsabilități ”, la elevii de clasa a doua de la Școala Gimnazială ”Vasile Pârvan” din Bârlad cu avocata Gociu Simona. Procurorul Ioșca Alina din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu a fost la Școala cu clasele I-VIII din Cornetu, la elevii din clasele a 7 și a 8 (patru clase în total) unde a prezentat tema „Faptele mele și consecințele acestora”. Avocatul Cristian-Ionut Musat susţine Educatie juridica in scoli la Liceul Teoretic „Ion Creanga”, Bucuresti, sector 4. Ambasada Finlandei din Bucuresti felicită membrele Smartastic Lab: Alina, Cristina, Raluca pentru proeictul „Ce este Constituția? Joacă-te și vei afla”; miercuri au mers împreună la Liceul „Elena Cuza” din Bucuresti. Judecătorul Cristi Danileț ține o lecție de #educatiejuridica pentru elevii din clasele a X-a și a XI-a de la Colegiul National George Coșbuc din Cluj-Napoca. Studentele la Drept de la Universitatea Pitești, Lorena Toma si Liliana Manescu, impreună cu prof conf univ Andreea Draghici, de la Universitatea Pitești, au ținut o lecție de #educatiejuridica la elevii de clasa a XI-a de la Liceul Tehnologic „Petre Ionescu Muscel” din com.Domnești, jud. Argeș. Anca Colescu la Școala Gimnazială Sfantul Nicolae din Botoșani, elevii din clasele a V-a și a VIII-a. Voluntarii EdJust a ASD Iași au încheiat săptămâna la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Iași, unde au susținut ore de educație juridică la clasa a X-a; Grama Denisa și Munteanu Ana Maria de la Facultatea de Drept a UAIC Iași. Aceștia le-au vorbit elevilor despre drepturile fundamentale și le-au prezentat aspecte ce țin de dreptul penal și răspunderea penală.

08.03.2018 Colescu Anca face maraton de educație juridică: la Scoala Gimnaziala Sfantul Nicolae din Botosani, clasa a VII-a, apoi la Liceul Teoretic Stefan Luchian, com. Stefanesti Botosani, la clasele VII, VIII, X, XI, apoi la Școala Gimnaziala Durnesti, jud. BT, cl VII si VIII și în final la Liceul Pedagogic Nicolae Iorga din Botoșani, cl a V, VII, VII. Judecator Natalia Gherman de la Judecătoria Oradea a ținut o lecție de educație juridica la Liceul Don Orione din Oradea la elevii de clasa a șaptea. Judecătorul Cristi Danileț a fost la Școala Constantin Brâncuși din Cluj-Napoca, la elevii din clasa a șaptea. La clasele a 7 și a 8 de la Școala gimnazială Nr. 1 din Jilava, a ținut o lecție de #educatiejuridica doamna Albulescu Camelia, procuror în cadrul parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu. A avut loc o întâlnire între judecătorul Ionel Grigorie și cu expertul în comunicare Liviu Mîndrilă cu profesorii şi elevii Liceului Tehnologic Auto Craiova şi apoi cu profesorii şi elevii Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Craiova. Judecătorul Popescu Adrian a ținut la Judecătoria Pucioasa o oră de educatie juridică cu elevii Școlii Gimnaziale din Glodeni. A avut loc la Timisoara o lectie pentru elevii clasei a 8 a de la Scoala gimnaziala nr.1, cu judecator Loredana Bratis și mediator Codruta Obarsie.

07.03.2018 Florina Ghit și Cristi Ardelean, studenti în anul III la Drept a Univ. Agora din Oradea au sustinut 3 ore de Educație Juridică la Școala Internațională Agora Oradea cu elevi de clasele primare si clase gimnaziale. Paula Torjoc (a terminat Facultatea de Drept în 2015 și este consilier în aparatul de lucru al Consiliului Local Sîntandrei) a fost la Școala Gimnazială din Sîntandrei, jud. BH, la elevii de la clasa a 7-a. La Școala Gimnaziala nr.10 din Botoșani, clasa a VII-a C se prezintă judecător Ovidiu Purice. Cristi Danilet face o lecție pe bune de #educatiejuridica pentru elevi de liceu la Cluj care este filmatăDomnul grefier Olaru Ioan Alexandru de la Parchetul Judecătoriei sector 5 București discuta despre organizarea sistemului judiciar cu elevii din clasele a IX-a și a XI-a de la Liceul Tehnologic Cezar Nicolau, Branesti – Judetul Ilfov. Elevi de la Școala Barbu Catargiu din com.Meiu, conduși de Ileana Niculae, vin in vizita la Judecatoria Urziceni unde sunt primite de judecator Gulin Catalina-Maria si grefier Rusenoiu Valentina. Colescu Anca este la elevii de la Școala Profesională Specială Ion Pillat din Dorohoi, apoi la Școala Gimnazială sat Epureni, comuna Ungureni, jud. Botoșani, cu elevii din clasele a V-a, a VII-a si a VIII-a. La Școala Gimnazială “N. Bălcescu” din Oradea au ținut lecții de #educațiejuridică: Cristi Ardelean, student în anul III la Drept al Univ. Agora Oradea și prof. jurist Căbău Ioana la clasele: a III-a D, a VI-a B și a VI-a D. Judecător Laura Grigoraș a fost la Scoala „Teodor Murășanu”, Turda. Educatie juridica cu consilier juridic Nicoleta Purge si consilier juridic Corcea Mariana la Școala Gimnazială „Ioan Slavici” din Oradea, clasele III A, IV A, VII A, VIII A. Elevi de clasa a XI-a de la Colegiul national pedagogic Gh.Lazar din Cluj-Napoca la o lecție de #educatiejuridica la #TribunalulCluj cu judecătorul #CristiDanilet.

06.03.2018 Cristi Ardelean, student în anul trei la Drept, la Universitatea AGORA Oradea și membru al asociației VeDemJust a ținut două ore de #EducatieJuridica la Școala primară nr.3 Peștiș – Alesd (jud. Bihor) pentru micuții din clasele pregatitoare și I-IV, apoi o lecție de #educatiejuridica la Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” Aleșd, jud BH, la clasa a VI a. Judecatorul Natalia Gherman de la Judecătoria Oradea și studentul la Drept Cristi Ardelean de la Universitatea Agora din Oradea au fost la elevii din clasa a noua de la Liceul economic Partenie Cosma din Oradea. Doamna notar Iulia Georgescu face încă un atelier din „RespectEDucation Academy” la Colegiul Național „Vlaicu Vodă”, Curtea de Argeş. Doamna consilier juridic Colescu Anca ține azi ore de #educatiejuridica la elevii din clasele a V-a si a VII-a de la Liceul Tehnologic Plopeni Mari din Botoșani, apoi laȘcoala Gimnaziala Ungureni Bt cl aV-a si a VII-a. Anca este reprezentatnt al VeDem Just – Voci pentru Democraţie şi Justiţie în județul Botoșani. Judecătorul Cristi Danilet la elevii din clasele a IX-a și a XI-a de la Colegiul pedagogic ‘Gh.Lazar’ din Cluj-Napoca. Avocații Andrei Lupu si Alina Epure au fost la Liceul CFR GALATI unde au abordat tema violenței in familie cu elevi de clasa a 9-a si a 11-a. Elevi de la Scoala” Matei Basarab” Târgoviște, clasa a VII-a, vin în vizită la Tribunalul Dâmbovița.

05.03.2018 Judecătorul Cristi Danileț la Radio Cluj dă startul săptămânii de educație juridică AUDIO. Doamna consilier juridic Colescu Anca a ținut azi lecții de #educatiejuridica la elevii de la clasele a V-a, a VII-a, a IX-a si a X-a de la Liceul Pedagogic Nicolae Iorga din Botoșani. Doamnele avocat Rodica Ciobanu și grefier Cristina Cramarciuc au ținut lecții de educație juridica la elevii claselor a IX-a și a X-a de la Colegiul Tehnic Rădăuți. Atelier de educaţie juridică şi civică în cadrul RespectEDucation Academy. Şcoala „Carol I”, Curtea de Argeş, cu Popa Mihnea!Alexandru Mihai Scurtu, student la Drept, continuă proiectul #EdJust împreună cu Asociația Studenților la Drept – UAIC Iași, la Liceul Mihai Eminescu Iasi.

22.02.2018 Astăzi, doamnele profesoare Ana-Maria Bejan, Roxana Topor , Roxana Chirea și Ramona Elena au fost oaspeții Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Constanța, la elevii din clasele a X-a și a XI-a.

13.02.2018 Este lansată cartea „Legea pe-nțelesul tinerilor”

31.01.2018 Azi, Cristi Daniletț a ținut o lecție de educașie juridică pentru 200 de elevi de la Liceul Avram Iancu din Cluj-Napoca. A atins următoarele teme: consumul de etnobotanice, traficul de droguri, șantajul, abuzul sexual, înșelăciunea.

10.01.2018 Doamna consilier juridic Anca Colescu a ținut azi o lecție de educatie juridică studenților de la Facultatea de Știinte ale Educației din Suceava.

23.12.2017 Pentru prima dată într-o revistă de specialitate privind științele juridice apare un articol despre educația juridică pentru elevi Curierul Judiciar

20.12.2017 Studenta Mianda-Lorena Buzatu s-a întâlnit azi cu elevii de la Școala Glimboca, jud CaraȘ-Severin. Ei au participat la două ore de educație juridică, discutand despre violenta in scoala, bullying si substantele , care le pun in pericol sanatatea

Elevi din clasa a șaptea de la Școala Gimnazială „Constantin Brancusi” din Cluj-Napoca la Tribunalul Cluj cu judecătorul Cristi Danilet și avocat Boldea Bodea Ildiko.

19.12.2017 Checherita Lucian și Cristi Danileț au reprezentat asociația Voci pentru Democrație și Justiție la întâlnirea de la Ministerul Justiției pe tema educației juridice.

11.12.2017 Educație juridică la Colegiul Național “Iosif Vulcan” din Oradea, la elevii din clasa a XII-a A, cu doamna consilier juridic Monica Tant. 08.12.2017 Cursuri de educație juridică susținute de către consilier juridic Mirela Dana Duma la clasele V VI, VII şi VIII de la Școala nr. 1 din comuna Nojorid, jud Bihor. 28.11.2017 La elevii de clasa a opta din CN „Iosif Vulcan” din Oradea, cu studentul Cristi Ardelean.

27.11.2017 Doamna consilier juridic Anca  Colescu a dat un interviu despre educația juridică adresată elevilor în județul Botoșani în MonitorulBT.

