Despre EDUIURIS

Proiect inițiat și susținut de Asociația VeDemJust. Scopul nostru: educarea juridică a copiilor și tinerilor. Efecte: cunoașterea legii, schimbarea atitudinii față de norme și scăderea infracționalității juvenile.

Social Media
 

2020

EDUACȚIUNI ÎN ANUL 2020

IANUARIE 2020

31 ianuarie 2020 Jurista Gianina Clop a ţinut o lecție de educatie juridica la Liceul Don Orione, Oradea, clasa IX -a B. Despre cyberbullying, drepturi, obligaţii, răspundere penală, reguli de comportament în relaţia profesor vs. elev.

30 ianuarie 2020 Reprezentanți ai VedemJust – polițist Florian Ioniță și studenta Andreea Lișită – s-au întâlnit cu primarul orașului Băicoi, județul Prahova, Marius Constantin. El a fost foarte receptiv la ideea de a implementa educația juridică în școlile din oraș! A promis faptul că ne va facilita accesul în școlile orașului!

30 ianuarie 2020 Elevii din clasele a VII-a și a VIII-a de la Școala Gimnazială din Sânnicoară și de la Școala Gimnazială „Ștefan Pascu” din Apahida au participat la o lecție ținută în Casa de Cultură din com. Apahida, jud. Cluj, de către judecătorul Cristi Danileț.

30 ianuarie 2020  Jurist @Gianina Clop a ţinut o lecție de educatie juridica la Scoala generala nr 11, Oradea, pentru elevii din clasa a VII-a.

30 ianuarie 2020 Lecție de educatie juridica la elevii claselor a VIII-a B și E din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 38 din Constanța. Conf univ dr Roxana Topor și studenta Marinela Istrate au explicat elevilor importanța si rolul educației juridice în școală și în societate.

29 ianuarie 2020 Lecţie de educaţie juridică susţinută de Jurist Gianina Clop la Școala Gimnazială Octavian Goga din Oradea, pentru două clase de a VI-a și VII-a. S-a discutat despre importanța respectării regulilor, beneficii, consecințe și pedepse, despre răspunderea penală a minorului după împlinirea vârstei de 14 ani.

27 ianuarie 2020 Lecție de educație juridică cu Cristi Danileț, la Tribunalul Cluj pentru membrii din Academia de Juniori a clubului de baschet „U-Banca Transilvania”.

27 ianuarie 2020 Educatie juridica la Colegiul National Pedagogic „Gheorghe Lazar”, Cluj– Două ore de #educatiejuridica la elevii clasei a VI-a cu judecătorul Cristi Danileț: despre reguli și consecințele nerespectării lor, despre familie și divorț, despre reguli din școală, pe stradă și pe internet, despre viața privată, despre legi și oamenii legii.

24 ianuarie 2020 Domnul judecător Cristi Danileț a participat la Conferința națională „Implicarea polițiștilor în cultivarea respectului pentru lege în rândul tinerei generații”. Acesta a suținut și un curs de formatori pentru specialiști ai dreptului în cadrul Proiectului Educatie Juridica – Republica Moldova.

20 ianuarie 2020 Domnul judecător Cristi Danileț a ținut câte o oră de educatie juridica pentru elevii din clasele V-VIII, respectiv IX-XI de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Cluj-Napoca.

17 ianuarie 2020 Florin Fabian, antrenor,  susține proiectul de educație juridică! Sportivii de 14-15 ani de la Scoala de fotbal PRIMAVERA SATU MARE au beneficiat de o informare privind responsabilitatea pe care o au începand cu această vârstă.

17 ianuarie 2020 Cei de la Clubul de Educație juridică, coordonat de Asociația VeDem Just – Voci pentru Democraţie şi Justiţie au spart gheața și au fost primii care au vizitat Spațiul Public European. Elevi din liceele bucureștene, membrii ai Clubului de Educație au aflat despre mecanismele democratice care stau la baza funcționării UE, li s-a prezent misiunea instituțiilor cheie ale Uniunii Europene pentru a înțelege impactul pe care îl au asupra vieții cetățenilor și s-au purtat discuții libere pe diverse teme: Green Deal, digitalizare, globalizare.

17 ianuarie 2020 La Școala Gimnazială „ION BUTEANU” din com. BUCEȘ, jud Hunedoara, se studiază opționalul de educație juridică denumit „Suntem liberi respectând legile” în anul școlar 2019-2020 la clasa a VI-a, cu prof. Birău Ioan Dănuț.

16 ianuarie 2020 Educație juridică la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, Bihor, cu judecător Cristi Danileţ.

11 ianuarie 2020 Alături de 24 de membri ai Ligii Tinerilor din Jibou, Ștefania a simulat trei procese, două cu tema de lipsire de libertate şi unul referitor la moştenirea unei averi. Tinerii sunt elevi la liceele din localitate sau chiar studenți. Ei au fost foarte încântați de această activitate, unii dintre ei dezvoltând o pasiune pentru a face dreptate. Au decis să ajute la proiectul de predare a educaţiei juridice în şcoli și licee și au prezentat interes pentru deschiderea unui club de educație juridică în Jibou.

Ștefania Haiduc este elevă în clasa a X-a la Liceul teoretic „Ion Agarbiceanu” din Jibou, jud. Sălaj. Ea este ambasador al educației juridice pregătită în tabăra LEGAL EDUCATION organizată de VedemJust, Turda, 2019.