Despre EDUIURIS

Proiect inițiat și susținut de Asociația VeDemJust. Scopul nostru: educarea juridică a copiilor și tinerilor. Efecte: cunoașterea legii, schimbarea atitudinii față de norme și scăderea infracționalității juvenile.

Social Media
 

Know the Law

2019: La concursul de educație juridică pentru liceeni, Know the Law, ediția a III-a, organizat de Universitatea „Spiru Haret” din Constanța și asociația „VeDem Just”, elevii de la Colegiul Național Militar „A.I.Cuza” din Constanța,  coordonați de doamna profesoară Manuela Mihăilă, au obținut Marele Trofeu!

.

✅Sima Monica Mădălina (XI)
✅Nistor Robert Adrian (XI)
✅Dănăilă Nicoleta (XI)
✅Oancă Diana Alexandra (X)

2018: Universitatea Spiru Haret, Facultatea de Științe Juridice și Științe Economice organizează în parteneriat cu Asociația Vedem Just, Rotary Club Cetatea Tomis Constanța, Asociația Națională Antidrog Constanța, Lions Club Constanța Balckanica, Cabinet Individual Notarial Ciprian Alexandrescu, Asociația Ecsia Social Org și Asociația Educația pentru Toți, au organizat ediția a II-a a Concursului de Educație juridică pentru liceeni: „Know The Law”.

.

Au participat șase licee: Liceeul ”George Călinescu” din Constanța, Liceul Teoretic ”Lucian Blaga” din Constanța, Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Constanța, Liceul Callatis din Mangalia, Liceul Teoretic ”Traian” din Constanța și Liceul Tehnologic ”Lazăr Edeleanu” din Năvodari Constanța. Ultimele două au ajuns în finală, iar liceul din Năvădari a câștigat marele premiu.

.

Juriul a fost alcătuit din: dl. judecător Cristi Danileț (președintele juriului), dna. judecător Jurubiță Alina din cadrul Tribunalului Constanța, dna. inspector de specialitate Mircea Elena din cadrul Centrului de prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța, dl. profesor univ. dr. Mihnea Claudiu Drumea, decanul Universității Spiru Haret și dl. notar Ciprian Alexandrescu. Finaliștii  au trecut prin trei probe: o probă de întrebări în regim de viteză, o probă cu întrebări din partea juriului și o temă de dezbatere.

2017: Universitatea Spiru Haret, în parteneriat cu  asociația VeDem Just și Agenţia Naţională Antidrog, au organizat prima ediție a concursului de educație juridică KNOW THE LAW. Obiectivul concursului a fost  conştientizarea rolului pe care educaţia juridică îl ocupă în rândul curiculei şcolare, exersarea atitudinii responsabile şi dezbatere argumentată pe diverse teme juridice, printre care un rol semnificativ îl reprezintă cea privind traficul şi consumul ilicit de droguri.

.

Competiția a urmărit verificarea cunoștințelor din domeniul legal dobândite de elevi prin parcurgerea ghidului „Elevul și Legea” scris de judecătorul Cristi Danileț, care a fost președintele juriului.

.

În urma celor trei probe din finală (întrebări fulger, întrebări din partea juriului, dezbatere), cele mai multe puncte le-au adunat elevii Liceului George Călinescu din Constanța, care au și câștigat competiția. Toți participanții la concurs au primit un premiu surpriză din partea sponsorilor.

.