25.11.2017 La Târgul Internațional de Carte Gaudeamus s-a lansat primul manual de educație juridică editat de HUMANITAS, intitulat „Legea pe-nțelesul tinerilor”, scris de judecătorul Cristi Danileț, membru VeDemJust. Manualul se poate achiziționa din orice librărie Humanitas, precum și comanda online pe www.libhumanitas.ro. Doamna consilier juridic Anca Colescu a ținut dimineața lecii de educație juridică la clasaele a VII-a, a IX-a, a XI-a de la Liceul Pedagogic Botoșani, iar după-amiaza o lecție de educație juridică pentru tinerii de la Asociația Happy din Botoșani. Elevul Matei Pieca de la CN „Odobescu” din Pitești, Argeș, a desfășurat la colegiu său, pentru 110 persoane, un eveniment destinat combaterii bullyingului.

24.11.2017 Ora de educație juridică cu domnișoara Iulia Georgescu, notar public, la Școala Gimnazială Carol I din Curtea de Argeș.

23.11.2017 Alexandra Oțoiu şi Ovidiu Rez au susţinut astăzi un workshop de educație civică și juridică din proiectul RespectEDucation Academy al generației 8 “Lideri pentru Justiție”, la Liceul Teoretic “William Shakespeare” din Timişoara. Doamna consilier juridic Anca Colescu a fost invitată la Liceul Tehnologic „Elie Radu” pentru a explica elevilor de aici noţiuni de drept MonitorulBT. Studenții la Drept Cristi Ardelean, membru VeDemJust și Florina Ghiț, atestată de VeDemJust pentru a ține lecții neformale de educație juridică în școli și licee, au fost la elevii de gimnaziu ai Școlii Agora din Oradea.

22.11.2017 Adevărul scrie despre acțiunile de educație juridică ale doamnei consilier juridic Anca Colescu. Doamna consilier juridic Ana Colescu a ținut miercuri o lecție de educație juridică la Liceul Tehnologic Elie Radu din Botoșani pentru elevii din clasele a X-a. Doamna consilier juridic Daniela Kenez a fost la Liceul Teoretic „Ady Endre” din Oradea.

21.11.2017 Lecție de educație juridică la Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” din Aleșd ținută de, Cristi Ardelean (student la Drept la Univ Agora Oradea și membru VeDemJust) pentru 54 de elevi din clasele VII-VII si X. Doamna consilier juridic Matilda Nistor a ținut o lecție la Școala „Oltea Doamna” din Oradea, la elevii de clasa a V-a. Avocata Flavia Barbur din Baroul Cluj a fost la Colegiul Tehnic Energetic din Cluj-Napoca, avocatele Patricia Miron și Ramona Gatea au fost la Liceul tehnologic „Alexandru Borza” din Cluj-Napoca, iar avocata Bianca Sime a fost la Colegiul Național „George Barițiu” din Cluj-Napoca.

20.11.2017  Avocații Patricia Miron și Cătălin Drumea de la Baroul Cluj au ținut o lecție de educație juridică la Liceul tehnic „Edmond Nicolau” din Cluj-Napoca, la clasele XA, XIIA, XIIB. Doamnele consilier juridic Nicoleta Purge și Mirela Duma din Oradea au fost la Liceul Teoretic „Onisifor Ghimbu” din Oradea la elevii din clasa a șasea.

17.11.2017 Ora de educație juridică din 17.11.2017 la Liceul Teoretic „Andrei Barseanu” din Tarnaveni, judetul Mureș la clasa a XII-a, ținută de domnul avocat Cătalin Roman. Doamna avocat Ramona Gatea a mers la Liceul „Pavel Dan” din Câmpia Turzii, Jud.CJ, la elevii de la clasele IXB, XA, XC,XIC, XIIA. Doamna avocat Roxana Cleja Liceul teoretic „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca a fost la elevii din clasele IXA, XIA, XIC. Școala Gimnazială Produlești, clasele VII-VIII a primit-o pe d-na procuror Georgiana Apostol de la Parchetul Judecătoriei Răcari.

16.11.2017 Judecătorul Cristi Danileț de la Tribunalul Cluj a ținut două lecții de educație juridică pentru elevii de liceu, respectiv de clasa a șaptea, de la Liceul Avram Iancu din Cluj-Napoca. Doamna avocat Ramona Gatea a mers la Liceul Șincai din Cluj-Napoca, iar doamnele avocat Anamaria Bianca Borz și Mirela Bojan au fost la Școala Gimnazială Suatu, jud. CJ, la elevii din clasele VIIA, VIIIA, VIIIB. La Școala Gimnaziala „Barbu Catargiu” din comuna Maia, jud. Ialomița, a fost doamna procuror Iancu Margareta de la Parchetul de pe langa Judecatoria Urziceni. Doamna consilier juridic Anca Colescu, membru VeDemJust a ținut o lecție de educație juridică elevilor din clasa a-VIII-a de la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” dinBotosani, apoi la Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae” din mun.Botoșani pentru elevii din clasele a VII-a si a-VIII-a și în cele din urmă la Școala Gimnazială nr 1 Călărași, jud. Botoșani, pentru clasele a VII-a și a VIII-a. Iulia Georgescu și Mihaela P. Elena au organizat un atelier de educație civică și juridică, pentru elevii din clasa a IX-a G, Colegiul Național „Vlaicu Vodă”, Curtea de Argeș, proiectul RespectEDucation Academy al generației 8 de Lideri pentru Justiție.

15.11.2017 Doamna consilier juridic Anca Colescu, membru VeDemJust, a ținut mai multe lecții de educație juridică pentru elevi: la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” din Botoșani, clasele a IX-a, a X-a și a XII-a și Liceul de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani, clasa a X-a, apoi la Școala Gimnazială Avrameni la clasa a VIII-a și la Școala Gimnazială Epureni, pentru elevii din clasele aVII-a și a VIII-a; despre ea scrie presa locală BanulBotosanean. Judecatoarea Natalia Gherman din Oradea și studentul la Drept Cristi Ardelean, membru VeDemJust, au ținut lecții de educație juridică la Aleșd, jud. BH, pentru elevii de la două clase de a XI-a și două de a XII, respectiv la Vadu Crisului pentru o clasă de a IX-a și două clase de a XI-a. Avocata Hajnal Banhegyesi de la Baroul Cluj a ținut o lecție de educație juridică în limba maghiară elevilor de la Liceul Teoretic Bathory Istvan din Cluj-Napoca.

14.11.2017 Educație Juridică cu consilierul juridic Anca Colescu la Școala Gimnazială nr 1 din Ungureni, județul Botoșani, pentru elevi din clasele a VII-a și a VIII-a și la Liceul Tehnologic Plopeni Mari, jud. Botoșani, pentru elevi din clasele X-XII. Domnul judecator Cristi Danileț le-a explicat elevilor din clasele X C si XI C de la Colegiul Baritiu din Cluj-Napoca regulile juridice din societateJurişti, avocaţi, profesori și medici reuniţi în Asociaţia „Cultură. Educaţie. Justiţie” le explică elevilor orădeni cum pot combate violenţa fizică sau verbală, dar şi ce efecte juridic au aceste manifestări violente eBihoreanul. Doamnele avocat Adriana Cudrec și Cleopatra Catana au fost la Liceul cu Program Sportiv din Cluj-Napoca la elevii din clasele VIIF, VIIIA, XA, XIIA. Avocata Ptricia Miron a fost la Liceul Ion Rațiu din Turda, jud. Cj, la elevii din clasele VII, VII, X-XII. Judecătoarea Anca  Groza a fost la elevii din clasa a IX-a de la Seminarul Teologic din Cluj-Napoca.

13.11.2017 Perioada 13-17.11.2017 este declarată „Săptămâna educației juridice în școli” de către comitetul de monitorizare a implementării Protocolului încheiat între CSM, MJ, MEN, PICCJ și ICCJ pentru. La școala generală din Brezoaele, Jud. Dâmbovița, a ținut o lecție de educație juridică domnișoara procuror Georgiana Narcisa Apostol de la Parchetul Judecătoriei Răcari. Lecție de educație juridică a ținut și jurista Anca Colescu la Liceul Pedagogic Nicolae Iorga Botoșani pentru clasele a VII-a și a VIII -a. Judecătorul Cristi Danileț ține o lecție de educație juridică la clasele XB și XIB din Colegiul Barițiu din Cluj-Napoca. Judecătoarea Fracesca Bujor a primit la Tribunalul Cluj elevii din clasa a II-a de la CN „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca. Avocații Janina Bria-Burciu și Anja Mărginean Cozma din Baroul Cluj au fost la CN Emil Racoviță din Cluj-Napoca la elevii din clasa a VII-a B și a IX-a C, iar avocatul Ciprian Cosmuța a fost la Colegiul Emil Negruțiu din Turda, jud. Cj, la elevii din clasele IX-XII.

10.11.2017 Judecătorul Adrian Popescu de la Judecătoria Pucioasa a fost la clasele X, XI și XII de la Liceul „Ion H. Rădulescu”, Târgoviște. Avocatul Rusu Adrian de la Baroul Cluj a mers la elevii de clasa XI-XII la Liceul Teoretic „Eugen Pora” din Cluj-Napoca.

9.11.2017 Doamna avocat Roxana Tudorița Baban a susținut o oră de educație juridică pentru elevii din cadrul Liceului Teoretic „Miron Costin” Iași. Judecătorul Adrian Popescu de la Judecatoria Puciosa a fost la Liceul Tehnologic Pucioasa la clasele XI și XI. La Tribunalul Cluj, judecătorii Francesca Bujor și Cristi Danilet au primit  elevii de clasa a patra de la Școala „Vaida Voievod” din Cluj-Napoca. Avocații din Baroul Cluj au desfășurat următoarele activități: Giurgiu Adina a mers la elevii de clasa VII-VIII la Școala Gimnazială „Al.Vaida-Voievod” din Cluj-Napoca, Mirela Bojan și Bianca Borz au mers la elevii de la două clase a XII-a din Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Cluj-Napoca, iar Patricia Miron a mers la elevii de clasa VII-VIII la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” din Cluj-Napoca.

8.11.2017 Școala Gimnazială Epureni din județul Botoșani a primit-o pe doamna consilier juridic Anca Colescu: copiii din clasele V, VII, VIII au primit câte un exemplar al Ghidului practic despre drepturi și lege disponibil și online pe www.educatiejuridica.ro.

7.11.2017 Doamna consilier juridic Anca Colescu a ținut o lecție de educație juridică la Școala Generală din com. Ungureni, în județul BT și apoi la Liceul Tehnologic din satul Plopeni Mari, com. Ungureni, județul Botoșani. Avocatele Mirela Bojan și Bianca Borz au mers la elevii de clasa XI-XII la Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu din Cluj-Napoca.

6.11.2017 Elevii din clasa a VI-a A de la Liceul de informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca, au fost primiție la Tribunalul Cluj de judecătorul Cristi Danileț. De la Baroul Cluj, avocata Adriana Cudrec a mers la elevii de clasa X-XII la Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu din Cluj-Napoca, iar avocatele Corina Onac și Smaranda Bara au mers la elevii de clasa XI-XII la Liceul Teoretic Gh. Șincai din Cluj-Napoca.

