Despre EDUIURIS

Proiect inițiat și susținut de Asociația VeDemJust. Scopul nostru: educarea juridică a copiilor și tinerilor. Efecte: cunoașterea legii, schimbarea atitudinii față de norme și scăderea infracționalității juvenile.

Social Media
 

Know the Law

Universitatea Spiru Haret, Facultatea de Științe Juridice și Științe Economice organizează în parteneriat cu Asociația Vedem Just, Rotary Club Cetatea Tomis Constanța, Asociația Națională Antidrog Constanța, Lions Club Constanța Balckanica, Cabinet Individual Notarial Ciprian Alexandrescu, Asociația Ecsia Social Org și Asociația Educația pentru Toți, Ediția a II-a a Concursului de Educație juridică pentru liceeni: „Know The Law”.

Concursul a fost realizat în mai multe etape. Primele două etape s-au desfășurat în sala de judecată aflată la sediul Universitații ”Spiru Haret” din Constanța.

Inițial s-au calificat pentru prima etapă șase licee și anume: Liceul ”George Călinescu”, Liceul Teoretic ”Lucian Blaga” din Constanța, Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Constanța, Liceul Callatis din Mangalia și cele două finaliste: Liceul Teoretic ”Traian” din Constanța și Liceul Tehnologic ”Lazăr Edeleanu” din Năvodari Constanța.
Concurenții se vor confrunta în finala concursului care se va desfașura în ziua de 12 mai 2018, ora 10, în sala Remus Opreanu din cadrul Consiliului Județean Constanța.

Alături de un juriu remarcabil, alcătuit din președintele juriului dl. judecător Cristi Danileț, dna. judecător Jurubiță Alina din cadrul Tribunalului Constanța, dna. inspector de specialitate Mircea Elena din cadrul Centrului de prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța, dl. profesor univ. dr. Mihnea Claudiu Drumea, decanul Universității Spiru Haret și dl. notar Ciprian Alexandrescu, concurenții vor trece prin trei probe pentru desemnarea câștigătorului marelui trofeu: ”Know the Law”: o probă de întrebări în regim de viteză, o probă cu întrebări din partea juriului și o temă de dezbatere.

Toți membrii echipelor din cele șase licee participante vor fi premiați individual pentru implicarea, seriozitatea și stăpânirea noțiunilor juridice de care aceștia au dat dovadă pe toată derularea concursului.