4.11.2017 Judecătorul Cristi Danileț de la Tribunalul Cluj participă la Emisiunea ”JURIDICA” la LinkPress TV moderată de Raluca Mihaela Gaină și discută despre proiectul de educație juridică în școli https://goo.gl/mvgfzb

3.11.2017 Avocatul Simion Moldovan a fost la elevii din clasa a VII-a și a VIII-a de la Școala Gimnazială Căpușu Mare, jud.Cluj. Hexagonul Facultăților de Drept din România – alcătuit din facultățile de drept ale Universității din București, Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Universității din Craiova și Universității de Vest din Timișoara – consideră că educația juridică a tinerei generații ar trebui să reprezinte o prioritate a politicilor publice din învățământul preuniversitar. Decanii facultăților de drept din cadrul Hexagonului Facultăților de Drept din România, reuniți la Timișoara cu ocazia unei dezbateri publice pe tema învățământului juridic în România, apreciază că disciplina „Drept” trebuie să facă parte din trunchiul comun al planului-cadru din învățământul liceal, cu statut de disciplină obligatorie, și solicită autorităților și instituțiilor cu atribuții în acest domeniu să adopte măsurile necesare pentru asigurarea accesului tinerei generații la educația juridică.

2.11.2017 Avocații Onac Corina, Smaranda Bara și Azzola Catalin din Baroul Cluj au fost la Liceul Teoretic „Victor Babeș” din Cluj-Napoca la elevii din clasa a X-XII. Avocata Mirela Bojan a fost la elevii din clasa a X-a de la Seminarul Teologic Ortodox Cluj-Napoca.

1.11.2017 Avocații din Baroul Cluj au desfășurat următoarele activități în județul Cluj: Ana-Maria Borz și Anja Mărginean Cozma au fost la Liceul Teoretic „Onisifor Ghimbu” din Cluj-Napoca la elevii din clasa a VII-a, Andreea Lupea a fost la Liceul Tehnologic din Gherla, la elevii din clasele IX-XII, iar  Cristina Cuibuș a fost la elevii de la clasa a VII-a și a VIII-a de la Școala Gimnaziala Ceaușu Mare.

31.10.2017 Avocații Janina Burciu și Patricia Miron din Baroul Cluj au fost la Colegiul Tehnic „Ion Rațiu” din Turda la elevii din clasa a XI-a și a XII-a. sediul PICCJ a avut loc şedinţa Comitetului de Monitorizare privind Educaţia Juridică în şcoli, organism constituit pentru realizarea obiectivelor cuprinse în Protocolul de colaborare privind educaţia juridică încheiat între Ministerul Justiţiei, Ministerul Educaţiei, Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. S-a stabilit procedura de organizare a activităţii de prezentare a educaţiei juridice în unităţile de învăţământ preuniversitar în intervalul 13 – 17 noiembrie 2017, în vederea creşterii gradului de accesibilitate a normelor juridice faţă de destinatarii acestora şi în special faţă de noile generaţii.

30.10.2017 S-a semnat un Protocol de colaborare dintre Colegiul Consilierilor Juridici Bihor, asociația VeDemJust și Inspectoratul Școlar Județean pentru ca educația juridică să fie făcută în județ de consilierii juridici din această zonă.

26.10.2017 Domnul judecător Adrian Popescu de la Judecatoria Puciosa a ținut o lecție de educație juridică la Liceul Tehnologic „Transporturi Auto” din Targoviște, clasele a X-a și a XI-a.

 

31.10.2017 Baroul Cluj și Inspectoratul Școlar Judetean Cluj au anunțat demararea activităților de educație juridică în județ: avocatii vor fi instructori pentru elevii din clasele VIII-XII. Evenimentul a fost reflectat de presa locală ZiuadeCj.

30.10.2017 S-a încheiat un Protocol de colaborare dintre Colegiul Consilierilor Juridici Bihor, asociația VeDemJust și Inspectoratul Școlar Județean pentru ca educația juridică să fie făcută în județ de consilierii juridici din această zonă.

26.10.2017 Elevi de la clasa a XII-a de la Liceul Șincai și elevi de la clasa a IV-a de la Liceul Bălcescu din Cluj-Napoca au mers la Tribunalul Cluj unde au asistat la un proces penal regizat sub îndrumarea judecatorului Cristi Danileț. Evenimentul a fost reflectat de presa locală MuzicaInstantelor.

26.10.2017 Doamna notar public Iulia Georgescu de la asociația GHEPart a susținut un atelier de educație juridică și civică la Colegiul Național Vlaicu Vodă din Curtea de Argeș cu elevi de clasa a IX-a, în proiectul RespectEDucation Academy, dezvoltat de o echipă Lideri pentru Justiție. 

26.10.2017 Lecție de educație juridică la Colegiul Național Andrei Mureșanu din Dej, ținută de doamna avocat Diana Domșa.

25.10.2017 Lecții de educație juridică ținute de avocata Domșa Stîna Diana la clasele a XI-a C și a X-a B de la C.N. „Andrei Mureșanu” din Dej.

25. 10. 2017 Doamnele consilier juridic Mirela Dana Duma şi Kenéz Daniela au prezentat o lecție de educație juridicaă copiilor din clasa a V-a A de la Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu din Oradea.

25.10.2017 Mianda-Lorena Buzatu, studentă la Drept, a ținut o lecție de educație juridică pentru elevii de clasa a șasea și a șaptea din Școala Gh.Frațilă a comunei Glimboca, județul Caraș-Severin.

24.10.2017 Lecție de educație juridică pentru elevii de clasa a X-a de la Liceul de informatică „Gr.C.Moisil” din Iași. Ea a fost ținută de studenții la Facultatea de Drept a Univ.A.I.Cuza Iași: Alexandru Mihai Scurtu (anul II) si Ana Maria Danileț (anul I), membri în Asociația Studenților la Drept care dezvoltă în zonă proiectul EdJust-Educaţie Juridică în şcoli demarat acum un an și jumătate la Iași.

24.10.2017 Lecții de educație juridică ținute de avocata Domșa Stîna Diana la clasa a XI-a D și a XII B de la C.N. „Andrei Mureșanu” din Dej.

23.10.2017 Lecții de educație juridică ținute de avocata Domșa Stîna Diana la clasele a XII-a A și a XII-a B de la C.N. „Andrei Mureșanu” din Dej.

20.10.2017 Lecții de educație juridică ținute de avocata Domșa Stîna Diana la clasa a X-a C și a XI A de la C.N. „Andrei Mureșanu” din Dej și de avocata Gabriela Filofteia Pop la clasa a IX-a A, a XI-a E și a XII-a D de la C.N. „Andrei Mureșanu” din Dej.

19.10.2017 Proiectul EDUIURIS – educație juridică pentru elevi promovat la nivelul României de asociația VeDemJust a fost prezentat la Universitatea din Modena, Italia, de domnul judecător Cristi Danileț.

19.10.2017 Lecție de educație juridică ținute de avocata Domșa Stîna Diana la clasa a X-a A și de avocata Gabriela Filofteia Pop la clasa a XII-a F de la C.N. „Andrei Mureșanu” din Dej.

17.10.2017 Lecție de educație juridică ținute de avocata Domșa Stîna Diana la clasa a XI-a D de la C.N. „Andrei Mureșanu” din Dej.

16.10.2017 Pe data de 16 oct 2017, studenta Mianda-Lorena Buzatu a încheiat în numele asociației VeDem Just – Voci pentru Democraţie şi Justiţie un protocol de colaborare pe trei ani cu Școala Gimnazială ”Ghorghe Frățilă” din Glimboca, jud. Caraș-Severin.

15.10.2017 Proiectul EDUIURIS – educație juridică pentru elevi promovat la nivelul României de asociația VeDemJust a fost prezentat la judecătorul Cristi Danileț ONG-urilor adunate la Sibiu pentru a constitui platforma „Contract Romania”.

05.10. 2017 Cristi Ardelean a ținut o lecție de educație juridică pentru elevii de gimnaziu de la Școala „Ovidiu Drîmba” Lugașu De Jos din jud. Bihor. Cristi este student in anul III la Facultatea de Drept a Univ. Agora din Oradea și membru VeDem Just.

05.10.2017 De „Ziua Educatiei” doamna profesoara Ioana Schweigoffer si doamna mediator Codruta Obârșie au ținut câte o lecție de educație juridicaă la Colegiul National „C.D. Loga” Timișoara  la clasele a IX-a și a XII-a.

02.10.2017 „Săptămâna Prevenirii Criminalității” a început la Cluj luni, 2 octombrie, ziua fiind dedicată prevenirii delincvenței juvenile. La Colegiul Tehnic „Napoca” au participat agentul de poliție Traian Morar și judecătorul Cristi Danileț la o întâlnire cu 100 de elevi din clasele a IX-a și a X-a.

28.09.2017 Studenta Mianda-Lorena Buzatu a încheiat din partea VeDemJust un protocol de colaborare cu Liceul CDLoga din Caransebeș.

30.09.2017 Un numar de 70 de consilieri juridici din Oradea si judetele invecinate au participat la un curs de instruire în ‘Metode și tehnici de predare non-formală a educației juridice în școli și licee’ organizat de către Ordinul Consilierilor Juridici Bihor și VeDemJust (Cristi Danileț, Cristian Ardelean).

26.09.2017 Elevii clasei a VI-a de la Colegiul National ,,C.D.Loga” au participat la o ora de Educație Juridică, avand ca tema ,,Facebook-ul si Mass-Media”, ținută de studenta Mianda-Lorena Buzatu.

26.09.2017 Un număr de 75 de elevi de la clasele de filologie și biologie-chimie ale Colegiului National ,,Mihai Eminescu” Petroșani au participat la o lecție de educație juridică ținută de studentul la Drept în anul doi la Universitatea București, Sergiu Agachi. Și acest student a participat la un curs de formare organizat de VeDem Just.
26.09.2017 Elevii din clasa a XII-a D de la Colegiul Național „Mircea Scarlat” din Alexandria au beneficiat de o lecție de educație juridică și de prezentarea manualului disponibil gratuit. Lectori au fost studentele Cătălina E. Cristea și Miruna-Casiana Dumitrascu, foste eleve la acest colegiu, pregătite la un curs de predare nonformală a educației juridice organizat de asociația VeDemJust anul trecut, la București. La televiziunea locală a fost prezentat acest eveniment AICI.
22.09.2017 Elevii clasei a IX-a de la Colegiul Tehnologic ,,Decebal” din Caransebeș au participat la o ora de educație juridică cu tema ,, Copilul și Școala” ținuite de sudenta Mianda-Lorena Buzatu.

11.09.2017 – Un număr de 30 de avocați ce practică dreptul în raza județului Cluj, au urmat un curs prin care au dobândit tehnici și metode pentru a preda educația juridică în școli și licee. În maxim o lună ei vor începe să meargă în unitățile școlare din localitățile clujene, în baza protocolului semnat între Baroul Cluj, asociația VeDemJust și Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

27.08.2017 A avut loc primul proces simulat cu elevi, care a fost transmis în direct la o televiziune locală. Evenimentul a avut loc la Bascov, jud. Argeș. Înregistrarea poate fi urmărită AICI.

29.07.2017 A avut loc primul proces simulat cu elevi, înregistrat integral și difuzat publicului. Evenimentul a avut loc la Vatra-Dornei, jud. Suceava. Înregistrarea poate fi urmărită AICI.

14.07.2017 Un număr de 80 olimpici internaționali și liceeni performeri în diverse domenii, reuniți în Cluj-Napoca din peste 30 de orașe din România și Moldova în programul „Creatori de Viitor” au participat la o lecție de educație juridică ținută de judecătorul Cristi Danilet. 15 manuale de educație juridică au fost distribuite în mod gratuit participnaților.

27.06.2017 Doamna jurist Anca Colescu a ținut o lecție de educație juridică copiilor de la Asociația Happy din Botoșani.

26.06.2017 S-a încheiat a doua etapă a programului de educație juridică în care au fost ținute lecții de studenții juriști ieșeni și suceveni și au fost distribuite 1924 de manuale de educație juridică pentru elevii din mun. Rădăuți și com. Vicovu de Sus, jud. Suceava, inițiat de Drept Luca Ciubotaru, licențiat în drept.

30.05.2017 Educație Juridica la clase de gimnaziu de la Școala Gimnazială „Ovidiu Drîmba” din Lugașu de Jos, Bihor, ținută de Cristi Ardelean și Florina Ghiț.

26.05.2017 Judecătorul Cristi Danileț a prezentat în cadrul manifestărilor legate de Zilele Baroului Cluj proiectul de educație juridică și a invitat avocații clujeni și pe cei din Alba să se implice. Prezentarea poate fi accesată aici. Evenimentul a fost relatat de BZC.

25.05.2017 La Colegiul Tehnic Alexandru Roman din Aleșd, colegii Cristi Ardelean și Florina Ghiț au ținut câte două ore de educație juridică la elevii din două clase!

22.05.2017 La Casa de Cultură din Șimleu Silvaniei, colegul nostru Stefan Stef a ținut o lecție de educație juridică în cadrul Săptămânii Școala Altfel pentru elevii de la Colegiul Național „Simion Barnutiu” din localitate. Au participat 300 de copii din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a. 25 dintre profesorii și diriginții participanți au primit gratuit Ghidul de educație juridică pentru liceu.

18.05.2017 Judecătorul Cristi Danileț a ținut o lecție de educație juridică pentru elevii din clasa a X-a C de la Liceul Șincai din Cluj-Napoca.

16.05.2017 La inițiativa decanului Baroului Zalău, domnul avocat Bogdan Ilea, Colegiul Național „Silvania” din Zalău l-a primit pe judecătorul Cristi Danileț la o lecție de educație juridică. 25 de elevi din cei 60 participanți au fost norocoșii care au primit gratuit manualul alcătuit de judecător. Evenimentul a fost redat de SălăjeanulTV.

15.05.2017 Azi, Loredana Barmoș, Cristi Ardelean și Florina Ghiț au ținut o lecție de educație juridică în satul Tărian din comuna Girișu de Criș, județul Bihor. Au participat copii din clasele V-VIII de la Școala Gimnazială nr. 1. Cei trei sunt studenți ai Facultății de Drept a Universității Agora din Oradea și au participat anul trecut la un curs de formare pentru a preda educația juridică în stil non-formal organizat de asociația VeDemJust.

14. 05.2017 Duminică, 14 mai, în România am sărbătorit ZIUA ADOLESCENTULUI instituită acum 20 ani prin Legea 197/1997. Copiii au fost invitați să se înscrie pe forumul interactiv Educație Juridică – grup de discuții unde pot discuta cu practicienii dreptului despre problemele lor.

11.05.2017 In localitatea Moreni, jud. Dâmbovița, doamna consilier juridic Cristiana Maria Druță a ținut o lecție de educație juridică la Școala Generală nr. 2, pentru copii din clasa a 8-a. Cristina a urmat cursul de formare pentru predarea educației juridice în stil nonformal organizată de asociația VeDemJust.

2.05.2017 De Ziua națională a tineretului proiectul de educație juridică a reînceput în județul Suceava: cinci ore interactive la Liceul Teoretic „Ion Nistor” din Vicovu de Sus, jud. Suceava au fost susținute de surorile Florina și Georgeana Ungurean care sunt studente la Drept la Iași în anul IV, împreună cu avocatul Sebi Zoituc.

 

13.04.2017 Studenta la Drept în București Ioana Cărare a ținut câte o lecție de educație juridică la elevii din două clase a X-a, una a XI-a si una a XII-a de la Colegiul Andronic Motrescu din Rădăuți. Ioana a urmat un curs de metode și tehnici pentru predarea nonfomală a educației juridice în școli organizate de asociația VeDem Just – Voci pentru Democrație și Justiție.

12.04.2017 Cristian Gîndac, Cătălin Moloce și Titiana Laura (studenți în anul II la Drept în Cluj) au ținut o lecție de educatie juridică pentru elevii din două clase de a XI-a de la Liceul „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca.

7.04.2017 Studenții Mihai Negustor si Dan Razvan au ținut o lecție de educație juridică la clasa a XII-a la Seminarul Teologic din Cluj-Napoca. În aceeași zi studenții Cristian Gîndac și Mihai Muresan au ținut lecții de educație juridică la Liceul de arte „Romulus Ladea” pentru trei clase de a XII-a, la Liceul „Gheorghe Șincai” pentru o clasa de a XII-a. Pe lângă temele abordate zilele trecute, a mai fost atins ca subiect și transmiterea de boli prin contact sexual neprotejat.

5.04.2017 Cristian Gîndac și Mihai Mureșan, studenți in anul IV la Universitatea Crestina „Dimitrie Cantemir”, Facultatea de Drept Cluj-Napoca, au susținut câte o lecții de educație juridică la elevii de la clasa a XII-a Liceul „Avram Iancu” și la clasa a XII-a Seminarul Ortodox. Temele abordate au fost: Constituție, stat de drept, puterile statului, etapele adoptarii unei legi, infractiuni (loviri si alte violente, viol, act sexual cu un minor, luare si dare de mita cu exemple), facebook, profesiile juridice, tipuri de raspundere, etapele procesului penal.

În aceeași zi, doamna Ramona Duminica (lector universitar Universitatea Pitesti) și studentele Lorena Toma și Liliana Sterea (anul I la Facultatea de Știinte Economice și Drept) au sustinut o oră de educație juridică la Colegiul National Alexandru Odobescu din Pitești pentru 100 de elevi din clasele IX-XII. Evenimentul a fost relatat de ObservatordeArgeș

1.04.2017 Judecătorul Cristi Danileț a ținut o lecție de educație juridică la Oradea pentru elevii de liceu din Oradea și Beiuș. Evenimentul a fost relatat de Digi24

28.03.2017 Doamnele mediator Claudia Estera Azgur și Codruta Obarsie au explicat elevilor regulile elementare despre drept și justiție azi, în Palatul de Justiție din Timișoara. Copiii sunt de la Liceul „Grigore Moisil” din Timișoara, clasa a VIII-a.

25.03.2017 Azi, pe litoral s-a desfășurat prima ediție ‘Know the Law’ – concurs de educație juridica pentru liceenii din Constanța, desfășurat pe baza manualului „Educație juridică pentru liceeni. Ghid practic despre drepturi și justiție”. Trofeul a fost câștigat de echipa Liceului ‘George Calinescu’. Concursul a fost inițiat de Ana-Maria Bejan, Barață Bogdan, Roxana Topor și Cristina Boroiu de la Universitatea Spiru Haret. Din juriu au făcut parte reprezentanți ai facultății, ai asociației VeDem Just, ai avocaților, magistraților și notarilor publici.

24.03.2017 Doamna consilier juridic Silvia Cazacu a ținut o lecție de educație juridica la clasa a- VII-a, Școala Gimnazială Bungețani, comuna Făurești, județul Vâlcea. Iată ce mesaj a trimis ulterior Ana-Maria Larisa: ‘Lectia a fost extraordinara, am învățat despre lucruri de care unii nu știu! A fost o experiență pe care ar trebui să mai fie repetată! M-ați făcut să iau o decizie care mă va ajuta în viitor ! Să mă fac ceva legat de justiție și să ajut alți oameni și să învăț ce este bine și ce este rău!’

23.03.2017 Clasa de elevi a IX-a C de la Colegiul Național „George Barițiu”, diriginte domnul profesor Laszlo Alexandru, a venit la Tribunalul Cluj pentru ora de educație juridică susținută de judecătorul Cristi Danileț. Printre ei au fost și cinci elevi de clasa a XII-a, interesați să susțină examenul de admitere la Facultatea de Drept. Evenimentul a fost redat de TVR Cluj.

20.03.2017 D-na Jurist Silvia Cazacu a ținut câte un curs de educație juridică în Școala Gimnazială Bungețani din loc. Făurești și Școala Gimnazială Băbeni-Oltețu din loc. Diculești, ambele din județul Vâlcea. Alături de elevi, la cursuri au participat cei doi directori.

16.03.2017 Sabin Lazăr a ținut azi un curs de educație juridică în Braila, la o școala din mediul rural, comuna Chișcani. A ținut două ore, una la clasa a 4-a și una la clasa a 8-a. Copiii au citit din Constituție, Codul penal și din ghidul de educație juridică adresat colegilor lor mai mari. Sabin este student în anul al doilea la Facultatea de Drept a Universității București și a urmat cursul de instruire ca formator pentru a preda educația juridică în învățământul preuniversitar organizat anul trecut în decembrie de către asociația VeDemJust.

14-15.03.2017 Asociația VeDemJust a încheiat protocoale de colaborare privind educația juridică în unitățile de învățământ preuniversitar cu Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea și scolile generale Bungețani din loc. Făurești și Băbeni-Oltețu din loc. Diculești, jud. Vâlcea.

13.05.2017 Elevii de la clasa a IX-a a Liceului Avram Iancu din Cluj-Napoca au venit la Tribunalul Cluj unde au fost întâmpinați de judecătorul Cristi Danileț. Au aflat despre coduri și legi, despre copiii autori sau victime ale unor infracțiuni. Au intrat în pielea unor personaje implicate intr-un proces de omor în legitimă apărare. Fiecare elev a primit ghidul de educație juridică. Evenimentul a fost relatat de Pro Tv.

10.03.2017 Cristi Ardelean, membru din Oradea al VeDemJust și Florina Ghit au ținut trei lecții de educație juridică la Liceul ‘Don Orione’ pentru clasele a V-a și VI-a, a VI-a și VII-a, respectiv a VIII-a.

03.03.2017 Proiectul național Eduiuris continua în județul Sălaj. Vineri, 3 martie 2017, elevii din trei clase ale Colegiului Tehnic „Iuliu Maniu”din Șimleu Silvaniei au participat la orele de educație juridică ținute de mediatorul Stefan Stef, reprezentant al VeDemJust în jud. Sălaj.

3.03.2017 Elevii din trei clase ale Colegiului Tehnic „Iuliu Maniu”din Șimleu Silvaniei au participat la orele de educație juridică ținute de mediatorul Ștefan Ștef, reprezentant al VeDemJust în jud. Sălaj.

25.02.2017 A avut loc la Constanța semifinala concursului de educație juridică „Know the Law”. Acest concurs este promovat de EDUIURIS Constanța, alcătuită din Ana Maria Bejan (avocat), Roxana Topor (mediator), Cristina Boroiu Dragomir (mediator) și Bogdan Barață (avocat) și a avut ca obiectiv verificarea cunoștințelor elementare de educație juridică din cadrul manualului Ghid practic despre drepturi și justiție. Dintre echipele prezentate în preliminarii au mai rămas în cursă cele de la Liceul Teoretic „George Călinescu” și Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu”, care se vor întâlni în finala ce va avea loc pe 25 martie.

24.02.2017 La Colegiul Național „Carol I” Craiova s-a derulat o oră de educație juridică pentru liceenii din clasa a IX-a G susținută de Silvia Cazacu, consilier juridic și absolventă a Facultății de Psihologie și Științele Educației, instruită ca formator în cadrul programului dezvoltat de asociația VeDemJust.

În aceeași zi, Dumitrașcu Andreea Diana (studentă la Drept, Universitatea Transilvania din Brașov, în anul IV) și Carmen Enache (studentă la Drept, în anul II) au susținut două lecții de educație juridică la Colegiul Naţional „Grigore Moisil” din Onești, jud. Bacău, pentru elevii din clasele a IX-a, respectiv a XI-a. Ambele studente au fost certificate să predea educație juridică în urma absolvirii cursului intensiv dezvoltat de asociația VeDemJust.

23.02.2017 S-au derulat seminarii de educaţie juridică la Colegiul “Emil Racoviţă” Iaşi pentru elevii din clasele a X-a și a XII-a susținute de absolventele de Drept Anca Vatamanu Gavriluță (consilier la birou executor judecătoresc) și Diana-Georgiana Roșca (agent Penitenciarul Iași) în cadrul programului regional EdJust, promovat de Asociația Studenților la Drept. Elevilor li s-a înmânat broșura „Unde-i lege, nu-i tocmeală”, tipărită cu susținerea financiară a unor sponsori locali.

22.02.2017 Daniela Roman (consilier juridic) a ținut o lecție de educație juridică la Liceul Tehnologic „Petru Poni” din Iași pentru elevii de clasa a IX-a si a X-a. Fiecare clasă a primit câte un exemplar al manualului Educație juridică pentru liceeni.

30-31.01.2017: Ștefan Stef (mediator, reprezentant al asociației VeDemjust în județul Sălaj) a ținut trei lecții de educație juridică la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău, pentru elevii din clasele a X-a și a XII-a.

30.01.2017 A avut loc prima lecție de educație juridică din acest an. Roxana Moga (consilier juridic) și Ciocârlan Marieta (agent de poliție), pregătite ca formatori în cadrul programului EDUIURIS promovat de asociația VeDemJust au ținut o lecție pentru copiii de la clasa a VII-a A de la Colegiul „Unirea” din Brașov. Copiii au simulat un proces.

22.12.2016 Judecătorul Cristi Danileţ a tinut o lectie de educatie juridica la Colegiul National M.Eminescu din Bucuresti. Au participat elevii si dirigintii de la o clasa a noua si doua clase a zecea.
20.12.2016 Asociaţia Studenţilor în Drept Bucureşti şi Asociaţia VeDem Just – Voci pentru Democraţie şi Justiţie au organizat un curs de instruire adresat studentilor si licenţiaţilor în drept dispusi sa predea nonformal educaţie juridica elevilor. Au fost peste 130 de participanţi instruiti de judecator Cristi Danilet.
20.12.2016 Incepând de azi cartea de educaţie juridică pentru elevi este disponibilă în format audio în „Librăria Audio” şi poate fi audiată pe telefonul mobil dacă descărcaţi Audio Librăria pentru iOS sau Android din Google Play sau Apple store! https://goo.gl/6ZNU0w.
17.12.2016 Paul Mititelu obţine încă un premiu cu imnul educaţiei juridice `Stai, că nu mai merge-aşa! compusă de Walter Dionisie, pe versuri de Anca Dionisie! Secţiunea de craţie, Festivalul `Decembrie de poveste`, editia a doua, Bucureşti, asociaţia culturală Belle Arti.
9.12.2016 Intr-o sală din Complexul Sportiv Naţional Bascov-Budeasa, mai mult de 200 de elevi de la Liceul Alexandru Odobescu, Colegiul I.C. Brătianu, Colegiul Zinca Golescu, Liceul Tehnologic Maria Teiuleanu şi Liceul Tehnologic Dacia din Piteşti au participat la o lecţie demonstrativă de educaţie juridică susţinută de judecătorul Cristi Danileţ. La lecţie au asistat profesori de la liceele menţionate, inspectorul şcolar general-adjunct, precum şi studenţii şi avocaţii instruiţi în ziua precedentă.
8.12.2016 Asociaţia VeDemJust a încheiat un parteneriat de colaborare cu Facultatea de Ştiinţe Economice şi Drept, Universitatea de Stat Piteşti şi Casa de Cultură a com. Bascov. Cu această ocazie, judecătorul Cristi Danileţ a ţinut în localitatea Bascov de lângă Piteşti un curs intensiv de instruire cu privire la tehnici şi metode pentru un număr de 60 de studenţi, avocaţi, mediatori şi consilieri juridici.
6.12.2016 Moş Nicolae l-a trimis pe judecătorul Cristi Danileţ cu o lecţie de educaţie juridică la clasele a VII-a A şi a VII-a B de la Şcoala Gimnazială Nr. 279 din Bucureşti 
4.12.2016 S-a încheiat prima fază a proiectului local de educaţie juridică iniţiat de Luca Ciubotaru la Rădăuţi şi Vicovu de Sus : 5 de ore de educație juridică susținute de 45 de voluntari, în 4 licee, însumând 82 de clase și 2187 de elevi.
27.11.2016 Educaţie juridică la Şcoala Gimnazială nr 1 Călăraşi, jud.Botoşani. Doamna jurist Colescu Anca a fost din nou prezenta in mijlocul tinerilor.
24.11.2016 Despre proiectul de educaţie juridică, cu Cristi Danilet şi Luca Ciubotaru, la Speranta TV, emisiunea `E bine să ştii` din 16.11.2016 : https://goo.gl/rnxIoT.
22.11.2016 Doamna consilier juridic Colescu Anca a ţinut o lecţie de educaţie juridică pentru elevii din clasele a VII-a şi a VIII-a de la Şcoala Gimnazială din satul Panaitoaia, comuna Avrameni, jud. Botoşani.
21.11.2016 Doamna consilier juridic Colescu Anca a ţinut o lecţie de educaţie juridică pentru elevii din clasele a VII-a şi a VIII-a de la Şcoala Gimnazială nr 1 din comuna Avrameni, jud. Botoşani.
21.11.2016 Clubul Elevilor Jurişti de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Iaşi a organizat în data de 21 noiembrie 2016 dezbaterea „Implicaţiile juridice ale majoratului”. Invitat a fost judecătorul Cristi Danileţ.
16.11.2016 La Liceul Teoretic „A.I.Cuza” din Iaşi domnul profesor Mihai Dunea şi licenţiaţii în Drept Iustina Nastasă şi Ionuţ Apachiţei au ţinut o lecţie de educaţie juridică în cadrul proiectului EdJust-Educaţie Juridică în şcoli.
14.11.2016 Un număr de 50 de elevi de clasa a XII-a de la Liceul Teoretic cu predare în limba maghiară din Gherla, jud. Cj, s-au întâlnit ieri cu Sergiu Căpriță și Bianca Racolta.
11.11.2016 Proiectul national „Eduiuris – Educatie juridica pentru liceeni” în județul Sălaj. Pe 11 noiembrie, aproximativ 70 elevi din 4 clase ale Colegiului Tehnic „Iuliu Maniu” Șimleu Silvaniei au participat la orele de educație juridică ţinute de mediatorul Stefan Stef.
1.11.2016 Începând de astăzi, avem propriul canal pe youtube! Acum găsiţi aici manualul de educaţie juridică în varianta audio: https://goo.gl/h7ZmZp
31.10.2016 La Colegiul National ,,Traian Doda” din Caransebeş studenta Mianda-Lorena Buzatu s-a întâlnit cu elevii din clasa a VII si a dezbătut 3 teme alese de ei: Copilul si dreptul la viața, Copilul si scoala, Copilul si viața sa intima si de familie.
29.10.2016 la liceul din Vicovul de Sus, o echipă formată din Cristina Ardelean, Colescu Anca şi Sebi Zoituc, au ţinut o oră de educaţie juridică. Colegul Florin Adrian Tiperciuc a adus si manualele pentru copii. (proiectul Egger).
28.10.2016 Domnul judecător Cristi Danileţ a prezentat proiectul EDUIURIS de educaţie juridică pentru copii participanţilor la cea de-a de a patra conferinţa ENCLE intitulată „Clinical Legal Education and Acces to Justice for all” care s-a ţinut la Universitatea din València, Spania.
28.10.2016 Cristi Ardelean si Florina Ghit au tinut trei lectii de educatie juridica la sase clase: Scoala Gimnaziala „Ovidiu Drimba” clasele 3-4 din comuna Lugasu de Jos, jud Biho si Colegiul Tehnic Alexandru Roman din orasul Alesd clasele 3-4 si 10-11.
27-28.10.2016 Proiectul national „Eduiuris – Educatie juridica pentru liceeni” continuă în județul Sălaj. Aproximativ 130 elevi, din 9 clase ale Colegiului Național „Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei au participat la orele de educație juridică ţinute de domnul mediator Stefan Stef.
25.10.2016 Studenţii Madalina Elena Toma, Ionut Gradinaru și Pintiliuc Gabriela au susţinut lecţii la clasele 9C şi 10 de la Colegiul Național Eudoxiu Hurmuzachi din Rădăuţi. Toţi elevii au primit câte un manual de educaţie juridică, gratuit. (proiectul Egger)
25.10.2016 A apărut primul manual de educaţie juridică în varianta audio, disponibil gratuit la adresa https://educatiejuridica.ro/carte_audio.php. El a fost alcătuit pe baza manualului publicat în acest an de judecatorul Cristi Danileţ şi a fost revizuit pe baza legislaţiei publicate până în luna septembrie 2016.
24.10.2016 A început o serie de lecţii de educaţie juridică care îi vizează pe toţi elevii din municipiul Rădăuţi, jud. Suceava. Proiectul a fost gândit de Luca Ciubotaru, este organizat de compania Egger și are ca partener asociaţiile ASD Iaşi, ELSA Suceava şi VeDemJust. Primii care au susţinut lecţia au fost studenţii Claudia Olariu şi Florin Adrian Tiperciuc.
22.10.2016 In cursul prelegerii sale despre „Mentorat şi modele” ţinut la conferinţa „Integritate în leadership” a asociaţiei Liderii de Mâine http://integritate.lideriidemaine.ro, domnul judecător Cristi Danileţ a prezentat proiectul EduIuris https://youtu.be/rXpQHHSopW0

20.10.2016 Lecţie de educaţie juridică la clasa a V-a, Colegiul National ,,C.D. Loga” Timisoara, 30 copii (Mianda-Lorena Buzatu).

18.10.2016 Proiectul Asociaţiei Studenţilor de la Facultatea de Drept a Universităţii Al.I. Cuza din Iaşi, intitulat „EdJust-Educaţie Juridică în şcoli” a primit premiul de excelenţă din partea BCR în semn de recunoştinţă pentru implicare civică.

16.10.2016 Educatie juridica la Asociatia Happy Botosani, 20 copii (Anca Colescu).

15.10.2016 Proiectul EDUIURISeste prezentat avocatilor din mai multe tari participanti la Luxembourg la Congresul anual al Federatiei Barourilor Europene (Cristi Danilet).

15.10.2016 Proiectul EDUIURISeste prezentat avocatilor din mai multe tari participanti la Luxembourg la Congresul anual al Federatiei Barourilor Europene (Cristi Danilet).

13.10.2016 Lectie de educaţie juridică pentru copiii karateka antrenaţi de sensei Florentina Camelia Medei, la Şcoala Ferdinand din Bucureşti (Cristi Danilet)

7.10.2016 Lecţie de educaţie juridică la Colegiul Național Carol I, Craiova, clasa a XI-a (Irina Tenea).

3.10.2016: Lecţie de educaţie juridică la clasele a V-a si a VII-a de la Şcoala Generala nr.99, sector 4 Bucureşti, 50 copiii (Cristi Danileţ).

3.10.2016 Lectie tinuta cu elevii din trei clase a IX-a din cadrul Liceului Pedagogic „Gh. Sincai” din Zalau (Stefan Stef)

2.10.2016: Educaţie juridică la centrul social al Asociaţiei Happy Botoşani, 20 de copii cu vârstele între 14 şi 18 ani (Colescu Anca).

29.09.2016: Educaţie juridică la clasa a VIII-a de la Colegiul Naţional `Traian Doda` din Caransebeş, 17 elevi (Mianda-Lorena Buzatu).

14.09.2016: Lecţii de educaţie juridică cu elevii clasei a X-a de la Liceul Tehnologic ,,Matei Basarab” din Strehaia şi elevii clasei a III-a de la Scoala Gimnazială ,,Mihai Viteazu” din Strehaia (Mianda-Lorena Buzatu), 50 persoane.

13.09.2016: Lecţii de educaţie juridică cu elevii claselor a VII-a și a VIII-a de la Scoala Gimnaziala ,,Dimitrie Grecescu” din Drobeta Turnu Severin (Mianda-Lorena Buzatu), 20 persoane.

31.06.2016: Educaţie juridică pentru copii şi adulţi, în aer liber, la Festivalul de artă şi cultură urbană DornaArt, ediţia a doua, Vatra-Dornei, 45 persoane (Cristi Danileţ, Diana Roşca).

25.06.2016: Lectie de educaţie juridică la Cluj-Napoca, în programul ‘Creatori de viitor’ al Asociaţiei 11even; 130 de liceeni din 40 judeţe din Romania şi 11 liceeni din Rep.Moldova (Cristi Danileţ)

24.06.2016: Conferinţă în aer liber despre reguli şi răspundere, legi şi justiţie, laevenimentul „Forţa tinerilor în societatea de azi”, Centrul Misionar pentru Tineret, Cetea, jud. Alba (Cristi Danileţ):

17.06.2016: Rezolvarea unui conflict ivit între colegi, copiii fiind pe rând martori, avocaţi, judecători, Şcoala generală Ferdinand nr. 43 din Constanţa, elevii din clasa a V-a A (Roxana Topor, Ana-Maria Bejan).

16.06.2016:  Lecţie de educaţie juridică la Liceul „Simion Stolnicu” din Comarnic cu elevi de la clasa pregătitoare şi de la clasa a III-a, 50 de copii (Simona Urzică).

14.06.2016: Lectie de educaţie juridică la Centrul social privat al Asociaţiei Happy Botoşani (Anca Colescu).

11.06.2016: Şcoala Gimnazială Aştileu, lecţii cu elevii din clasele VII şi VIII, apoi V şi VI, apoi I-IV, câte 40 persoane (Cristi Ardelean, Florina Ghit). Copii din Moscheea Timişoara, 15 persoane (Cristi Danileţ).

10.06.2016: Colegiul Naţional Diaconovici Loga, 100 elevi, Colegiul Tehnic de Vest, construcţii, 50 elevi şi Colegiul Tehnic Ungureanu, 75 elevi, din Timişoara (Cristi Danileţ). Liceul „Simion Stolnicu” din Comarnic, clasa a X a şi a XI a (Simona Urzică).

08.06.2016: Semnare protocol de colaborare privind educaţia juridică în învăţământul preuniversitar în judeţul Galaţi. Semnatarii sunt Universitatea Dunărea de Jos Galaţi, Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi şi ELSA Galaţi (George Schin, Aiana Mihui).

03.06.2016: Semnare protocol de colaborare privind educaţia juridică în învăţământul preuniversitar în judeţul Dolj. Semnatarii sunt VeDemJust şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj (Ramona Băluţă).

01.06.2016: Finala concursului de educaţie juridică „Citizens of Tomorrow”, ediţia întâi, organizată de VeDem Just şi Danube Youth Alliance.

31.05.2016 Centrul de Plasament „Prietenia” din Botoşani, 25 participanti (Anca Colescu)

30.05.2016 Şcoala Gimnazială „Ovidiu Drimba”, com. Lugasu de Jos, jud. BH, clasele I-IV, 25 de elevi şi clasele VII-VIII, 35 de elevi (Florina Ghit si Cristi Ardelean).

27.05.2016: CN “Gh.Vrănceanu”, Colegiul Economic “Ion Ghica”, Colegiul Tehnic de Comunicaţii “Nicolae Vasilescu-Karpen”, Şcoala Gimnazială A.I. Cuza, Bacău, 250 elevi (Cristi Danileţ)

26.05.2016: Şcoala Gimnazială Pecineaga, Constanța, clasele VII-VIII, 56 elevi (Vasile Sîrbu-Mare)

25.05.2016: Liceul Teoretic Grigore Antipa Botoşani, clasa V-VI, 60 elevi (Anca Colescu).

24.05.2016: Liceul Teoretic Constantin Serban”, Aleşd, clasele X-XI, 50 elevi (Ardelean Cristian, Florina Ghit)

24.05.2016: Școala Generala Nr. 5 Brașov, clasa a VII-a, 35 elevi, (Andra Arcanu)

24.05.2016: Liceul Teoretic Constantin Serban”, Aleşd, clasele VIII-IX, 40 elevi (Ardelean Cristian, Florina Ghit)

23-24.05.2016: Liceul pedagogic „Gheorghe Sincai” Zalău, clasa a IX-a și a XI-a, 100 elevi (Ştefan Ştef).

23.05.2016: Colegiul Economic „Dim.Cantemir” Suceava, clasele IX-XII, 100 elevi (Cristi Danileţ)

22.05.2016 Trainer instruire pentru a preda educaţie juridică, Facultatea de Drept, Universitatea „Ştefan cel Mare”, Suceava, proiect EDUIURIS, 30 participanţi (Cristi Danileţ).

20.05.2016: Liceul W. Shakespeare, Timişoara, clasa X, 20 de elevi (Cristina Farcaş, Claudia Estera Azgur)

20.05.2016: Liceul Teoretic „Miron Costin” Iaşi, clasa XI, 28 elevi (Ştefan Liliana, Carmen Mariana Diaconu)

19.05.2016: Colegiul Henri Coandă-Bacău, clasa a X-a, 40 elevi (Iustina Nastase, Burlacu Radu, Codrut Darie, Bogdan Ursu, Anca Mirica Matei).

19.05.2016: Colegiul Național Gheorghe Vrânceanu-Bacău, clasa a XI-a, 50 elevi (Iustina Nastase, Burlacu Radu, Codrut Darie, Bogdan Ursu, Anca Mirica Matei)

18.05.2016 Colegiul Naţional de Informatică Grigore Moisil Braşov, clasa XI, 35 elevi (Oana Teodorescu, Simona Urzică, Eugen Târnovan)

18.05.2016 : Liceul W. Shakespeare, Timişoara, clasa XII, 20-25 elevi (Cristina Farcaş, Claudia Estera Azgur)

18.05.2016: Şcoala Gimnazială Pecineaga, Constanța, clasele VII, 19 elevi (Vasile Sîrbu-Mare)

17.05.2016: Şcoala Gimnazială Pecineaga, Constanța, clasele V-VI, 50 elevi (Vasile Sîrbu-Mare)

16.05.2016: Colegiul Naţional „O.Goga” şi Liceul Teoretic ”C.Noica”, Sibiu, 100 elevi (Cristi Danileţ)

15.05.2016 Trainer instruire pentru a preda educaţie juridică, Facultatea de Drept „Simion Bărnuţiu” Sibiu, proiect EDUIURIS, 60 participanţi (Cristi Danileţ).

16.05.2016: Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău, clasa X-XI, 52 elevi (Ştefan Ştef)

13.05.2016: Colegiul National „Mihai Eminescu” Oradea, clasa X, 25 elevi (Zarina Iancu, Monica Ienciu, Maria Iuhas)

13.05.2016: Colegiul Tehnic Vadu Crisului, jud. Bihor, clasele IX-X, aprox 60 elevi, (Ardelean Cristian, Florina Ghit, Stanescu Ioana)

12.05.2016 Colegiul National Nicolae Titulescu, Brasov, clasa X, aprox. 25 elevi (Leahu Eduard, Sorescu Elena)

12.05.2016: Colegiul National ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, jud. SV, clasa a XI-a, 45 elevi (Burlacu Radu, Rapceanu Ioana, Diana Georgiana Roşca, Bogdan Ursu, Oana Morosan)

12.05.2016: Colegiul Tehnic Rădăuţi-Suceava, clasa a X-a, 50 elevi (Burlacu Radu, Rapceanu Ioana, Diana Georgiana Roşca, Bogdan Ursu, Oana Morosan)

12.05.2016: Colegiul Mihai Eminescu-Suceava, clasa XI-a, 50 elevi (Burlacu Radu, Rapceanu Ioana, Diana Georgiana Roşca, Bogdan Ursu, Oana Morosan)

11.05.2016: Liceul Teoretic nr.1 Bratca, clasa VII-VIII, 60 elevi (Zarina Iancu, Monica Ienciu, Maria Iuhas)

10-11.05.2016 : Colegiul Naţional de Informatică Grigore Moisil Braşov, clasele X-XI, 55 elevi (Oana Teordorescu).

10.05.2016: Liceul „Ion Luca”, Casa de Cultură Vatra-Dornei, clasele XI-XII, 300 de elevi (Cristi Danileţ) VIDEO

9.05.2016: Şcoala Gimnazială Poiala Stampei, jud. Suceava, clasele VII-VIII, 40 elevi (Bogdana Mitrodan)

9.05.2016: Colegiul National Nicolae Titulescu,Brasov, clasa X, aprox. 28 elevi (Leahu Eduard, Sorescu Elena)

7.05.2016: Centrul de reeducare Buzias (Gavriş Florina, Barmos Loredana Mirela, Abrudan Romina Lavinia, Stănescu Ioana Andreea, Ştef Csete Lavinia, Torj Ioan, Voina Titi, Rath Bosca, Albert Camil, Ghit Florina Mădălina, Ardelean Cristian Teodor, Făşie Iolanda Livia).

6.05.2016: Colegiul Național „Horea, Closca și Crișan” Alba-Iulia, clasa a XII-a, 65 elevi (Ştefan Ştef)

05.05.2016: Liceul Teoretic “Avram Iancu” Cluj-Napoca, clasa a X-a a, 25 elevi şi Liceul de Muzică “Sigismund Toduță” Cluj-Napoca, clasa a XII a, 35 elevi (Dan Răzvan)

05.05.2016: Liceul Teoretic “Avram Iancu” Cluj-Napoca, clasa a X-a, 25 elevi şi Liceul de Muzică “Sigismund Toduță” Cluj-Napoca, clasa a XII-a, 35 elevi (Dan Răzvan)

25.04.2016: Scoala gimnaziala „Traian” Craiova, clasele VII-VII, aprox. 60 de elevi (Elena Ștefănescu, Ramona Băluță)

24.04.2016 Liceul Teoretic „Henri Coanda” Craiova, clasele a XI-a, 90 elevi (Elena Ștefănescu, Ramona Băluță)

23.04.2016 Trainer instruire pentru a preda educaţie juridică, Facultatea de Drept, Universitatea de Vest, Timişoara, proiect EDUIURIS, 60 participanţi (Cristi Danileţ).

22.04.2016 Colegiul Naţional Bănăţean (50 elevi) şi Liceul Naţional Nikolaus Lenau (60 elevi) din Timişoara, proiect EDUIURIS. (Cristi Danileţ).

21.04.2016: Liceul Tehnologic Plopenii Mari jud.Botosani, clasele IX-XII, 120 elevi (Colescu Anca, Ilascu Eduard)

20.04.2016: Liceul cu Program Sportiv “Bihorul” Oradea, clasa II, 13 elevi, (Iolanda Fâsie, Camil Rath-Boșca, Ioana Stănescu și Andrada Dumitrescu )

20.04.2016: Liceul cu Program Sportiv “Bihorul” Oradea, clasa III, 21 de elevi, (Iolanda Fâsie, Camil Rath-Boșca, Ioana Stănescu și Andrada Dumitrescu )

20.04.2016: Liceul cu Program Sportiv “Bihorul” Oradea, clasa I, 18 elevi, (Iolanda Fâsie, Camil Rath-Boșca, Ioana Stănescu și Andrada Dumitrescu )

20.04.2016: Liceul cu Program Sportiv “Bihorul” Oradea, clasa IV, 21 de elevi, (Iolanda Fâsie, Camil Rath-Boșca, Ioana Stănescu și Andrada Dumitrescu )

19.04.2016: Liceul cu Program Sportiv “Bihorul” Oradea, clasa V, 17 elevi, (Iolanda Fâsie, Camil Rath-Boșca, Ioana Stănescu și Andrada Dumitrescu )

19-21.04.2016: Liceul cu Program Sportiv „Bihorul” din Oradea, clasele I-XII, aprox.200 elevi (Dumitrescu Andrada, Fasie Iolanda, Stanescu Ioana si Rath-Bosca Camil).

19.04.2016: Liceul Teoretic „Gabriel Ţepelea”, Borod, jud. Bihor, clasele X-XI, 60 elevi, (Ardelean Cristian, Florina Ghit)

19.04.2016: Colegiul National Mihai Eminescu Botosani, clasa a VI-a, 29 de elevi (Colescu Anca)

18.04.2016: Liceul cu Program Sportiv “Bihorul” Oradea, clasa VI, 23 de elevi, (Iolanda Fâsie, Camil Rath-Boșca, Ioana Stănescu și Andrada Dumitrescu )

18.04.2016: Liceul cu Program Sportiv “Bihorul” Oradea, clasa VI, 25 de elevi, (Iolanda Fâsie, Camil Rath-Boșca, Ioana Stănescu și Andrada Dumitrescu )

18.04.2016: Liceul cu Program Sportiv “Bihorul” Oradea, clasa IX, 28 de elevi, (Iolanda Fâsie, Camil Rath-Boșca, Ioana Stănescu și Andrada Dumitrescu )

18.04.2016: Liceul cu Program Sportiv “Bihorul” Oradea, clasa IX, 25 de elevi, (Iolanda Fâsie, Camil Rath-Boșca, Ioana Stănescu și Andrada Dumitrescu )

18.04.2016: Liceul cu Program Sportiv “Bihorul” Oradea, clasa VIII, 26 de elevi, (Iolanda Fâsie, Camil Rath-Boșca, Ioana Stănescu și Andrada Dumitrescu )

18.04.2016: Liceul cu Program Sportiv “Bihorul” Oradea, clasa V, 19 elevi, (Iolanda Fâsie, Camil Rath-Boșca, Ioana Stănescu și Andrada Dumitrescu )

18.04.2016: Liceul cu Program Sportiv “Bihorul” Oradea, clasa V, 16 elevi, (Iolanda Fâsie, Camil Rath-Boșca, Ioana Stănescu și Andrada Dumitrescu )

18.04.2016: Liceul Tehnologic „George Bibescu” Craiova, clasa a IX a, aproximativ 25 elevi (Mariana Padureanu)

18.04.2016: Scoala Gimnaziala nr.1 Durnesti jud.Botosani,clasele VI-VIII,70 elevi (Anca Colescu)

18.04.2016: Scoala Gimnaziala nr.2 Guranda jud.Botosani,clasele VI-VIII, 60 de elevi (Colescu Anca)

16.04.2016 Trainer instruire pentru a preda educaţie juridică, Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative „Ovidius”, Constanţa, proiect EDUIURIS (120 participanţi). (Cristi Danileţ).

15.04.2016 Casa de cultură Mangalia, proiect EDUIURIS (20 elevi). (Cristi Danileţ). VIDEO1VIDEO2

15.04.2016 Liceul Teoretic „George Călinescu” (20 de elevi), Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” (50 de elevi) şi Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu” (60 elevi) Constanţa, proiect EDUIURIS (Cristi Danileţ) VIDEO.

13.04.2016: Liceul Ortodox „Roman Ciorogariu”, Oradea, clasa a XII-a, 20 elevi (Gavriş Florina, Barmos Loredana Mirela, Abrudan Romina Lavinia, Stănescu Ioana Andreea, Nedelescu Roxana Adina, Ştef Csete Lavinia, Torj Ioan, Voina Titi)

13.04.2016 : Liceul de Arte Oradea, clasa a X-a, 26 elevi (Gavriş Florina, Barmos Loredana Mirela, Abrudan Romina Lavinia, Stănescu Ioana Andreea, Nedelescu Roxana Adina, Ştef Csete Lavinia, Torj Ioan, Voina Titi)

13.04.2016: Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” Aleşd, clasele V-VII, 60 elevi (Ardelean Cristian, Florina Ghit)

13.04.2016: Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” Aleşd, clasele IX-X, 40 elevi (Ardelean Cristian, Florina Ghit)

12.04.2016: Şcoala gimnazială nr. 1, sat Tărian, jud. Bh, clasele V-VIII, 100 elevi (Gavriş Florina, Barmos Loredana Mirela, Abrudan Romina Lavinia, Stănescu Ioana Andreea, Nedelescu Roxana Adina, Ştef Csete Lavinia, Torj Ioan, Voina Titi)

12.04.2016 Şcoala „Sfântul Nectarie” şi „Aurel Solacolu” din Ogrezeni, jud.Giurgiu (90 elevi, clasele VI şi VII), proiect EDUIURIS. (Cristi Danileţ).

08.04.2016: Liceul Teoretic Nicolae Iorga- Botoşani, clasele X-XI, 70 elevi (Anca Florentina Gavriluţă, Ionut Apachiţei, Dan Cristian, Ilie, Marius Cozmei, Boicu Lenuţa) VIDEO.

8.04.2016: Liceul Teoretic Grigore Antipa-Botoşani, clasa a X-a, 60 elevi (Anca Florentina Gavriluţă, Ionut Apachiţei, Dan Cristian, Ilie, Marius Cozmei, Boicu Lenuţa) VIDEO

08.04.2016: Colegiul Economic Octav Onicescu-Botoşani, clasa a IX-a, 45 elevi (Anca Florentina Gavriluţă, Ionut Apachiţei, Dan Cristian, Ilie, Marius Cozmei, Boicu Lenuţa)

08.04.2016: Liceul Teoretic de Informatica „Gr Moisil” Iaşi, clasa X, 33 elevi (Ştefan Liliana, Carmen Mariana Diaconu, Raluca Onufereiciu)

01.04.2016 Trainer instruire pentru a preda educaţie juridică, Facultatea de Drept Dimitrie Cantemir, Cluj-Napoca, proiect EDUIURIS (112 participanţi). (Cristi Danileţ).

01.04.2016 Trainer instruire pentru a preda educaţie juridică, Baroul Cluj, proiect EDUIURIS (33 participanţi). (Cristi Danileţ).

1.04.2016 Liceul teoretic „Gheorghe Şincai” (35 elevi) şi „Nicolae Bălcescu” (50 elevi) Cluj-Napoca, proiect EDUIURIS. (Cristi Danileţ).

30.03.2016: Colegiul Teoretic Callatis, Mangalia, clasele XI-XII, 42 elevi (Roxana Topor-Cristina Boroiu Dragomir, Ana Maria Bejan, Bogdan Barata)

30.03.2016: Grupul Scolar „Mihail Sturdza”, Iasi, clasa a XI-a, 90 elevi (Ionuţ Apachiţei, Iustina Năstase, Silviu Emanuel Man, Carmen Leonte)VIDEOVIDEO2

28.03.2016 Trainer instruire pentru a preda educaţie juridică, INM, Bucureşti (judecători anul I de profesie), proiect EDUIURIS. (Cristi Danileţ).

25.03.2016: Colegiul National Grigore Moisil, Onesti, jud.Bacau, clasa IX-XII, aprox 150 elevi (Dumitrascu Andreea, Enache Carmen)

24.03.2016: Colegiul Teoretic Callatis, Mangalia, clasele XI, 108 elevi (Roxana Topor-Cristina Boroiu Dragomir, Ana Maria Bejan, Bogdan Barata)

24.03.2016: Şcoala Gimnazială Valea Lupului, jud. Iaşi, clasa: a VIII-a, 50 elevi (Anca Florentina Gavriluţă, Codruţ Darie, Diana Georgiana Roşca, Cristina Marocico, Carmen Leonte) VIDEO.

21.03.2016: Colegiul Teoretic Carmen Sylva, Eforie Sud, clasele XII, 59 elevi (Roxana Topor-Cristina Boroiu Dragomir, Ana Maria Bejan, Bogdan Barata)

20.03.2016: Liceul Al. I. Cuza Iaşi, clasa: a XI-a, 65 elevi (Iustina Nastase, Costica Ciocan, Cati Manolache, Roxana Arnautu)

19.03.2016 Trainer instruire pentru a preda educaţie juridică, Facultatea de Drept, Universitatea „Agora”, Oradea, proiect EDUIURIS (100 participanţi). (Cristi Danileţ).

17.03.2016: Colegiul Tehnic Tomis, Constanţa clasele XI-XII, 33 elevi (Roxana Topor-Cristina Boroiu Dragomir, Ana Maria Bejan, Bogdan Barata)

15.03.2016 Liceul teoretic „Lucian Blaga”, Bucureşti, proiect CRPE (60 elevi, clasa XI). Liceul Cervantes, Bucureşti, proiect EDUIURS (100 elevi, clasa XI). (Cristi Danileţ).

12.03.2016 Liceul Tehnologic Silvic „Dr. Nicolae Rucareanu”, Colegiul Naţional „Unirea” şi Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”, Braşov, proiect EDUIURIS. (Cristi Danileţ): VIDEO.

12.03.2016 Trainer instruire pentru a preda educaţie juridică, Universitatea Transilvania, Braşov, pentu studenţi la drept, proiect EDUIURIS. (Cristi Danileţ).

10.03.2016: Liceul Teoretic Traian, Constanţa, clasele XI, 27 elevi (Roxana Topor-Cristina Boroiu Dragomir, Ana Maria Bejan, Bogdan Barata)

4.03.2016 Trainer instruire pentru a preda educaţie juridică, URA, Bucureşti, pentu studenţi la drept, proiect EDUIURIS. (Cristi Danileţ).

4.03.2016 Liceul particular Hyperion, Bucureşti, proiect CRPE. (Cristi Danileţ).

3.03.2016: Colegiul Naţional Mihai Eminescu, Constanţa, clasele XI, 45 elevi (Roxana Topor-Cristina Boroiu Dragomir, Ana Maria Bejan, Bogdan Barata)

3.03.2016: Colegiul Comercial Carol I, Constanţa, clasele XI, 20 elevi (Roxana Topor-Cristina, Cristina Boroiu Dragomir, Ana Maria Bejan, Bogdan Barata)

3.03.2016 Centrul de primiri urgenţe minori Cireşarii, Ploieşti (15 participanţi), proiect EDUIURIS. (Cristi Danileţ).

3.03.2016 Asociaţia ARES`EL, Ploieşti (15 participanţi, grupa 16-17 ani), proiect EDUIURIS. (Cristi Danileţ).

3.03.2016 Liceul bilingv Cervantes, Bucureşti (clasa a V-a), proiect EDUIURIS. (Cristi Danileţ).

29.02.2016 Colegiul Tehnic „C.Neniţescu”, Bucureşti (30 elevi, clasa a X-a), proiect CRPE. (Cristi Danileţ).

25.02.2016: Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, Constanţa, clasele XI, 51 elevi (Roxana Topor-Cristina Boroiu Dragomir, Ana Maria Bejan, Bogdan Barata)

22-24.02.2016: Liceul Teoretic Traian, Constanţa, clasele X-XII, 159 elevi (Roxana Topor-Cristina Boroiu Dragomir, Ana Maria Bejan, Bogdan Barata)

20.02.2016 Trainer instruire pentru a preda educaţie juridică, INM, Bucureşti (20 auditori de justiţie anul I), proiect EDUIURIS. (Cristi Danileţ).

19.02.2016 Colegiul german „Goethe”, Bucureşti (70 elevi, clasa XI), proiect EDUIURIS. (Cristi Danileţ).

19.02.2016: Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă “Aurora” Vaslui , clasa a VII-a, 40 elevi (Anca-Florentina Gavriluţă, Enea Mădălina, Prăjica Alexandra, Ioan Mancas)

19.02.2016: Şcoala cu clasele I-VIII-Văleni-Vaslui, clasa a VI-a, 80 elevi (Anca-Florentina Gavriluţă, Enea Mădălina, Prăjica Alexandra, Ioan Mancas) VIDEO

19.02.2016: Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, clasa a XI-a, 60 elevi (Anca-Florentina Gavriluţă, Enea Mădălina, Prăjica Alexandra, Ioan Mancas) VIDEO

17-18.02.2016: Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, Constanţa, clasele XII, 57 elevi (Roxana Topor-Cristina Boroiu Dragomir, Ana Maria Bejan, Bogdan Barata)

17.02.2016 Liceul M.Eminescu, Bucureşti (clasa a XI-a, 40 elevi), proiect CRPE. (Cristi Danileţ).

15.02.2016 Liceul A.I.Cuza Bucureşti (clasa a XI-a, 40 elevi), proiect CRPE. (Cristi Danileţ).

15.02.2016: Liceul Teoretic George Călinescu, Constanţa, clasele XII, 23 elevi (Roxana Topor-Cristina Boroiu Dragomir, Ana Maria Bejan, Bogdan Barata)

4.02.2016 Liceul Don Orione, Oradea (200 de elevi, clasele V-XII), Colegiul Naţional “Emanoil Gojdu”, Oradea (60 elevi, clasele VII-XII), Şcoala “Nicolae Bălcescu”, Oradea (40 elevi, clasa V), proiect EDUIURS. (Cristi Danileţ).

30.01.2016 Trainer instruire pentru a preda educaţie juridică, Galaţi (studenţi la drept şi avocaţi), proiect EDUIURIS. (Cristi Danileţ).

23.01.2016 Trainer instruire pentru a preda educaţie juridică, Craiova (studenţi la drept şi avocaţi), proiect EDUIURIS. (Cristi Danileţ).

22.01.2016 Colegiul Naţional Carol I, Craiova (clasa a IX-a). Colegiul Naţional Elena Cuza, Craiova (clasele IX-XII), proiect EDUIURIS. (Cristi Danileţ): VIDEO1VIDEO2

09.12.2015: Colegiul Național Iași, clasa: a X-a, 50 elevi (Rapceanu Ioana Alexandra, Codruţ Darie, Anca-Florentina Gavriluţă)

7.12.2015 Colegiul Naţional, Iaşi. Colegiul Negruzzi, Iaşi, Proiect EdJust. (Cristi Danileţ).

6.12.2015 Trainer instruire pentru a preda educaţie juridică, Iaşi, Proiect EdJust. (Cristi Danileţ). VIDEO

20.10.2015 Liceu Pedagogic `Nicolae Bolcaş`, Beiuş, jud. Bh (50 elevi, clasa XI), proiect EDUIURIS. (Cristi Danileţ, Carmen Novac) VIDEO1,VIDEO2

16.10.2015 Şcoala com. Maia, jud. Ialomiţa (40 elevi, clasa V-VI), proiect EDUIURIS. (Cristi Danileţ) VIDEO.

15.10.2015 Liceul I.L.Caragiale, Bucureşti (clasa a X-a), proiect EDUIURIS. (Cristi Danileţ) VIDEO.

2.10.2015 Trainer instruire pentru a preda educaţie juridică, Bucureşti, Proiect CRPE. (Cristi Danileţ).

13.08.2015 DornaArt, Vatra-Dornei (grupa 7-15 ani, 15 copii), proiect EDUIURIS. (Cristi Danileţ). VIDEO1VIDEO2VIDEO3

10.06.2015 Casa de Cultură, Galati, (clasele V-XII, 400 de copii), proiect EDUIURIS. (Cristi Danileţ).

5.05.2015 Colegiul Naţional „I.L.Caragiale„ (100 elevi, clasele X-XI) şi N.Stănescu (100 elevi, clasa X-XI), Ploieşti, proiectul „Viaţa fără violenţă„.(Cristi Danileţ).

25.03.2015 Colegiul Naţional `Gheorghe Lazăr`, Bucureşti (30 elevi, clasa V), proiect EDUIURIS. (Cristi Danileţ).

24.03.2015 Liceul teoretic „Mihai Eminescu”, Călăraşi (60 elevi, clasele XI-XII), proiect EDUIURIS. (Cristi Danileţ).

24.02.2015 Liceele Teoretice „Ion Barbu” (60 elevi, clasa XI) şi „C.A.Rosetti” (30 elevi, clasa X), Bucureşti, proiectul „Viaţa fără Violenţă”. (Cristi Danileţ).

29.01.2015 Liceul de informatică „Grigore Moisil”, Iaşi (100 elevi, clasele X-XII), proiect EDUIURIS. (Cristi Danileţ).

15.01.2015 Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Iaşi (60 elevi, clasele X-XII), proiect EDUIURIS. (Cristi Danileţ).

4.12.2014 Şcoala Gimnazială nr. 92, Bucureşti (80 elevi, clasa IV), proiect EDUIURIS. (Cristi Danileţ).

2.12.2014 Şcoala Gimnazială nr. 157, Bucureşti (25 elevi, clasa III), proiect EDUIURIS. (Cristi Danileţ).

29.10.2014 Şcoala Generală Leonardo da Vinci (30 elevi, clasa VIII), proiect EDUIURIS. (Cristi Danileţ).

24.10. 2014 Casa de Cultură Râmnicu Sărat (150 elevi, clasele IX-XII), proiect EDUIURIS. (Cristi Danileţ).

7.10.2014 Policy Center for Roma and Minorities (25 elevi, clasele V-VIII),proiect EDUIURIS. (Cristi Danileţ).

12.06.2014 Şcoala Generală nr. 5, Bucureşti (50 elevi, clasa VII), proiect EDUIURIS. (Cristi Danileţ).

10.03.2014 Liceul Teoretic Ştefan Odobleja, Bucureşti (60 elevi, clasele IX+XII), proiectul „Viaţa fără violenţă„.(Cristi Danileţ).

24.02.2014 Colegiul Naţional Ion Creangă, Bucureşti (50 elevi, clasele IX-XII), proiectul „Viaţa fără violenţă„.(Cristi Danileţ).

5.02.2013 Şcoala com. Ileana (25 elevi, clasa VI), proiect EDUIURIS. (Cristi Danileţ).